Conferinta de Vara a Noii Energii
Mesajul lui Kuthumi lal Singh transmis prin channel de Geoffrey Hoppe
18 iulie 2009
 
Inapoi la pagina principala

 

Namaste! (audienta raspunde: “Namaste”) Namaste! (audienta raspunde din nou: “Namaste”) Si inca o data, pentru intreaga lume: Namaste! (audienta raspunde: “Namaste!”)
Salutari, dragi Shaumbra, sunt eu, Kuthumi… Cauldre simte ca-i vin gaze pe gat. (arata spre piept) Ce incantare sa fiu din nou cu voi toti pe acest varf de munte si sa ascult supratonurile si muzica – genul meu de muzica – cand intram aici. 
Permiteti-mi sa stau o clipa ca sa imi aduc energiile, in totalitate si sa exprim iubirea dumnezeului din mine, fata de dumnezeul din voi… onorarea dumnezeului din mine, fata de dumnezeul din voi... si respectul dumnezeului din mine, fata de dumnezeul din voi.  Asta inseamna Namaste! Asta se petrece atunci cand dumnezeii se intalnesc, asa cum facem noi acum. Mmm, respir asta. O simt si permiteti-mi sa mai repet inca o data, dar de data asta patrundeti in simtirea voastra.
Namaste, de la dumnezeul din mine, catre dumnezeul din voi! Namaste, dragi Shaumbra!
Ce binecuvantare simtim astazi, poate simtim si putina tristete, dar, asa cum ati descoperit in viata voastra, fiecare tristete isi are si fericirea sa. Fiecare perceptie a intunericului isi are si lumina proprie. Fiecare miscare gresita este de fapt o miscare corecta. Atunci cand puteti incorpora aceste principii simple si asa cum a spus Tobias ieri, cand puteti trece peste „am gresit”, cand puteti incorpora acestea si va puteti relaxa in viata, atunci va puteti bucura de viata si atunci puteti ascensiona.
Igiena energetica
Asa ca astazi avem doua parti ale discutiei cu voi. Prima se refera la igiena personala, prezentata de Antrenorul Kuthumi (rasete) sau Sfaturi pentru Aceasta Lume Murdara, Murdara. (mai multe rasete)
Ma simt cumva ca antrenorul vostru de la scoala, cel care trebuia sa va spuna: “Sapuneste-te pe tot corpul, spala-te peste tot, nu uita de Dl. P. sau de Dna. V.  (rasete), spala toate crapaturile si urechile. (rasete) Spala, spala, spala, freaca, freaca, freaca fiecare parte din tine. Stop, te-ai frecat destul acolo. Mergi in alta parte, in alta parte”. (multe rasete) O, imi amintesc cum este sa fii om! (mai multe rasete)
Hmmm, hmmm, hmmm, hmmm, hmmm, hmmm, hmmm hmmm hmmm hmmm (Kuthumi fredoneaza in timp ce se preface ca se spala) Oh, draga, biata Linda. Draga, biata Linda! (multe rasete, rade si Kuthumi) Oh, ea radea in interior! (hohote de ras)
Insa igiena personala este acum foarte adecvata, foarte adecvata, dar vom vorbi despre alte cateva tipuri de igiena. Presupun ca faceti baie sau dus in mod regulat, asa ca nu este nevoie sa ne concentram pe partea respectiva, insa sa vorbim astazi despre igiena energetica.
Ce este igiena energetica? Ei bine, mai intai de toate, intr-o anumita masura incepe cu corpul vostru. Voi vreti sa-l mentineti curat, pentru ca este si un act simbolic pentru tot restul campurilor voastre energetice. Voi va rezervati timp sa faceti baie sau dus, sa va spalati, sa va improspatati. 
Asa cum cei mai multi dintre voi stiti, este foarte usor sa preluati energii. Ele plutesc in jur acum si, in timp ce aceasta sala este plina de frumoasa energie angelica, este plina si de ganganii energetice, gandaci energetici, paraziti energetici, sorbitori energetici – da, si rahat! – care zaboveste in jur. Si pe masura ce deveniti tot mai sensibili si mai integrati, exista tendinta de a prelua aceste energii mirositoare pe tot corpul vostru. In timp ce majoritatea oamenilor nu poate detecta mirosul, ingerii care se respecta o fac. Noi le putem mirosi la voi.
Asadar, vreti sa curatati corpul fizic, desigur, dar hai sa vorbim despre ceva mai important – curatarea mintii. O, mintea este doar un mare camp energetic programat si acordat la anumite frecvente si anumite tipare. Mintea culege multe gunoaie, asa cum probabil ca ati observat.
Este important sa curatati mintea si se poate face foarte usor prin respiratie – prin respiratie, da, petrecand cateva minute zilnic respirand constient – pentru ca, pe masura ce respirati, voi permiteti energiilor voastre clare si energiilor cristaline clare dinafara, sa spele multe din energiile inutile si din gandurile aflate in mintea voastra.
Urmatorul pas pentru curatarea energetica a mintii: cantecul. Ati auzit aceasta azi de mai multe ori. Cantati! Cantecul este precum respiratia. Va scoate din minte, iar cand iesiti din minte pentru o clipa, mintea are un mecanism integrat, natural, care o curata de gandurile care nu mai sunt adecvate pentru starea voastra vibrationala si expansionala. Dar cand sunteti mereu in minte, atunci cand mereu stati pe acolo, mintea voastra nu se mai curata.
Asadar, respiratia, putin cantat si inca ceva, foarte important si spun asta cu mare seriozitate – spuneti o gluma. Radeti de ceva, pentru ca, vedeti voi, aveti in mintea voastra programarea de a fi foarte seriosi, fooooarte seriosi si uneori plictisitooooori, pentru ca sunteti atat de seriosi... Si incercati sa intelegeti totul, dar nu veti fi oricum in stare, asa ca eliberati. Permiteti sa vina natural. Permiteti sa curga.
Voi sunteti fiinta naturale – naturale in expansiunea energiei voastre, naturale in rezolutia energiei voastre. Asa ca atunci cand spuneti o gluma iesiti un timp din mintea voastra obisnuita. Va luminati putin. Iar unii dintre voi se tem sa spuna glume fiindca se gandesc ca vor ofensa pe cineva. Ei bine, uitati-va la Saint-Germain! (rasete) El spune glume... (Kuthumi rade) Nu va faceti griji ca ati putea ofensa. Nu mai sunteti in Vechea Energie. Nu veti spune ceva dubios. Ideea este – permiteti-i sa vina, permiteti-i sa iasa, iesiti din minte.
Acesta este un mod foarte frumos de curatare mentala energetica. Va fi, de fapt, ca sa folosesc analogia cu computerele, precum reorganizarea fisierelor. Va aduce metode mai eficiente de a va folosi creierul, mintea sau intelectul in Noua Energie. Veti descoperi ca mintea poate fi mai rapida decat este acum, ca poate consuma mai putina energie si ca va va provoca mai putin stress. 
Urmatorul este campul vostru energetic personal, care trece dincolo de corp si minte. Voi purtati acest lucru numit aura, campul vostru energetic. Este ceea ce va conecteaza, ce aduce energie si elibereaza energii vechi din experientele voastre personale. Este o parte integranta, dar deseori neinteleasa, din voi. Ati auzit de aura, insa nu o intelegeti, cu adevarat. Este aici. Are tendinta de a strange multe resturi energetice, multe gunoaie. Pe masura ce voi circulati – asa cum au mentionat Pleiadienii mai devreme – si intrati intr-un magazin, puteti culege energii de la alti oameni. Daca nu intra in corp sau minte, deseori raman in campul vostru energetic. Se strang acolo.
Energiile psihice intunecate
Dar mai exista un tip de energie care... este aproape un fel de... o, ati putea spune o energie radioactiva spirituala, pe care ati cules-o in ultimul timp si care v-a provocat putina confuzie si tristete. Pentru ca deveniti tot mai sensibili, sunteti constienti ca aceste energii sunt acolo si ca sunt foarte ascutite. E ca si cum aveti niste mici spini si intra direct. Uneori strapung campul eteric si intra direct in corp si minte. Acestea sunt energii a ceea ce inainte ati fi numit magie neagra, vrajitorie si arte intunecate, iar voi le acumulati in campul vostru energetic.
Exista mai multe motive pentru asta. Mai intai, unele dintre blestemele vechi si magia neagra pe care le-ati aruncat asupra altor oameni in vietile trecute – lucrul amuzant, legat de orice forma de magie neagra, este ca ea revine mereu la cine a lansat-o. Asa ca voi simtiti mult din aceasta energie a magiei negre pe care voi lansat-o – blesteme, farmece si toate celelalte – care vin direct la voi – vuuum! – pe masura ce aspectele voastre vin inapoi. Nu fiti atat de naivi, incat sa credeti ca artele intunecate nu se vor intoarce si ele. 
Voi simtiti si atacuri psihice din partea altor oameni. Ei nu sunt neaparat constienti de asta, dar asta se petrece. Pe masura ce tot mai multi oameni intra intr-o stare mentala usor deranjata, (rasete), asta ii propulseaza intr-o stare psihica sau spirituala deranjata. Ei se afla cumva aici si acolo – aici, pe Pamant, acolo, in alte dimensiuni, foarte confuzi si foarte pierduti.
Ceea ce tind sa faca este sa lanseze ceea ce ati numi sageti de magie neagra, nu neaparat in directia cuiva anume, dar, ghiciti de cine vor fi atrase, mai intai? De cei care sunt mai deschisi, care isi inalta vibratia, constiinta si se intampla ca aceia sa fiti voi. Sa respiram profund aici… (pauza)
In prezent sunt multe blesteme sau atacuri foarte deliberate ale, cum ati spune voi, energiei intunecate. Pe masura ce Pamantul isi face tranzitia in Noua Energie, multe energii vechi, aspecte, culturi si civilizatii nu vor ca acestea sa se petreaca. Unele din acestea sunt efectiv in taramul fizic si lucreaza activ cu energii foarte intunecate. Unele dintre acestea exista in taramurile apropiate Pamantului, de unde se lanseaza atacuri ale energiei foarte confuse, asupra Pamantului, in prezent.
Ele au o agenda. Au interese in persistenta cailor vechi. Exista credinta implicita ca vor inceta sa mai existe, daca Pamantul va trece prin evolutia sa. Ele fac orice, intr-un mod foarte indreptatit si deliberat, ca sa reziste. Astfel ca voi simtiti toate aceste energii ce vin, dar nu va ingrijorati. Nu va ingrijorati.
Ceea ce se petrece, de asemenea, este ca energia voastra divina, energia suprasufletului vostru vine tot mai aproape, va umple, particula dupa particula, intra in campul vostru energetic, in corp si minte. Stralucirea ei simte si atrage, de asemenea, unele din acele energii foarte dificile si intunecate de pe Pamant, din prezent. 
Acum, desi aceasta suna putin periculos si oarecum amenintator, iar eu vad ca nivelul ingrijorarii din sala trece deja de tavan, de fapt nu este mare lucru. Deloc. Este doar energie. Asta este tot. Desigur, este o energie care a fost impachetata, i s-a dat o forma, o anumita structura si a fost aruncata spre voi. Insa este doar energie si doar cu o mica schimbare de perspectiva veti descoperi ca nu mai sunteti trasi in jos de energiile vechi. Nu le mai purtati cu voi, ci sunt doar energii care vin sa va serveasca.
Asa ca, ce faceti? Ei bine, fireste, stiti ca prima parte a raspunsului este sa respirati. Asa ca, respirati acum. In timp ce respirati, inspirati acele energii. O, da, inspirati-le. Incetati sa le mai rezistati. Incetati sa tot incercati sa le impingeti deoparte. Intrucat ati fost, permiteti sa o spunem, maestri ai lucrarilor energetice intunecate, asa cum noi toti am fost, la un moment sau altul si fiind maestri ai Noii Energii, nu mai este nevoie sa incercati sa fugiti de ele. Ati petrecut multe vieti fugind de energiile intunecate, pentru ca erati acolo. Ati lucrat cu ele. Le intelegeti puterea.
Iar cand v-ati decis sa nu va mai cufundati in acele energii, ati ajuns sa va temeti de ele. Ati inceput sa fugiti, sa va ascundeti de ele. Referirea la energiile intunecate, la energiile psihice, la energiile straine va poate induce frica, iar frica va poate inchide inima, va poate limita in minte. Discutia despre artele intunecate va poate face sa incetati sa respirati, sa inghetati si sa va faceti foarte, foarte mici.
Dar eu va voi invita sa le respirati, sa intelegeti ca sunt doar energie, ca nu se mai pot intoarce impotriva voastra. Altii nu va mai pot manipula. Aspectele voastre nu va mai pot controla. Cei din alte taramuri nu va mai pot bantui atunci cand respirati. O, stiu, este putina de tensiune in sala, putina tensiune. Voi spuneti: “Dar daca le respir si devin si eu intunecat?”
Vedeti voi, aceasta este frica veche ca intunericul,ca aceste energii psihice, abuzive, v-au stapanit multa vreme. Astfel, ele creaza perceptia ca va pot face ceva, ca daca veti deschide macar putin usa, veti fi condamnati la iadul lor, la controlul lor. Dar acum sunteti mari. Voi intelegeti cum lucreaza energia si intr-o clipa vom intelege cum poate fi curatata energia, in mod absolut, cum va puteti face igiena personala in toate campurile voastre energetice.
Asadar, in loc de a fugi, in loc de a bloca si in loc de va ascunde de energiile care se afla acum in jur – ele sunt cele care incearca sa pastreze dualitatea, cele care incearca sa se agate de suferinta bisericii, cele care incearca sa mai mentina credinta in karma, cele care incearca sa-si pastreze credintele in rai si iad. Toate aceste energii lucreaza si se afla pretutindeni in jurul vostru. Cat va afecteaza acestea, in unele zile! Cat de profund va afecteza si va fac sa va ascundeti!
Puteti curata energiile, le puteti transmuta fara a deveni mentali, cu mare usurinta. Primul lucru pe care il faceti este sa respirati – vreau sa spun sa respirati, cu adevarat.
Respirati ca si cum aduceti energia in interior, ca si cum nu aveti nimic de care sa va temeti, pentru ca asa este.
Respirati ca si cum iubirea si divinitatea din voi stiu ca este doar energie.
Nu exista intuneric si lumina – exista doar energie si nu va incerca sa va controleze sau sa va faca rau. Este aici ca sa va serveasca, indiferent sub ce iluzie a fost creata, de catre cei care incearca acum sa creeze atacurile psihice, de catre propriile voastre energii intunecate din trecut. Nu conteaza. Energia este aici ca sa va serveasca.
Dupa ce o respirati, faceti apoi ceva extraordinar. Imaginati-va ceva, orice doriti. Doar imaginati-va.
Vedeti voi, imaginatia este unul din cele mai mari daruri pe care le aveti. Imaginatia creaza realitatea si sub-realitatile sale. Imaginatia este scanteia voastra de lumina a cine sunteti si cine alegeti sa fiti.
Imaginatia
Acum, sa vorbim despre diferenta dintre imaginatie si vizualizarea sau proiectia mentala. Imaginatia este deschisa si libera. Nu incearca sa stabileasca o concentrare pe ceva anume si nu vine din minte. Ati putea spune ca vine din inima, din inspiratie si din divin.
Nu spun sa va imaginati putin, spun sa va imaginati pe scara larga. Nu spun sa va imaginati pentru lume. Spun sa va imaginati pentru voi insiva.
Va puteti imagina, chiar si in momentul Acum. Unii dintre voi spun: “Dar am crezut ca imaginatia era doar pentru viitor”. O, nu, cu adevarat nu. Ne putem imagina chiar acum. Sa facem asta impreuna. Sa ne imaginam ca stam impreuna pe un varf de munte, intr-o zi frumoasa, in care straluceste soarele, gloria Gaiei este pretutindeni unde putem simti. Sa ne imaginam ca stam impreuna intr-o sala, ca ne impartasim energiile si iubirea, ca ne impartasim spatiul sigur, ca ne impartasim calatoria impreuna. Sa ne imaginam asta pentru o clipa. Sa ne imaginam ca este si muzica. Sa ne imaginam ca sunt si rasete. Sa ne imaginam ca Shaumbra din intreaga lume se conecteaza. Doar respiram si ne imaginam.
Imaginati-va acest lucru maret, care se petrece chiar acum. Imaginati-va ca sunteti inconjurati de ingerii ce umplu sala, ce vin din fiecare parte a creatiei pentru a lua parte la aceasta celebrare. Imaginati-va asta pentru o clipa.
In momentul in care va imaginati – eliberati-va. Deschideti-va. Permiteti-va sa plutiti in energiile creative, dinamice, divine.
Tocmai ati transformat orice energie intunecata, orice energie blocata, orice atac, oricare din sagetile psihice. Voi tocmai le-ati schimbat, pur si simplu. Pur si simplu.
Va puteti imagina ca plutiti pe un nor, daca doriti. Va puteti imagina cantand alaturi de Yoham. Va puteti imagina pe voi stand in pat inainte sa adormiti, fiind in acea lume dintre lumi. Nu conteaza.
Va puteti imagina mancand cele mai bune mancaruri pe care le-ati gustat vreodata. Nu conteaza. Nu este vorba neaparat de ce anume va imaginati, ci doar ca va imaginati. 
Imaginatia este exprimarea voastra. Vedeti voi, sunteti voi exprimati. Este necesar sufletul si ca el sa se exprime, sa se deschida, iar in momentul in care faceti asta, voi va intoarceti la voi. Voi va intoarceti acasa, la voi insiva.
Va puteti imagina fluturi. Va puteti imagina ca plutiti pe cer. Va puteti imagina ca va scaldati intr-un frumos parau de munte – nu conteaza. Va puteti imagina suferinta, daca vreti. Nu stiu de ce ati vrea sa faceti asta. Va puteti imagina ca sunteti la dus si va curatati. Orice vreti voi, dragi prieteni. Imaginatia este transformarea energiilor care altfel v-ar tulbura, v-a bantui si v-ar fugari.
Nu faceti sa fie mai complex. Respiratie si imaginatie. Sa ne imaginam acum ca suntem in acel loc frumos pe care il numiti Shaumbra Service Center. Este plin de apa, de energii frumoase, de natura – orice vreti voi. Va puteti da drumul ca sa va imaginati,  sa va imaginati in mod grandios si deschis?
Respirati profund si imaginati-va. Imaginati-va pe voi acolo. O, mereu sunteti acolo. Nu este nevoie sa va concentrati pe asta, insemnand ca nu este nevoie sa fiti analitici. Nici macar nu este nevoie sa va ingrijorati daca imaginatia se schimba, curge si se deschide, daca se transforma de la un peisaj la altul. Imaginatia libera va elibereaza. Asa va curatati unele din energiile intunecate, gunoaiele, care s-au acumulat, care au intrat in campul vostru energetic. Unele au intrat in corp si multe dintre ele au intrat in mintea voastra.
Va eliberati pe voi insiva. Va curatati prin simpla imaginatie. Asta este tot: imaginatia. Odata ce incepeti sa va imaginati in mod regulat, veti realiza ca este si un instrument de manifestare. Nu este nevoie sa va concentrati pe teancuri de bani. Nu aveti nevoie sa va concentrati pe anumite parti ale corpului vostru, care ar putea fi usor dezechilibrate. Orice imaginatie – imaginati-va ca inotati intr-un rau de ciocolata. Imaginati-va ca stati intr-un fotoliu foarte mare, confortabil, iar ingerii va fac vant cu evantaie si va hranesc cu struguri. Nu conteaza. Nu judecati ceea ce va imaginati. Nu va temeti de ceea ce va imaginati. Incepeti sa va traiti imaginatiile si sa va curatati energiile. Asa ca, aceasta este lectia noastra de igiena pentru o lume murdara, murdara. 
Tobias
As vrea sa rezerv cateva momente, ca sa vorbesc despre dragul nostru prieten Tobias si sa explic cateva lucruri de care el nu a vorbit niciodata inainte. Noi schimbam vitezele energetice aici, asa ca ramaneti cu noi si vom ramane si noi cu voi, de asemenea. (pauza)
Dragul nostru prieten Tobias – aflat acum atat de aproape de nastere, de nasterea pe Pamant – este foarte preocupat. Chiar in acest moment energia lui abia daca este prezenta aici, fiindca maine se va intrupa din nou, pe Pamant, va merge alaturi de voi, va impartasi cu voi si, speram, isi va imagina alaturi de voi.
Permiteti-mi sa va spun cate ceva despre el. Fiecare dintre voi, fiecare dintre cei ce se conecteaza cu noi acum, l-ati cunoscut pe Tobias in trecut. Ati impartasit vieti impreuna cu el in Lemuria, Atlantida, chiar si inainte, in taramurile angelice. Tobias nu ne este strain niciunuia dintre noi.
In zilele finale ale Atlantidei, Tobias purta un nume, dar era, de fapt, mai mult un titlu, iar acel nume era Muir. Muir. Nu era numele lui, nu i s-a dat la nastere, ci era mai degraba titlul lui si insemna, in cuvintele voastre englezesti de azi, Domnul, Cel Maret. Nu Domnul in sensul de a trebui sa fie venerat, ci Domnul in sensul de Cel Maret, Cel Intelept, Cel Evoluat. Iubirea lui Tobias era cunoscuta in intreaga Atlantida. Iscusinta lui in stiinta, in ce priveste spiritul, omenirea era atat de mare, incat oameni din intreaga Atlantida veneau la el si la cei ce lucrau cu el, care erati voi, pentru sfaturi, pentru povatuire si vindecare.
Si, intr-adevar, Tobias, in calitate de Muir, a condus exodul multora dintre cei ce acum se numesc Shaumbra, din diverse parti ale Atlantidei, catre Templele din Tien. Tot Tobias ne-a strans la un loc, ne-a ajutat sa ne dezvoltam propria noastra divinitate si umanitate. Tobias a lucrat cu noi toti si ne-a ajutat sa intelegem binecuvantarile vietii pe Pamant. El era marele preot. Era Domnul. Era ceea ce acum ati numi regele, dar nu cu ego, nu cu atributele vechi. Nu era control, ci viziune. Nu exista structura, ci dorinta ca toti sa lucreze impreuna. Era respectat si onorat. 
Iar in zilele finale ale Atlantidei, atunci cand armatele lui Azura Timu strangeau cercul in jurul Templelor din Tien, o amintire pe care multi dintre voi o mai aveti inca in profunzime, Muir a fost cel care, in cele din urma, a spus: “Ne vom sacrifica pe noi de dragul altora”. Si Muir a fost cel care a pasit primul dintre noi, cei din Templele din Tien, predandu-se armatelor ce ne incercuiau. Tobias, in calitate de Muir, a fost cel ce a murit primul dintre noi in zilele de final ale Atlantidei. 
Atunci cand Tobias a trecut pe cealalta parte, cum ati spune voi, a dus cu sine o durere imensa si o vina, pentru ceea ce se petrecea. El iubea mult Atlantida. El a dus durerea si vina pe partea cealalta, si de fiecare data cand va vedea pe vreunul dintre voi facand trecerea, murind de mana armatelor invadatoare, murind din cauza dezastrelor naturale din Atlantida, Muir a preluat tot mai multa durere, tristete si vina. De fiecare data cand vedea pe inca unul ca facea trecerea, vina se lasa tot mai greu peste inima lui.
Atlantida si viata pe Pamant, asa cum le cunosteam, s-au sfarsit. Mai existau mici grupuri de oameni scapate din Atlantida, nu multe, dar destule, iar unele au intrat sub pamant, deoarece suprafata planetei era foarte violenta. Viata umana nu mai putea fi sustinuta. S-au dus in adancuri, au urmat pasajele cristalelor, acolo unde viata se mai putea desfasura, unde nu mai era nevoie de lumina soarelui, fiindca exista lumina cristalelor, unde oxigenul necesar oamenilor era creat prin cristale. Multi dintre voi s-ar putea sa va amintiti viata in adancuri, mult sub suprafata pamantului.
Tobias a ales la un anumit moment sa se intoarca pe Pamant sa sufere, ca ispasire, sa vada ce s-a petrecut, sa traiasca in ceea ce s-a petrecut. A trait in strafunduri, in adancurile Pamantului pentru mult, mult timp, nu ca rege, nu ca Domn, nu ca Cel Maret, ci ca o persoana timida, care era, in esenta, ceea ce acum ati numi un taran, un singuratic. Tobias si-a permis sa sufere multe, multe vieti pentru ceea ce se facuse Atlantidei. Desi ingerii au incercat sa vina la el si sa-i spuna: “Draga Muir, nu este nevoie sa induri asta, nu este nevoie sa suferi astfel”, el a facut-o. Iar multi dintre voi ati trait in acele timpuri cu el, sub suprafata pamantului.
Cam acum 5.000 de ani Tobias a decis sa iasa la suprafata, unde viata era acum omniprezenta. Multi, multi oameni venisera la suprafata, putini mai traiau dedesubt. El a ales o viata pe Pamant, a ales regiunea Orientului Mijlociu – Israel, Iordania, Siria, Iran si Irak, tarile pe care acum le numiti astfel.
Tobias a continuat sa sufere, dar intr-un mod diferit. El a suferit pentru dumnezeu, in numele religiei. O, a studiat religia. Initial, a studiat ceea ce ati numi poate religiile pagane, apoi s-a implicat in iudaism si a studiat fiecare litera din fiecare carte, pe care a putut pune vreodata mana. A fost rabin vieti la rand. El a studiat textele, a ascultat predicile, fiindca... vroia sa fie vrednic in ochii lui dumnezeu. Vroia sa faca totul bine de data asta, pentru ca simtea ca a gresit in Atlantida.
Au fost si momente frumoase in vietile lui, dar si multa disciplina. Ii lipsea bucuria vietii. El inca se simtea vinovat. El simtea ca nu are dreptul sa se bucure de viata asa cum era ea, asa ca a studiat, a adorat si a suferit – pana la ultima sa viata.
 
In ultima sa viata nu era cunoscut drept Tobias, era cunoscut drept Agos. In ultima sa viata el a gasit iubirea si a avut copii. Isi iubea pamanturile din Galileea. Iubea din nou viata. Dar, asa cum spune povestea, un altul ii vroia pamanturile, i-a inscenat ceva si in cele din urma a facut ca el sa fie intemnitat si totul sa-i fie luat – iubirea vietii sale, copiii, pamanturile si animalele. Va puteti imagina disperarea lui Tobias, care a simtit ca dumnezeu si-a intors spatele la el?
Ascensiunea lui Tobias
Abia in ultima sa zi din inchisoare, cand era pe moarte, cand era gata sa treaca dincolo, el a inteles, in cele din urma. In cele din urma el a eliberat totul, asa cum v-a spus povestea. El si-a eliberat toate credintele. A eliberat toata vina si toata suferinta. El a eliberat tot ceea ce crezuse ca poate deveni. Era atat de aproape de moarte, incat nu mai conta pentru el, in acel moment. Nu conta. A eliberat si, intr-o sclipire extraordinara, ce inca poate fi vazuta in univers, Tobias a inteles, in cele din urma, patru cuvinte simple: “Si eu sunt dumnezeu”.
Totul a ajuns la un loc. Toate piesele s-au potrivit. Iubirea a curs si Tobias a ascensionat. Tobias a intrat in propria sa suveranitate si a fost de acord sa fie aici in spirit, sa lucreze cu fiecare dintre voi, nu din vina pentru vremurile atlante, ci din iubire pura. Iar mesajul lui de zece ani a fost acelasi – si voi sunteti dumnezeu. Respirati asta. Traiti-o. Mesajul lui pentru voi a fost “Puteti face asta, cat timp va aflati pe Pamant. Nu este necesar sa faceti trecerea. Nu este necesar sa muriti. Nu este necesar sa treceti prin vieti succesive de suferinta. Puteti face asta, chiar aici. Puteti face sa fie simplu sau dificil, dar puteti face asta”. 
Tobias a intrat in suveranitatea sa si nu sunt prea multi cei pe care i-ati putea numi maestri ascensionati din toate taramurile – poate cam 9.000, nu conteaza – dar nu sunt multi. Sunt multi maestri remarcabili, sunt multe fiinte angelice remarcabile, la niveluri foarte, foarte inalte, dar nu prea multi maestri ascensionati, cei care si-au acceptat suveranitatea. Si niciunul dintre ei, pana acum, niciunul pana acum, dragi Shaumbra, nu s-a intors vreodata pe Pamant, in corp fizic! Niciodata.
Noi ne-am intors la voi in multe feluri – Sananda, Kwan Yin, Matreiya, Afra, iar lista continua, lista fiintelor ascensionate care au lucrat cu voi, care lucreaza cu voi. Ele vin prin ceea ce numiti channeleri, prin profeti, prin cei inspirati si vin prin fiecare dintre voi, in propriul lor fel. Vin la voi uneori, cum face Adamus, prin manifestarea unei iluzii temporare de a fi aici, dar nici el nu s-a nascut, din nou. Eu nu m-am nascut, din nou. Yeshua, Sananda nu s-au nascut, din nou. Yeshua a murit, dar nu s-a mai intors.
Intoarcerea
Insa eu, Kuthumi, as vrea sa impartasesc cu voi faptul ca Tobias – To-Bi-Wah – este primul maestru ascensionat care se naste iar, pe Pamant, ceea ce el nu a mentionat deloc in acesti ani in care a lucrat cu voi, asa ca este o onoare pentru mine sa imparasesc aceasta cu voi.
In cateva ore el va fi inapoi. Va fi exact aici, cu voi. A fost posibil doar datorita voua, datorita trecerii de jalonul numit Saltul Cuantic; deoarece constiinta era intr-un punct, care a permis acestei fizici foarte complexe sa aiba loc.
Tobias nu se intoarce ca sa salveze pe cineva sau ceva. El se intoarce ca sa fie din nou, pe Pamant, sa traiasca in bucurie, sa traiasca in iubire, sa traiasca alaturi de maestrii care sunteti voi. El trece acum printr-un proces foarte interesant, cel de a fi atras pe Pamant. El trece prin propriile sale provocari in acest moment al nasterii, al uitarii, al intrarii in tubul de energie care te face repede sa uiti de unde vii.
Dar eu stiu ca Tobias isi va aminti cine este, dintr-un motiv anume – pentru ca voi sunteti aici acum, ajutand la aducerea acelei energii. Nu sunteti aici neaparat pentru ceea ce credeti ca ati venit. Va aflati aici pentru un eveniment de proportii istorice – un maestru ascensionat se naste din nou pe Pamant – si se petrece chiar acum!
Vreau ca voi sa simtiti… va invit sa simtiti pentru o clipa aceste energii uimitoare ale lui Tobias, care se naste, din nou, pentru ca o parte din voi se naste si ea din nou. O parte din voi se reintoarce in cometa de energie, alaturi de Tobias.
Am incercat sa imi dau seama care este cel mai bun mod de a va ajuta sa experimentati ceea ce Tobias experimenteaza in prezent… venirea acasa… sosirea acasa. …dar am auzit ieri un cantec, chiar aici si am stiut in acel moment, ca nu exista un mod mai frumos de a-l experimenta pe Tobias care se intoarce si pe voi care va intoarceti, decat sa-l ascultam pe Anders cantand „Intoarcerea acasa”.
Prin urmare, va rog sa experimentati, in aceste ultime ore dinainte ca Tobias sa se intoarca, permiteti-va sa experimentati renasterea unui maestru ascensionat si renasterea voastra.
Si acum stiti.
Energia lui Tobias se intoarce pe Pamant... voi va intoarceti la voi insiva. Bine ati venit acasa!
Namaste!