MATERIALELE LUI TOBIAS Seria Invatatorului:
SHOUD 1: "Invatarea/Predarea Incepe…"
Realizat de Tobias, transmis prin Geoffrey Hoppe Prezentat de Crimson Circle
5 august , 2006

    

Si asa este, draga Shaumbra, noi ne adunam impreuna in acest spatiu, in propria dimensiune, in propria energie a Shaumbrei, ca sa incepem seria urmatoare – Seria Invatatorului. Este timpul potrivit, cel pe care l-am asteptat, la care am nazuit, este timpul pentru care toti v-ati pregatit, de ceva timp. Exista povesti pe care vi le vom spune si exista cele pe care le avem de impartasit cu voi, unele acum, altele cand veti reveni aici, unele cand veti veni in vizita la vila mea de la tara. Sunt povesti uimitoare, legate de ce s-a intamplat cu voi, in acesti ultimi sapte ani. Ati putea scrie volume, cu propria voastra poveste.
Am stiut ca ceva special se va intampla pe Pamant, in momentul cand ati inceput sa va adunati energiile ca Shaumbra, acum sapte ani. Nu se stia exact cum vom trece prin aceasta perioada de tranzitie. In general, de partea noastra s-a simtit ca nu va avea loc vreo catastrofa pe Pamant, cu energiile Pamantului – datorita, in special pregatirilor realizate de Kryon – care a ajustat si echilibrat grilele de deasupra si din Pamant, ca sa elibereze mare parte din presiunea si tensiunea, care existau in interior, insa inca necesita o munca atenta din partea celor care s-au denumit lucratori spirituali, care s-au denumit ingeri umani divini. Este necesara o activitate imensa, pentru a continua evolutia constiintei umane.
Au existat intrebari de partea noastra, daca vor fi razboaie care sa distruga procesul de dezvaluire a constiintei, insa acestea nu au avut loc. Nu a fost nici un razboi major. Stim ca intotdeauna pare ca este la limita, chiar acum in teritoriile Orientului Mijlociu, pare sa fie la limita. Dar, exista intotdeauna ceva, ce pare sa impiedice razboiul ca sa mearga prea departe; este vorba despre constiinta celor care activeaza pe planeta, in prezent – miscatorii energiei spirituale, invatatorii spirituali – pentru a preveni ca acesta sa mearga prea departe, pentru a permite celor care doresc sa faca o schimbare a constiintei in viata lor, sa o faca fara a se bloca.
Pentru toate acestea nu a existat vreun plan scris. Noi, impreuna cu voi, am avut vise si aspiratii, in privinta modului in care lucrurile ar putea sa evolueze. Am stiut, considerand lucrurile de partea noastra si din a voastra, ca aveam o foarte scurta perioada de timp pentru a actiona. Mergand inapoi, in luna august din 1999, cand energiile Shaumbrei s-au adunat… chiar daca nu stiati ce reprezinta Cercul Crimson in acel moment, voi deja lucrati cu Shaumbra. Voi deja lucrati de partea voastra, pentru a incepe sa aduceti energiile impreuna, asa cum lucram noi, de partea noastra.
In cei sapte ani ati facut un imens progres. Am stiut ca existau termene de executie. Am stiut ca exista acel fenomen numit Saltul Cuantic. Atunci, nu stiam data exacta. Nu stiam cand va avea loc, insa stiam ca va veni. A avut loc o imensa schimbare de constiinta, pe care a trebuit sa o realizati. Din nou, nimeni dintre noi nu stia ce cale va lua.
A existat – si exista – ceea ce ati numi o alta echipa, care era pregatita sa vina. Este vorba despre oameni – care nu sunt in forma umana acum, care se afla in taramuri angelice – care asteapta sa vina, in caz ca munca devenea prea coplesitoare, pentru unii dintre voi, in cazul in care intreg grupul Shaumbra ar fi decis sa lase urmatorul val, sa intre si sa actioneze. Este vorba despre fiinte angelice, care erau pregatite sa vina sa preia corpuri umane si sa preia activitatea de unde ati fi lasat-o voi. Dar voi nu ati lasat-o. Voi ati suportat. Foarte, foarte putini Shaumbra, n-au mai continuat. Putini au revenit de partea noastra, deoarece au simtit ca pot ajuta mai mult, de aici. Putini, de-a lungul drumului, ati putea spune, n-au mai continuat sau s-au indreptat in alta directie, insa integritatea energiei Shaumbrei a ramas intacta. Cu toate ca ati trecut prin unele dintre cele mai dificile circumstante, pe care vi le-ati fi putut imagina in viata voastra, energia voastra a ramas intacta. Este o onoare, de fapt este o ceremonie, ca astazi sa incepem Seria Invatatorului!
Daca veti simti energia din aceasta camera sau de oriunde va alaturati noua, exista ceva diferit, exista ceva diferit, fata de oricare alte Shoud-uri, pe care le-am realizat. Nu doar ca este vorba despre inceputul Seriei Invatatorului – marcarea unui nou inceput – dar, daca veti lua un moment, ca doar sa simtiti energia… daca veti dori sa o inspirati, sa o simtiti cu corpul, mintea, spiritul si desigur, cu gnost… in timp ce incepem Seria Invatatorului, nu mai are loc procesul de hranire! Nici un fel de hranire!
A existat un proces de hranire, care avea loc la diferite nivele, atunci cand ne-am adunat prima oara ca Shaumbra, cu ani in urma. Hranirea era intensa. Veneati aici sa simtiti energia si sa va hraniti cu ea. Nu era nimic gresit in asta, era doar ceea ce aveati nevoie atunci. Ati avut nevoie de acea realimentare si de acea refacere, iar noi eram pregatiti si v-am furnizat-o. Am adus energii din partea invitatilor nostri, am adus energii din alte taramuri, am adus energie de la Gaia, ca sa va refaceti, ca voi sa va construiti sustinerea voastra energetica.
A avut loc hranirea pentru multe alte entitati, pe care nu le numiti Shaumbra. Este vorba despre entitati de partea noastra de voal, care se adunau prin preajma… si aveau dreptul sa o faca… si ele se hraneau din energia din camera. Exista fiinte care nu sunt in corp, care se afla de partea noastra, care sunt confuze si pierdute. Unele dintre ele au un tip de energie de vampir – acestea s-ar hrani din orice – ele, de asemeni, puteau veni in camera. Energiile intunecate, cum le-ati numi, puteau veni aici. Uneori le puteati simti. Uneori puteati simtiti frica, senzatiile de rece, de gol, care apareau; desigur, de cele mai multe ori ati crezut ca erati voi. Insa, aceste fiinte puteau veni sa se hraneasca, deoarece aceasta era rata de echilibru a energiei, pe durata acelor sesiuni ale Shaumbrei.
Dar, datorita celor prin care ati trecut, in aceste ultime luni, dupa Shoud-urile la care ati ajutat ca sa fie create si furnizate, ati creat si un tip diferit de energie in aceste Shoud-uri: Fara hranire! Daca observati, astazi nu exista entitati din afara, nu exista stafii si nici ingeri, care sa ia energie de la noi. Voi doar sunteti aici, ca Fiinta suverana, fara a avea nevoie de hranire. Sunteti creator suveran, care va construiti propria energie si, de fapt, folositi aceasta energie pentru a o radia spre toti ceilalti, care vor descoperi aceste materiale, la un anumit moment, in viitor. Le veti darui lumina voastra, iubirea si energia voastra. Astazi, in aceasta camera este ceva foarte diferit, exista un tip diferit de Shoud.
Noi trecem la Seria Invatatorului. Noi trecem la adevarata munca, care reprezinta motivul pentru care ati venit pe Pamant. Astazi o vom lua incetisor. Nu va exista nici un invitat direct. Ca intotdeauna, exista multe, multe fiinte, care ni se alatura in cercul al treilea, ca sa observe, ca doar sa vada cum o duceti voi, aici pe Pamant. Uneori, invitam un oaspete, care isi adauga echilibrul energiei sale, insa astazi am dori sa va simtiti energia VOASTRA, din acest Shoud! Nu este necesar vreun invitat special.
Multe lucruri au inceput sa fie cunoscute/au transpirat din constiinta voastra, in ultimele doua luni. In ultimele doua luni, ati permis ca totul sa se accelereze. Poate ca acestea nu s-au manifestat, in mod necesar, in viata voastra fizica inca, insa ati permis constiintei sa se accelereze, ca sa putem incepe aceasta serie, ca sa incepem munca de predare/invatare. Ati dorit sa o incepeti inainte de saltul cuantic. Putini dintre voi v-ati intrebat, de ce nu am asteptat sa incepem acest proces, sa facem aceasta transformare a energiei Shaumbra, dupa sau chiar in momentul saltului cunatic. Se datoreaza faptului ca Shaumbra, ca intreg a simtit ca este important sa facem asta acum, sa incepem activitatea de invatator, sa obtinem experienta ca invatator acum, ca voi sa fiti pregatiti sa manuiti toate energiile, care vor aparea in momentul saltului cuantic.
Asa ca, am pregatit o energie putin diferita astazi. Fara invitati. Fara prelegeri extinse. Fara provocari. Nu va voi presa pana la limite, asa cum stiti ca o fac uneori – cu siguranta nu la fel de dur ca Adamus! Am dorit sa incepem aceasta serie, mai intai, cu o discutie despre invatatori. Ce este un invatator?
Majoritatea dintre voi – voi toti – aveti in minte o idée, despre un tipar de invatator: despre invatatorii pe care i-ati avut in primii ani, in scoala elementara, invatatorii pe care i-ati avut in clasele superioare, invatatorii pe care i-ati avut in liceu. Ei au devenit exemple pentru voi sau tiparul de invatator. De asemeni, ati avut invatatori spirituali. Ati trecut prin clasele lor si v-ati insusit cursurile lor. Asa ca, aveti o idée despre ce este un invatator. Aveti o baza despre asta.
Dar, invatatorul Energiei Noi, este si diferit. Nu trebuie sa va aflati, in mod necesar, in fata unei clase. Nu trebuie, in mod necesar, sa fiti cu un grup. Voi sunteti invatatori in fiecare moment, din viata voastra. Chiar daca veti merge la aceeasi slujba, pe care ati avut-o, chiar daca nu veti merge sa stati in fata unei clase de oameni, acum sunteti invatatori. Voi acum sunteti un exemplu sau cum v-ar numi St. Germain – un Standard.
Veti descoperi ca oamenii vor veni la voi, in moduri neobisnuite. Poate ca va vor opri, in timp ce va veti face cumparaturile, intr-un magazin. Poate ca un coleg, cu care cu greu ati vorbit, va veni la voi intr-o zi si va incepe sa va puna intrebari. Sau un membru din familie, in special un membru din familie, pentru care ati fost ciudat pentru un timp; fostul sot sau sotie, un vecin caruia voi poate ca nu-i stiti nici numele mic sau de familie, toti vor incepe sa vina la voi. Uneori, se pot simtiti stanjeniti, uneori vor actiona putin confuz, nestiind de ce se afla acolo. In astfel de situatii incepe procesul de invatare/predare.
Si, a fi invatator, nu are legatura cu a tine prelegeri. A fi invatator nu consta in a inhata de manseta camasii pe cineva, a sta jos cu el si a-l determina sa studieze toate lectiile, la care ati ajutat sa fie create, in ultimii sapte ani. A-i invata, incepe cu a-i asculta! Invatarea incepe cu – ceea ce voi numi – scanarea/evaluarea intregii energii. Va vor spune cuvinte, insa observati ca exista mult mai multe lucruri, care au loc. Vor fi expresii ale fetei si miscari ale corpului, vor fi miscari ale ochilor – si acestea sunt lucrurile evidente. Observati tot ce se petrece!
Vor exista lucruri pe care NU le vor spune, care sunt la fel de importante, ca cele pe care LE spun. Observati toate aceste lucruri! Apoi, observati energia lor! Acum, stiu ca veti spune, “Dar eu nu stiu sa citesc energia. Nu vad culori.” De fapt, acesta este un lucru potrivit. Doar simtiti-le energia! Acesta este un moment minunat pentru gnost, sa-l aduceti pe gnost. Gnost reprezinta cunoasterea creativa. Gnost este dincolo de minte. Acesta este un moment in care sa ascultati cu gnost. Ce se intampla, cu adevarat, cu aceasta persoana, care brusc s-a apropiat de voi si va vorbeste? Ascultati si simtiti-i energia, inainte de a incepe sa-i tineti prelegeri, inainte de a incepe sa vorbiti cu el.
Apoi, puneti-le cateva intrebari! Veti sti ce sa-i intrebati. Intrebati-i de ce simt in acel fel. Intrebati-i daca inainte au simtit la fel. Intrebati-i, “Ce se petrece, cu adevarat, in interior?” Aceasta este una dintre cele mai importante intrebari – ce se intampla in interior, cu adevarat?
Vedeti, oamenii care vin la voi – studentii – vor spune un lucru, insa vor fi multe, multe alte lucruri, care se vor petrece. Oamenii care vor veni la voi ca studenti, se vor focaliza poate, pe o problema sau o situatie, pe cea care este cea mai evidenta sau aparenta pentru ei. Ei cauta o modalitate de a ameliora durerea, pentru o scurta perioada de timp, dar, in general, ceea ce va spun, nu se potriveste cu ceea ce se petrece, cu adevarat, in interior. Unii dintre voi, care deja faceti munca de consiliere si de vindecare, stiti asta. Voi intelegeti ca motivul real, pentru care vin la voi, nu are nimic de-a face cu ceea ce spun. Asculati cu atentie!
Puteti face asta si cand lucrati cu un grup sau va aflati in fata unei clase. Ascultati cu atentie! Ceea ce se va intampla, in timp ce veti realiza o conectare cu ei, de la om la om… veti auzi cuvintele lor si veti observa miscarile corpului si atitudinile lor, insa in timp ce veti lucra cu energia lui gnost si veti asculta la toate nivelele, veti incepe sa ii auziti la toate nivelele, de asemeni.
Este o experienta uimitoare si interesanta! Veti trece dincolo de mintea lor si veti incepe sa le simtiti inima. Veti incepe sa le simtiti trecutul, chiar si vietile lor trecute. Pur si simplu, veti fi capabili, sa incepeti sa va conectati cu gnostul lor, chiar daca nu este activat in ei sau daca ei nu sunt constienti in ce consta el. Gnost exista acolo, se afla in campul lor energetic. Este inactiv, el asteapta.
Cand le recunoasteti gnostul si cand recunoasteti divinitatea lor, pe Dumnezeu-ul din ei… care, din nou, doar se afla intr-o stare inactiva sau este profund adormit, deoarece l-au trimis la culcare… cand incepeti sa recunoasteti acestea si va conectati cu ele, intr-un mod non-mental, prin inima sau oricum vreti sa numiti asta – de la divinitate la divinitate – intreaga lor poveste se va dezvalui inaintea voastra. Veti obtine raspunsuri mult mai rapid, decat chiar sa puneti intrebari. Veti intrezari in treacat, imagini din trecutul lor. Veti intrezari si veti simti fricile lor. Veti intelege mai multe lucruri despre ei, decat ati vrea sa stiti .
Unul dintre motivele pentru care v-am repetat mereu, “Nu este vorba despre voi”, a fost pentru a va pregati sa fiti invatatori, deoarece va fi foarte usor sa preluati gandurile, sentimentele si emotiile lor, daca nu veti fi atenti, le veti lua ca fiind ale voastre, deoarece sunteti foarte empatic. Sunteti o fiinta foarte deschisa, sensibila. Asa ca, intelegeti, cand va aflati intr-o astfel de situatie, intelegeti ca nu este vorba despre voi! Doar le preluati pe ale lor.
Invatatorul intelege ca nu poate oferi un raspuns. Nu puteti sa oferiti raspunsuri. Invatatorul intelege ca se afla acolo ca ghid. Se afla acolo ca un far de lumina, ca se afla acolo ca un Standard, ca o energie ferm echilibrata. Nu va aflati acolo sa le preluati problemele sau chiar sa le rezolvati problemele. Acesta este unul dintre lucrurile despre invatatorul Energiei Noi: nu va aflati acolo ca sa le rezolvati problemele!
Va aflati acolo ca sa-i ajutati, sa-si descopere propriile raspunsuri. Va aflati acolo sa-i ajutati, sa descopere solutii pentru ele. Acesta este cel mai important aspect, a-i imputernici, este cea mai importanta forma de predare/invatare. Asa cum probabil ati observat – cei mai mari invatatori dintre toti, nu sunt cei care tin prelegeri, nu sunt cei care stau la o tribuna improvizata si le spun celorlalti ce sa faca. Ei sunt, in mod simplu, un intelept, un standard, un echilibru, ca ceilalti oameni sa-l poata descoperi pe al lor.
Noi vorbim despre cuvantul “invatator” si stim ca unii dintre voi aveti unele ingrijorari, in aceasta privinta. Unii va intrebati daca aveti ce trebuie, ca sa fiti un invatator. Va vizualizati in fata unui grup si apoi va blocati, deoarece va spuneti, “Nu pot aparea in fata unui grup.” Unii credeti ca un invatator este si un consilier si ganditi,”Cum as putea sa-i sfatuiesc pe altii, cand eu am propriile mele probleme?”
Dar, Shaumbra, nu trebuie sa le rezolvati problemele! Nu trebuie sa le tineti prelegeri. Este vorba doar de a-i indruma. Este vorba doar de a fi acolo si de a fi sigur/ferm: a fi ferm in fata lor, cand viata lor se afla in haos si in furtuna, cand au ajuns atat de pierduti in propriile iluzii, cand au ajuns atat de confuzi prin propria minte, incat nu stiu cum sa iasa din acestea. Voi deveniti exemple sau cum a spus St. Germain, Standarde. Nu are importanta ce spuneti, nu este atat de important. Voi deveniti acel exemplu de energie echilibrata si de energie integrata, energie care este integrata la orice nivel. Ati integrat femininul cu masculinul, ati integrat aspectul uman cu ingerul, ati integrat energia veche cu cea noua, ati integrat toate aspectele Fiintei voastre. Asa ca, acum voi deveniti exemple pentru ei.
Acum, da, multe lucruri se vor intampla, cand va veti implica in munca de invatator. Ei va vorbesc, se plang, poate ca se vor ridica si se vor aseza, vor trece printr-o stare de prabusire catartica – care are foarte putin de-a face, cu tot ce se petrece. Este usor sa fiti distrasi de acele lucruri, vedeti. Este usor sa va focalizeze intreaga voastra atentie pe prabusirea lor, pe slabiciunea lor, deoarece de asta au nevoie, in acel moment. Au nevoie de cineva ca voi sau de altcineva pe care il gasesc, sa le acorde atentie si aceasta atentie le permite sa se hraneasca.
Ati observat vreodata, ca atunci cand stati cu cineva si acesta trece nu doar prin cateva lacrimi de eliberare, ci cand trece printr-un proces intens de prabusire, va dreneaza energia? Ei se hranesc. Ati observat vreodata ca atunci cand au terminat cu prabusirea, va imbratiseaza si va spun ca va iubesc enorm, ca le-ati fost de mare ajutor si voi ramaneti drenati si in soc, intrebandu-va ce s-a intamplat? Ei se simt mai bine. Ies pe usa si spun ca voi sunteti cel mai bun prieten, pe care l-au avut vreodata – pana, desigur, nu veti mai raspunde la telefon, in mijlocul noptii!
Astfel, procesul de invatare va fi putin diferit si stim ca voi aveti notiuni preconcepute despre acest intreg proces de predare. Da, pentru unii dintre voi va implica sa fiti in fata unui grup de oameni. Unii dintre voi veti descoperi o mare, mare bucurie in a face asta, indrumand un grup, o data pe saptamana sau o data pe luna. Dar, pentru restul dintre voi, acest proces va avea loc de-a lungul vietii voastre, bucurandu-va de viata voastra si doar fiind acolo, pentru cei care vor veni la voi, care au nevoie de un exemplu.
Exemplul vostru de energie echilibrata – si da, voi o aveti – acest exemplu de energie echilibrata, devine un tipar pentru ei. Ei pot simti echilibrul vostru, lumina voastra si integrarea voastra. Apoi pot spune, “ Si eu pot realiza asta, in interiorul meu.” Va folosesc ca pe un indicator/cota de nivel sau exemplu. Nu va preiau energia in acest moment, doar isi spun, “Se poate realiza.” Va vor oglindi in ei-insisi, iar daca o vor face corect, isi vor folosi propriile resurse, ca sa realizeze acelasi tip de integrare, pe care o aveti voi, in interior.
In timp ce noi continuam, cand trecem la Seria Invatatorului, ca voi sa fiti invatatori, veti descoperi ca va fi mult diferit, fata de unele dintre ideile, pe care le aveati. Unii dintre voi veti fi invatatori, in moduri diferite. Veti fi promovati la serviciu. Veti fi promovati intr-un serviciu, unde veti avea responsabilitate asupra altora. Veti fi seful lor. Acesta este un invatator. Veti fi promovati, deoarece undeva, energiile din companie, din conducere, simt ca este potrivit, ca voi sa fiti mutat in acest domeniu. Ei nu inteleg toate lucrurile prin care ati trecut in ultimii cativa ani, ei nu inteleg transformarea de constiinta, dar stiu ca exista ceva diferit, in legatura cu voi. Stiu ca aveti o calitate. Vor folosi cuvinte ca “stabil”, “intelept”, “pareti ca intotdeauna stiti raspunsul”, ca ii lasati pe unii dintre ei sa se scarpine in cap, nefiind siguri in ce consta asta, insa doar stiu ca exista ceva in privinta voastra. Unii dintre voi veti fi promovati.
Unii dintre voi va veti afla in situatia de a-i invata pe membrii familiei. Unii dintre voi proveniti din familii… v-ati incarnati in familii, care au serioase probleme emotionale si abuzuri emotionale, abuzuri care au avut loc viata dupa viata, dupa viata, energii care au nevoie sa fie clarificate acum. Cand treceti in rolul de a fi invatator, veti trece in locul din frunte, in propria familie. Vor incepe sa vina al voi, intr-un fel putin diferit. Vin la voi ca la invatator, ca la un exemplu si ca la cel care poate sa echilibreze si sa vindece unele dintre ranile vechi ale familiei, un fel de rani karmice. Vor veni la voi, deoarece ati curatat aceste lucruri in interiorul vostru, v-ati purificat propria karma, ati purificat karma familiei sau probleme ale karmei ancestrale. Deci, veti trece intr-un rol nou, de invatator, in familia voastra.
Invatarea se realizeaza in multe, multe moduri diferite. Unii, desigur, veti scrie carti. Vreau sa adaug o nota de subsol, legata de faptul ca multi dintre voi v-ati simtiti frustrati. Ati dorit sa scrieti carti, aveati ideii minunate. Exista magazii sau depozite de idei in celelate taramuri, in taramurile cristaline si celeste, pline de ideile voastre, care inca nu s-au manifestat pe Pamant.
Unii ati avut idei legate de inventii sau cantece sau multe alte lucruri; v-ati simtit frustrati, deoarece nu au ajuns sa fie realizate. V-ati simtit frustrati, deoarece lucrurile pareau sa-si croiasca drum si apoi voi va blamati, va maniati si va suparati. De ce nu ati gasit timp sa faceti asta? De ce nu a aparut inspiratia? Pur si smplu, deoarece ati fost ocupati, facand multe alte lucruri, lucrand la propria evolutie a constiintei.
Ati realizat, in special, in aceste cateva luni, ca a fost foarte dificil sa initiati un nou proiect? Cele pe care le-ati initiat, se pare ca v-ati luptat cu ele, deoarece mare parte a energiei voastre a fost consumata, ancorata in interiorul vostru, in acest proces de transformare a constiintei, pe care o realizati. Acest lucru se schimba acum. Acesta se schimba. Acum, nu se poate spune ca totul va fi ca o adiere. Inca va aflati in dualitate, inca aveti de-a face cu toate Energiile Vechi din jur, insa veti avea propriul sens al claritatii reinnoit, in privinta modului in care sa faceti asta, cum sa utilizati aceasta energie a gnost-ului, ca solutie si ca manifestare.
Cei dintre voi, care v-ati simtit frustrati, deoarece nu ati fost capabili sa scrieti acea carte sau sa creati acel cantec, intrebandu-va ce s-a intamplat in ultima vreme, aflati ca este vorba doar ca ati fost ancorati in lucruri diferite. Acest lucru se schimba acum, asa cum am spus. Acum este momentul sa va asezati la computer, sa luati pensulele, sa luati carnetul de notite si de schite.
Noi deviem putin aici, insa nu este o coincidenta faptul ca toata munca legata de organizatia voastra, Cercul Crimson, nu este o coincidenta ca functioneaza acum – si voi lucrati acum – sa puneti lucrurile la un loc, ca sa va sustineti ideile si conceptele, sa le sustineti, fie in constiinta, fie sa ajutati sa le sustineti financiar sau sa ajutati la sustinerea ca acestea sa se manifeste pe Pamant. Cercul Crimson va apartine. V-ati construit propriul tip de incubator, propria masina de dezvoltare, ca sa aduceti ideile si creatiile in manifestare.
In mod evident, vom vorbi mult in aceasta serie, despre invatatori: cum este sa fii invatator; despre unele dintre provocarile de a fi invatator al Energiei Noi, in lumea Energiei Vechi. Ramaneti deschisi fata de diferitele concepte, legate de ce este un invatator! Observati de acum inainte, in special, lucrurile care vor veni in viata voastra – oamenii, situatiile – nimic nu este din intamplare! Totul vine la voi, dintr-un motiv. Cand apar, ascultati cu atentie! Scanati si simtiti energiile! Aduceti energia gnostului vostru! Veti avea o intelegere mai mare, mai cuprinzatoare, despre ceea ce se intampla.
As dori sa luam cateva momente, pentru a revedea ce s-a intamplat in aceste cateva luni. In ultimul Shoud din Seria Claritatii, am spus ca acesta era momentul: era momentul ca invatarea sa inceapa. De aceea ati venit pe Pamant. Nu ati venit aici ca sa va curatati karma. Nu ati venit aici ca doar sa stati sub un copac umbros. Nu ati venit aici, deoarece in mod accidental, Spiritul, v-a deviat aici jos. Ati venit aici, in aceasta viata, sa fiti un Invatator, sa fiti pregatiti si disponibili, pe durata acestei perioade de transformare fara precedent a constiintei.
Nu a existat niciodata, o schimbare in omenire, ca aceasta! Nici in timpul Atlantis-ului. Uneori, noi si voi, avem tendinta sa vorbim despre Atlantis sau chiar despre Lemuria, intr-un mod foarte romantic. De fapt, acelea au fost timpuri foarte dificile. Constiinta se misca foarte, foarte incet atunci, deoarece nu ajunsesem sa o utilizam. nu eram obisnuti sa fim in corp fizic. Intr-un fel, noi inca eram suparati, ca a trebuit sa luam corpuri fizice, sa facem aceasta calatorie pe Pamant.
Insa acum, ati realizat progrese, in aceasta privinta. Sunteti obisnuiti cu fizicalitatea noastra, sunteti obisnuiti sa activati intr-o lume materiala. Acum, voi acceptati asta ca pe a doua voastra natura. Acum, sunteti pregatiti sa treceti la o constiinta accelerata. Asa cum am descoperit in acesti ani, pe care i-am petrecut impreuna, schimbarea constiintei poate fi dificila, poate fi provocatoare. Schimbarea de constiinta nu este, in mod necesar, ceea ce credeati ca va fi. Schimbarea de constiinta uneori, inlatura toate vechile concepte si ideile vechi – acea idée de a fi supraom! Schimbarea de constiinta nu va priveste in acest mod, nu va vede ca un super om cu puteri superioare. Ea nu intelege lucrurile in acest mod. Ea va vede ca spirit si ca divin. In acesti sapte ani, ati invatat enorm despre schimbarile constiintei si despre modurile in care sa va adaptati la acestea.
Insa acum, ea merge mai repede, decat alta data! Si da, unele dintre motivele reale pentru care exista razboi si potentialul de aparite a razboaielor, sunt legate de faptul ca se schimba constiinta atat de rapid, incat aduce la suprafata aceste probleme. (Linda starnuta) Gesundheit… gnost! (hohote de ras, legate de aluziile comice despre gnost ale Lindei si ale lui Geff de la inceput)
Voi vedeti acestea in lume, peste tot in jurul vostru. Nu este diferit, fata de cele prin care ati trecut, in toti acesti ani. Reamintiti-va de luptele si discutiile aprinse, pe care le-ati avut cu voi-insiva! Reamintiti-va de acele probleme, care au fost aduse la suprafata, datorita schimbarii constiintei din voi, de dificultatile si provocarile prin care ati trecut! Amintiti-va de propriile lupte! Acum, doar le vedeti inafara voastra.

Voi observati probleme vechi, de exemplu, pe cele legate de Hapuru – de familia Hapuru – care ii cuprinde pe ambii, pe evrei si pe palestinieni. Este vorba despre lumea evreilor si lumea musulmana. Este vorba despre o veche problema de familie, care a fost impinsa in fata. Aceasta cere rezolutie, in prezent. Energiile au fost dezechilibrate de foarte mult timp si necesita rezolutie. Cum vor rezolva asta, depinde de ei. Pot realiza asta prin distrugere, care uneori este o energie de rezolutie foarte interesanta, asa cum ati descoperit in vietile voastre. Cu siguranta, distrugerea poate indeparta energiile vechi, poate face ca energiile sa se miste din nou. Sau pot face asta in alt fel, pe cai mult mai pasnice, mai iluminate.
Astfel, ultimele doua luni au avansat foarte, foarte rapid. Daca va simtiti blocati in unele proiecte sau daca lucrurile nu s-au miscat la nivel material, se datoreaza faptului ca va continuati propria transformare.
Am vorbit la intalnirea noastra anuala,despre aceasta energie a gnost-ului, despre o energie care va apartine. Nu provine de la noi, ea va apartine. A fost acolo, doar ca a fost inactiva. A fost neutilizata, din diverse motive, toate mergand inapoi in timpurile Atlantisului, in care noi pur si simplu, l-am deconectat de constiinta, mergand inapoi la momentul in care, in mod simplu, nu l-am dorit. Am dorit un alt tip de experienta, fara gnost. Cum este ca doar sa utilizam corpul, mintea si spiritul? Eu definesc spiritul ca fiind energia fortei de viata.
Uneori, apare o intrebare, “Ei bine, ce vrei sa spui prin spirit? Nu vorbesc despre Dumnezeu. Nu vorbesc despre o entitate particulara sau despre o zeitate. Eu vorbesc despre spirit, ca energia fortei de viata. Ati dorit sa descoperiti cum este sa ai corp, minte si spirit – cum vor opera fara elementul gnost. Insa, in recenta noastra intalnire am adus dei un gnost inapoi… inapoi pentru cei care aleg sa-l utilizeze.
Gnost este o energie brilianta! Gnost este cunoasterea creativa. Gnost este energie, o parte din voi, un aspect al vostru, care poate lua o idée sau un concept, poate lua ceva care este foarte creativ – o inspiratie – si apoi sa canalizeze acele energii in jos, prin taramurile interdimensionale si sa ajute ca sa se manifeste sau sa devina solide, stabile echilibrate aici, in acest taram.
Voi sunteti foarte interdimensionali, prin propriul vostru drept. Aveti multe, multe nivele, in interiorul vostru. Doar ca operati printr-un spectru mic din acele nivele, in prezent, ca fiinte umane. Gnost deschide o cale pentru a integra multe dintre acele nivele interdimensionale, din voi. Veti descoperi ca aceasta energie a gnostului este nepretuita. Este un instrument incredibil, care va ajuta sa manifestati ideile si visele, in aceasta realitate. Din nou, este foarte dificil sa vorbim despre gnost, deoarece nu este o energie care isi are originea din minte. Nu poate fi manipulata de minte. In mod absolut, ii va rezista mintii. Nu poate fi limitat de minte. Deci, energia lui gnost se afla in propriile taramuri.
Acum, lucrul interesant este faptul ca veti descoperi ca mintea este mai mult decat fericita sa lucreze cu gnost. Mintea voastra va face pasi mari cu el, in timp ce veti utiliza energia gnostului. Mintea va intelege ca are un prieten nou, ca are un tovaras, care va prelua multe din sarcinile mintii. Initial, mintea va incerca sa-l controleze pe gnost, deoarece asa a fost programata, pana in prezent. Dar, indata ce incepeti sa-l utilizati pe gnost, mintea va inceta sa-l controleze si doar ii va permite acestei solutii a gnostului sa apara.
Apoi, mintea va face ceea ce stie mai bine. Va ajuta sa tina lucrurile in ordine, isi va mentine baza de date si banca de informatii si va ajuta la materializarea unor faze finale… va pune in actiune unele lucruri, pe care aveti nevoie sa le faceti ca si creator, care traieste acum pe Pamant. De exemplu, mintea stie cum sa conduca o masina. Gnost-ul nu stie, in mod necesar, sa faca asta. Mintea stie cum sa opereze cu computerul. Gnost va face ca experienta sa fie desavarsita si creativa, insa mintea controleaza mainile, degetele si unele dintre informatiile stocate, cum ar fi limbajul pe care il utilizati. Mintea este minunata, indeplinind toate aceste lucruri.
Gnost va va permite sa manifestati si sa creati, fara toate acele lupte. Din nou, va fi necesar sa-l folositi, mai mult decat orice. Va necesita ca voi sa-i permiteti sa vina in viata voastra si stim ca acesta este un paradox, deoarece voi spuneti, “Dar, cum sa-l folosesc? Defineste gnostul! Ajuta-ma sa-mi creez o imagine!” Noi nu putem. Nu exista niciuna. Doar il puteti aduce si il puteti folosi in viata voastra.
Acum, in timp ce din ce in ce mai multi Shaumbra, vor lucra cu energia gnostului, veti fi capabili sa-l definiti, in mod foarte clar. Veti avea mai multe baze de date sau o baza de experiente, despre care sa vorbiti si sa discutati. In prezent, gnost este o energie simpla si minunata. Din nou, nu provine de la noi. El nu provine de la vreo fiinta dumnezeiasca indepartata. Nu provine din Pamant. El provine din voi.
Am mentionat ca gnost s-a pierdut, de foarte mult timp. Este acum momentul sa revina, insa ati observat ca nu am facut vreo activarea a gnostului, deoarece nu incercam sa activam ceva dinainte. Nu incercam sa aducem inapoi gnost-ul, pe care l-ati cunoscut in zilele timpurii ale Atlantis-ului. Este diferit acum. Este o energie total diferita si va serveste in mod diferit. Este piesa lipsa, despre care am vorbit recent.
Va voi cere – si voi continua sa va cer – sa-l utilizati mereu! Uneori deveniti frustrati, deoarece nu stiti cum sa-l folositi, pare ca va ocoleste, uneori. Continuati sa respirati cu el si reamintiti-va intotdeauna, ca nu provine dinafara voastra! Se afla deja in interior.
El este unul dintre cele patru componente, care au facut parte din proiectul fiintei umane, cu mult timp inainte de a veni pe Pamant. Aveti corpul fizic, mintea, spiritul, care este energia fortei voastree de viata si gnost, cunoasterea creativa. Nu-l confundati pe gnost cu divinitatea, asta este o discutie total diferita. Insa, noi discutam despre cele patru instrumente, pe care omul, fiinta divina, le-a adus pe Pamant.
Am vorbit despre gnost. Am adus acea reamintire, atunci cand ne-am intalnit cu cateva saptamani in urma. Apoi, a venit Kuthumi, el a revenit. A fost atat de placut sa-l avem inapoi, atat de placut si apropo, trebuie sa spun ca el a mentionat ca a fost sa scrie carti si nu a avut timp sa faca asta! (unii rad) El a fost in alte taramuri, foarte foarte indepartate de taramurile Pamantului, in alta dimensiune, in – este foarte dificil sa descrii – insa a fost in taramuri angelice sau galactice, indeplinind o activitate foarte, foarte importanta, ajutand la ajustarea energiilor.
Asa cum v-am spus, inainte cand… inainte de a veni pe Pamant, in ceea ce numim zilele razboiului stelelor… totul a ajuns intr-un impas. Totul s-a oprit. Toate energiile au incetat sa curga. Acesta este momentul in care s-a decis sa fie creat acest loc, numit Pamant, pentru a cauta rezolutie la “de ce” . De ce toate energiile dinafara taramului de Acasa au ajuns in impas?
Ei bine, acele energii s-au trezit recent. Acele energii au revenit la viata. Daca va puteti imagina ca totul sa fie inghetat, sa inceteze totul, pana cand s-ar fi ajuns la vreo rezolutie in acest loc, pe care il numiti Pamant, cand s-ar fi ajuns la unele rezolutii prin Ordinul de Arc! Totul s-a oprit in toate celelalte parti ale Creatiei, dinafara taramului de Acasa. De curand, acestea s-au trezit. Ele ies din starea de inghet profund si incep sa revina la viata. Aceste energii incep sa se miste, din nou.
Unii dintre voi ati simtit asta, in unele vise profunde, deoarece voi sunteti intim conectati cu evenimentele care s-au petrecut, cu mult timp in urma, care au fost tinute in frau. Ati avut lucruri ciudate, care s-au petrecut noaptea, deoarece acele energii revin la viata acum. In timp ce revin la viata, este ca si cum v-ati trezi din somn, stiti cat de sunteti groghi si sunteti nesiguri de ceea ce se intampla, nici nu stiti ce zi este. Cam asa sunt acele energii, in acest moment. Desi a avut loc in trecut, inca are loc in mare parte, in prezent, in timp ce va aflati aici.
In timp ce energiile vechi se trezesc, tind sa fie confuse; tind sa fie putin imbufnate/tifnoase, tind sa fie foarte infometate de energie. Kuthumi a lucrat cu o echipa, care s-a dus la acele energii care se trezesc, ca sa le ajute sa inteleaga ce se intampla, sa le ajute sa inteleaga ca exista un loc numit Pamantul, care a fost creat, ca sa le ajute sa gaseasca rezolutii la problemele lor. Acest loc, Pamantul, isi inalta, in cele din urma nivelul sau de constiinta si acest fapt face ca aceste taramuri si dimensiuni sa se trezeasca.
Se intampla multe lucruri in acele nivele. De aceea unii dintre voi va simtiti ravasiti, va simtiti putin frustrati. Voi simtiti taramul vostru de acasa, familia voastra angelica. El a fost acolo in ultimul an, lucrand in acele dimensiuni sau realitati din trecut, care se trezesc.
Este un impact semnificativ… este dificil de explicat, insa este vorba despre un impact semnificativ, prin ceea ce se intampla pe Pamant, asupra a ceea ce se intampla in alte taramuri. Luati, de exemplu, un gand de-al vostru! Doar un gand, pentru un moment, “Baieti, as fi dorit ca Tobias sa nu continuie in acest mod, astazi. Ma simt atat de somnoros, aici, pe scaunul meu.” (rasete) Acest gand simplu, isi are propria identitate, isi are – daca ar fi sa facem o analogie din lumea voastra prezenta – isi are propriile coduri de “0” si “1”, Este ca un tipar digital, insa nu este digital, este o stare de constiinta. Isi are propria pecete.
Acest singur gand pleaca in celelalte taramuri si de partea noastra de voal, acest unic gand, determina un plus de o mie de raspunsuri, care au loc de partea noastra. Exista ingeri care trebuie sa lucreze, ca sa echilibreze si sa miste inainte si inapoi acele energii. Fiecare gand, pe care il aveti, are o mie de reverberatii de partea noastra si acele reverberatii se intind inapoi in timp, inapoi, pana in locul in care totul a ajuns intr-un impas. Asa ca, va puteti imagina cata munca trebuie sa fie indeplinita aici, in taramurile noastre, ca sa ajutam la echilibrarea continua si la ajustarea fiecarui fragment de constiinta, pe care il realizati.
V-am spus, cu mult timp in urma, ca va aflati in primul plan. Nu va aflati in spatele taramurilor angelice, va aflati in prim plan. Tot ce faceti are un impact aici – asa ca, va rog, incetati sa ganditi atat de mult! (rasete) Dati-ne o zi de odihna!
Dar, serios acum, impactul schimbarii constiintei voastre, a trezit toate acele energii. Kuthumi a fost ocupat cu asta. Desi este un om de caracter, desi este comic, dragul Kuthumi este una dintre cele mai intelepte si simple fiinte, pe care le-am intalnit vreodata. Eu spun “simplu” cu cel mai mare respect. Cand o fiinta – orice entitate – isi poate simplifica energia, poate simplifica totul despre ea, atunci este suverana, cu adevarat. O Fiinta suverana nu este o fiinta complexa. O Fiinta suverana nu are toate acele sisteme complexe in interior, ea devine foarte simpla. De ce? Deoarece totul este integrat. Totul devine integrat, intr-o foarte simpla rezonanta angelica
Kuthumi este simplu. Kuthumi este minunat! De aceea i s-a cerut de catre Ordinul de Arc si in special, i-a cerut Arhanghelul Mihail sa plece si sa lucreze cu acele energii vechi, care se trezesc. El va vorbit recent despre energia lui gnost, solutia, de faptul ca voi nu aveti probleme, cu adevarat, doar ca nu ati lasat solutia sa apara, in viata voastra. Eu vorbesc nu doar pentru Shaumbra, eu vorbesc pentru toti cei care vor asculta. Voi doar nu ati avut o solutie. Kuthumi a adus asta in discutie, intr-un mod atat de minunat si de simplu!
Si apoi, desigur, a aparut Saint-Germain, ca sa apese butoanele voastre. St. Germain a vorbit despre initierea Ordinului Cercului Crimson, pe Pamant. Asa cum va amintiti, St. Germain este responsabil cu energiile organizarii, conducerii si manifestarii. St. Germain ajuta sa ancoreze si sa solidifice energiile. El este un expert. El este cel care poate sa transforme pietrele in aur. El este cel care poate face ca apa sa apara de nicaieri, chiar in mijlocul desertului. El intelege ca toate energiile sunt disponibile, ca toate energiile reprezinta canavaua sa. El este artistul si el le poate structura… le poate aduce in iluzie, poate ca le aduce in iluzia structurii… insa intr-o structura, care sa-l serveasca, in orice mod. Asa ca, el a venit sa initieze Cercul Crimson, pe Pamant.
Energia Cercului Crimson era limpede si minunata, insa atunci a fost momentul inceperii adevaratei munci. A fost momentul sa trecem dincolo de cuvinte. A fost momentul sa incetam ca doar sa ne adunam o data pe luna, sa avem discutii despre viata, a fost momentul ca voi sa plecati si sa va indepliniti munca. Prin initierea Ordinului Cercului Crimson, Adamus Saint-Germain va ajuta – lucrand cu voi – sa solidificati si sa structurati aceste energii.
Veti vedea o structura prin Cercul Crimson, unii dintre voi veti fi putin infricosati, din aceasta cauza. Veti vedea o cladire, apoi doua, apoi trei si apoi le veti vedea raspandite in lumea intreaga. Veti vedea Centre Shaumbra Service in structuri, in cladiri. Veti vedea un flux de energie sau principii /reguli energetice in jurul acestora, ca sa mentina acea energie si acea structura, in cea mai sanatoasa starea de a fi, posibil.
Veti vedea Cercul Crimson, operand nu doar in alte taramuri. V-am spus cu mult timp in urma, ca Universitatea Shaumbra a fost creata cu ani in urma, de fapt, de decade – in celelalte taramuri. Ati nazuit sa o aduceti pe Pamant si St. Germain, prin initierea energiei, prin structurarea energiei, a permis sa devina mai usor, mai rapid de adus aici. Asta v-a permis sa aveti instrumentele de care aveati nevoie sau pe care le doreati, ca invatatori ai Noii Energii.
El i-a initiat pe cei, care erau dornici sa fie Standarde ale Energiei Noi. Initierea consta in acceptare. El, in principiu, v-a intrebat, “Acceptati acest rol? Alegeti sa mergeti mai departe? Alegeti sa va exprimati pasiunea in viata sau doriti sa ramaneti intr-o pozitie auxiliara si sa continuati sa discutati despre asta? Vreti ca doar sa visati la acest rol sau doriti sa il preluati?”
Aceasta pare o intrebare evidenta, cu un raspuns evident, insa exista cei care prefera sa viseze si sa nu faca nimic. Visarea creaza o stare de nazuinta sau dorinta, care prin sine este o energie adictiva. Visarea va mentine inafara voastra, ca sa nu va preluati niciodata responsabilitatea, cu adevarat. A visa este foarte – cum sa spun – este o energie de visare, o energie lipsita de fermitate si pufoasa. Voi visati la toate aceste lucruri minunate, insa nu puteti trece dincolo de a fi un visitor, la a fi un creator? Aduceti acele lucruri aici, pe Pamant! De aceea va aflati aici. Ati venit pe Pamant ca sa faceti aceste lucruri, sa le manifestati in cea mai densa energie, cunoscuta vreodata.
Saint-Germain, prin intrebarea adresata voua… daca alegeti sa fiti initiati, v-a intrebat, “Alegeti sa treceti dincolo de a visa, la a manifesta, a realiza lucruri si la a prelua responsabilitate lor?” Astfel ca, nici el si nici eu, Tobias, sa nu facem aceste lucruri pentru voi, ci sa le faceti voi-insiva.
Desigur, acest lucru aduce probleme la suprafata. Problemele de la suprafata, daca le-ati privi, sunt legate de vietile voastre trecute, de prezenta voastra in Ordine. Asa cum a spus St. Germain, ati fost dati afara, vi s-a cerut sa plecati. Insa, vi s-a cerut sa plecati nu pentru ca ati gresit ceva – chiar daca este ceea ce ati simtit in inima voastra – vi s-a cerut sa plecati deoarece le-ati depasit, deoarece batranii acelor Ordine, care lucrau cu Fiinte angelice de partea noastra, au stiut ca stagnati in energia voastra, ramanad in Ordin. Va suprimati propria crestere. Ati trecut dincolo de ceea ce va putea oferi Ordinul si dincolo de ceea ce puteati voi oferi Ordinului. Asa ca, vi s-a cerut sa plecati – sa plecati pe cont propriu – ca sa puteti deveni mai intai, propriul vostru Ordin suveran.
Atunci cand St. Germain a vorbit despre initiere, el a adus la suprafata toate aceste imagini, toate acele amintiri din trecut, privitor la faptul ca vi s-a cerut sa plecati.
Insa, ce se intampla, cu adevarat, iar unele dintre problemele cele mai dificile, butoanele care au fost presate, aveau legatura cu “Sunteti pregatiti sa treceti dincolo de visare, de dorinta si speranta? Sunteti dornici sa treceti dincolo, la munca creativa – la munca de creator – pe care o realizati pe durata starii de somn, pe care o realizati in unele din taramurile astrale, sunteti dornici sa le aduceti pe Pamant, in prezent?” Aceasta este o intrebare dificila.
Este necesar un anumit tip de fiinta angelica umana, care sa treaca dincolo de vise si cu adevarat, sa permita sa se manifeste aici, pe Pamant, deoarece apoi, acest lucru devine foarte evident. Indata ce incepeti sa le manifestati si sa le aduceti in realitatea voastra, acestea se afla exact in fata voastra. Toate vizeaza intrebarea, “Sunt eu un creator suficient de bun?” Sau, “Sunt prea bun pentru un creator?” Sunteti voi un creator atat de bun, incat sa faceti o gluma, privitor la mutarea raiului si a pamantului, iar urmatorul lucru pe care il aflati consta in faptul ca inafara casei voastre are loc o furtuna puternica, care aproape ca va darama casa si pune pomii la pamant? Acest fapt va face sa va ganditi de doua ori, la abilitatea, la capacitatea voastra de creator.
Astfel, el v-a presat unele butoane, spunand, “Sunteti hotarati? Sunteti voi hotarati sau doar veti continua sa visati la aceste lucruri? Probleme dificile! Probleme dificile!
El a vorbit despre faptul ca daca alegeti initierea, daca alegeti sa deveniti un Standard al Ordinului Cercului Crimson, urmeaza sa aveti un corespondent. El a ales cu grija cuvantul “corespondent”. Nu spus un ghid, “ghidul” are o conotatie total diferita. Un corespondent este o Fiinta angelica din taramurile noastre, care vine acolo. Este diferit de alergatori. Alergatorii au responsabilitatea echilibrarii si miscarii energiei, inainte si inapoi.
Un corespondent este reprezentat de o Fiinta angelica, ce a fost pe Pamant inainte, care a fost foarte bine instruita in unele scoli de partea noastra, in privinta Energiei Noi, a rolului vostru de invatator. Un corespondent se afla alaturi de voi, la interfata dintre partea noastra si a voastra. Un corespondent nu va face lucrurile pentru voi, ci va va ajuta continuu sa va echilibreze energiile, de partea noastra. De asemeni, un corespondent va va transmite constant informatii, de la Consiliul Crimson.
Un corespondent va fi poate, ceea ce ati numi un ajutor de invatator, un ajutor, in special pentru activitatea voastra de invatare. Nu este pentru viata voastra generala, nu va avea grija sa va plateasca facturile si lucruri semanatoare, ci corespondentul se va armoniza/se va potrivi in taramurile angelice, cu ceea ce veti face voi in taramul Pamantului.
Cand stati in fata unui grup de studenti, de oameni studenti, asa cum stam noi acum – vorbind unui grup de fiinte umane minunate – ingerii corespondenti, care au venit acum, il ajuta pe Cauldre, pe noi si pe voi, ca sa vedem mai mult decat acest spectru mic, ingust, de constiinta. Corespondentul va ajuta sa vedeti intregul spectru, din ceea ce se intampla, in taramurile noastre si in ale voastre. Veti avea aceasta energie disponibila, ca sa lucrati cu ea.
Din nou, stim ca St. Germain a apasat pe multe butoane, insa el a facut asta prin intentie. Ii place sa faca asta! (Tobias chicoteste) Cum se spune… el v-a ajutat sa montati unele butoane, ca el doar sa poata sa le apese. (rasete)
Deci, Shaumbra, ultimele luni au fost accelerate mult, mare parte din constiinta s-a schimbat. Veti incepe sa realizati astea, in viata voastra.
As dori sa va spun o poveste scurta, astazi. Una scurta, care poate ca va va ajuta, ilustrandu-va ceva din calatoria voastra si din calatoria studentilor, cu care veti lucra.
Sa respiram adanc… din nou simtiti energiile, simtiti spatiul pe care l-am creat! Nu are loc procesul de hranire. Uimitor! Fara hranire! Asa ca, nu simtiti acele extrageri de energie, pe care le simteati uneori, cand va aflati aici. Nu simtiti drenarea energiei. Voi stati impreuna, in aceasta energie suverana.
As dori sa va spun povestea lui Jolee. Jolee a fost o foarte frumoasa, tanara regina , iar regatul pe care il conducea era numit Tibus. Aceasta poveste este semi-fictiune, cumva reala. Este vorba despre un conglomerat din energiile multora dintre voi, asa ca simtiti-va pe voi acum, in timp ce va spun povestea Reginei Jolee!
In timp ce va spun povestea, va voi cere voua, in special, sa simtiti energiile trezite din acele regiuni, in care Kuthumi a fost ca sa lucreze, locuri care au existat cu mult timp in urma, de unde proveniti voi, locuri care acum i-au legatura cu voi, in diferite moduri. Cand am spus ca veti fi un invatator, nu am spus ca ii veti invata doar pe oameni de aici, de pe Pamant. Voi discuta mai multe despre asta, mai tarziu.
Jolee era o tanara regina , care conducea regatul Tibus si tinuturile Tibusului, care se intindeau cat de departe puteau ochii sa vada si dincolo de asta. Uneori s-a spus ca soarele nu apunea niciodata in Tibus, deoarece era atat de extins, atat de mare! Desigur, ca regina , a mostenit rolul sau de la mama sa, care a fost regina , l-a mostenit de la tatal ei, care a fost rege. Ea provenea dintr-o descendenta regala.
In timp ce devenea tanara Jolee, ea arareori pleca dincolo de zidurile regatului, rareori a mers in tinuturile Tibusului. A fost instruita de la varsta foarte frageda, sa fie conducatoare, sa fie regina . A fost instruita si disciplinata sa inteleaga regulile si legile tarii, a fost instruita sa fie judecator si juriu, pentru cei care vor veni la ea candva, cand va fi regina .
A mostenit tronul la o varsta frageda si i s-a dat responsabilitatea de a asculta plangerile, de a asculta cazurile, de a asculta diversele argumente, pe care le aveau oamenii din regat, trebuind sa ia decizii, sa alcatuiasca reguli si sa judece. In fiecare zi, ei urmau sa vina inaintea ei.
Uneori era vorba despre un cuplu recent casatorit, care se invinovateau, se certau si nu puteau sa-si resolve neintelegerile, asa ca erau adusi in fata Reginei Jolee, sa le faca dreptate. Si ea le facea. Ea lua in considerare ambele parti ale energiei si apoi isi alcatuia propria judecata si ce trebuia facut. Fara intrebari puse sau fara ca cineva sa fie aspru pedepsit.
Uneori existau dispute legate de teren. Detinatorii de teren veneau la ea cu o plangere, ca cineva a furat pamant de la altul, a mutat reperele, care marcau diferitele parcele de pamant. Cu foarte putina cunoastere in privinta a ceea ce se intampla, cu adevarat, ea facea dreptate, fie de o parte sau de cealalta.
Oamenii veneau la ea cu tot felul de probleme si situatii, iar zilele ei erau pline cu nimic altceva, decat cu alcatuirea regulilor si regulamentelor, apoi asigurandu-se ca ramanea credincioasa fiecare cuvant din regulile ei. Era corecta, onesta, cat putea de mult. A inteles ca are responsabilitatea asupra tuturor celor din regat. Avea intelegerea responsabilitatii, ca vorbele sale insemnau totul, asa ca trebuia sa-si manuiasca cuvintele, in mod sacru. Trebuia sa manuiasca fiecare caz, care venea la ea, cu onoare si in echilibru.
Dupa ce au trecut cativa ani, decand facea dreptate, ea s-a plictisit si s-a simtit frustrata, in privinta activitatii ei. Se intreba in fiecare noapte, cand intra in camera, “Trebuie sa existe o cale mai buna pentru a face acest lucru. Trebuie sa existe o cale mai buna de a face dreptate, celor care au conflicte, deoarece ei nu invata nimic. Ei nu invata cum sa-si rezolve problemele. Ei nu invata sa se studieze temeinic. Doar vin aici, pentru judecata finala si hotararea finala.” Uneori, Regina Jolee isi spunea “Nici macar nu stiu daca am luat decizia corecta. Stiu atat de putine lucruri despre cei care vin inaintea mea! Stiu atat de putin! Au comis ei, cu adevarat, acea crima de care erau acuzati? Au furat, cu adevarat, de la familia lor sau de la prieteni?”
A continuat sa-si indeplineasca rolul sau ca regina, a continuat sa ia decizii oficiale, insa acel sentiment de neliniste, sentimentul de a fi nesigura s-a agravat, pana in punctul in care a inceput sa aiba migrene severe, dureri de cap, desigur, toate cazurile sale de la curte s-au inmultit si din ce in ce mai multi oameni aflati in confuzie, cautau raspunsuri prin ea. Cand nu avea migrene sau dureri de cap, racea, avea gripa sau alte feluri de necazuri, deoarece nu era fericita, prin ceea ce facea. Isi oferea lucruri, care o impiedicau sa revina zilnic, ca sa conduca. Desigur, lucrurile s-au agravat in regat, deoarece nimeni nu se afla acolo, ca sa ia decizii, atunci cand acestea apareau.
Intr-o zi, cand se afla in totala frustrare si disperare, le-a cerut garzilor sa-l aduca pe Batranul Intelept din codri. In toate povestirile bune, exista Batranul Intelept din codri (rasete) si deoarece ea cunostea unele povestiri, stia ca trebuie sa existe undeva, in regat, un Batran Intelept. Garzile l-au adus. L-au adus in camera ei privata, i-a vorbit Batarnului Intelept si i-a spus, “Sunt frustrata din cauza a ceea ce fac. Nu gasesc bucurie si fericire in asta. Ceea ce imi creaza frustrari cel mai mult, este ca nimeni nu invata nimic. Ei doar continua sa vina, fac aceleasi lucruri, pe care le-au facut intotdeauna si stiu ca daca ajung in cele mai rele situatii, trebuie sa vina la mine, pentru o decizie. Aproape ca simt ca preiau sentimentele lor de vinovatie si de rusine, toate acele probleme si nu mai vreau asta, de loc.“ A spus, “Vreau sa fiu invatator. Vreau sa-i invat, in loc sa-i judec. As vrea sa-i invat, in loc de a decide. Deci, Batrane Intelept, ce pot face?”
Batranul Intelept s-a asezat si a respirat profund, deoarece acesta este lucrul pe care oamenii batrani si intelepti il fac (rasete) si a spus: Trebuie sa renunti la titlul tau de regina . Trebuie sa pleci din acest minunat palat. Trebuie sa te deghizezi intr-un om de rand. Trebuie sa mergi intr-un sat mic, undeva unde sa nu te cunoasca nimeni si apoi, poti incepe actvitatea de invatator.”
Jolee s-a ingrijorat putin, in legatura cu toate aceste lucruri, deoarece acestea insemnau o schimbare majora in viata ei si nu stia daca va putea sa se deghizeze, cu adevarat, nu stia daca va putea sa renunte la confortul acestui conac, acestui minunat palat, in care traia. Dar, dupa putina contemplare si gandire, privitor la a servi timp de alti treizeci, patruzeci, cincizeci de ani, luand decizii si judecand in fiecare zi, ea a spus, “Voi face asta.” Batranul Intelept a spus, “Sa te astepti intotdeauna, la lucruri neasteptate! Lucrurile nu sunt asa cum par sa fie! (rasete, Tobias chicoteste) Tineti ochii deschisi, ramai intr-un loc echilibrat si stabil!”
Cateva saptamani mai tarziu, regina a scris o scrisoare lunga si a spus ca urma sa viziteze unele tinuturi straine, de una singura. Dorea sa stie ce se afla dincolo de ocean. A facut aranjamente, ca nimeni sa nu vina si sa incerce sa o gaseasca, ca sa trebuiasca sa revina intr-o zi. Intre timp, oricine avea probleme sau chestiuni, care necesitau decizii, trebuia sa fie vazut de cineva din curtea ei. Si-a impachetat foarte putine lucruri, ca sa poata sa se deghizeze intr-un om de rand si a plecat spre unul dintre cele mai mici sate, unde nu a mai fost inainte, in satul numit Commonville. (unii rad, Tobias chicoteste). Ea a spus, “Acesta este locul in care am sa incep sa-mi descopar pasiunea.” Era emotionata, gandindu-se ca ar putea sa-i invete toate acele lucruri minunate si intelepte, pe toti cei din Commonville.
S-a stabilit la o familie, care i-a inchiriat o camera; ei aveau nevoie de bani. Acestia aveau numeroase probleme. Aveau probleme financiare. Aveau probleme, unii cu altii. Se certau tot timpul. Jolee si-a spus, “Acesta este un loc excelent, ca sa-mi incep munca de invatator.”
S-a mutat acolo, a despachetat si imediat, a inceput sa incerce, sa-i invete.Nu stia in ce consta invatarea, nu intelegea despre ce era vorba, insa s-a dus la tatal familiei si a inceput sa-i spuna, “Motivul pentru care ai toate aceste probleme financiare, consta in faptul ca nu iti echilibrezi bugetul. Cheltuiesti mai mult decat castigi. Lucrezi doar cateva zile pe saptamana si astfel nu ai destui bani, pentru a-ti hrani familia si datorita acestui lucru, cei din familie se cearta si se lupt, unii cu altii.”
Ea avea un zambet larg pe fata, in timp ce ii vorbea lui Bob, tatal familiei. El a lovit cu pumnul in masa, destul de tare, incat sa o sperie putin pe Jolee si a spus, “Cine esti tu sa-mi vorbesti despre finantele mele? Nici n-ai idée! As dori sa parasesti camera si sa nu mai incerci niciodata, sa-mi vorbesti despre a face fata situatiei mele, pana nu vei umbla in pantofii mei!”
Ea stia… existau multe probleme in familie si stia ca tanara adolescenta, cu numele de Susan, avea multe probleme cu familia, cu prietenul, cu lucrurile din viata ei, asa ca a gandit, “Ei bine, Am sa o invat, in schimb, pe Susan.” S-a asezat cu Susan si i-a spus, “Tu ai probleme cu acest baiat, deoarece el incearca sa te controleze, nu iti ofera tipul de atentie pe care o doresti si iata ce trebuie sa faci.” Si i-a dat lui Susan cateva sfaturi. Susan s-a ridicat in picioare, a privit-o incruntata si i-a spus, “Cine esti tu sa-mi spui ce ar trebui sa fac cu prietenul meu? Tu nici macar nu esti maritata! Probabil ca nu ai fost niciodata cu un barbat, vii acum si incerci sa-mi rezolvi problemele mele? Sa iesi imediat, din camera mea!”
Dupa cateva zile, in timp ce Jolee incerca sa-i invete pe cei din casa, de fapt, incercand sa le tina predici, a fost data afara in strada. Ea a invatat o lectie valoroasa. A invatat urmatoarea lectie: exista multi oameni care, de fapt, nu vor ca problemele lor sa fie rezolvate. Daca veti fi invatatori, nu va puteti impune, celor care aleg sa ramana prinsi in problemele lor.
Ei bine, Jolee nu a renuntat la Commonville. Curand, si-a gasit noi prieteni, zabovind prin preajma restaurantului si a ajuns sa cunoasca o tanara doamna draguta, pe nume Barbara si au ajuns sa vorbeasca. Barbara avea tot felul de probleme. Desigur, Jolee a incercat sa o ajute, incercand sa-i rezolve problemele, insa parea ca nu poate sa izbandeasca cu noua sa prietena, Barbara. Si Barbara, doar se dadea in spectacol mereu, cu problemele ei de sanatate, cu problemele ei emotionale, ca a fost maritata de mai multe ori, ca in tot acest timp, copiii ei se aflau in aceste situatii.
Jolee era foarte ingrijorata, deoarece nu a fost capabila sa o ajute nici pe prietena ei, Barbara si intr-o zi a trebuit sa plece, a trebuit ca doar sa inceteze, sa fie invatator pentru Barbara. Aici, de asemeni,.ea a invatat o lectie valoroasa: Exista oameni care, cu adevarat, nu vor ajutor. Exista unii oameni care, doar vor sa vorbeasca, despre faptul ca problemele lor sunt cele mai mari, dintre toate. Ei nu cauta solutii. Uneori, ei vor ca doar sa aiba acea energie a recunoasterii, ca problemele lor sunt mai mari si importante, ca ei sunt mult mai deosebiti, decat orice alt om.
Acum, Jolee era putin mahnita in privinta invatarii, insa a decis sa continuie, sa incerce. A intalnit un tanar, care era interesat de ea si ea de el – sa-l ajute, invatandu-l. Era dornica sa faca orice in acest moment, ca sa il invete.(rasete) Si-a petrecut seri, zile cu el, vorbind si sporovaind si de fiecare data cand pleca… numele lui era Jim… de fiecare data cand pleca, ea pleca ravasita si drenata, pana in momentul in care a simtit ca se va imbolnavi, din nou. S-a simtit total epuizata, incat i-a spus, “Nu mai pot sa ma intalnesc cu tine, niciodata. Nu pot sa mai incerc sa-ti fiu invatator, niciodata.” Din asta a invatat, de asemeni, o lectie valoroasa: Exista unii oameni care, cu adevarat, nu vor sa se schimbe. Ei doar vor sa-ti ia energia. Este exact ce facea el cu ea, doar ii fura energia.
Pentru a face o poveste lunga si mai lunga… (hohote de ras), pentru a face o poveste lunga si mai lunga, Jolee s-a simtit atat de frustrata, incercand sa invete oamenii din Commonville, incat a plecat. A plecat incercand sa-l gaseasca pe Batranul Intelept din codri; desigur l-a gasit, s-a asezat cu el si i-a spus, “Am vrut sa fiu invatator, aveam o mare pasiune – o atat de mare pasiune – insa nimic nu a mers. Oamenii nu vor sa se schimbe. Ei au vrut sa ramana in problemele lor. Ei doar au vrut sa se hraneasca din mine. Ei doar au vrut sa vorbeasca despre faptul, ca problemele lor erau mari si speciale, insa nu au vrut sa faca nimic, cu adevarat. Ce-ar trebui sa fac acum? Unde voi merge?”
Batranul Intelept din codri a respirat profund, asa cum face intotdeauna, batranul om din codri(rasete) si a spus, “O parte a problemei, Jolee, unul din lucrurile despre care am incercat sa te avertizez, este ca nu aveai experienta, nu aveai cunoasterea, ca sa fii un invatator, cu adevarat. Aveai pasiune, insa nu aveai experienta. Acum trebuie sa pleci intr-un alt oras, intr-un loc diferit. Tu trebuie sa preiei si sa experimentezi toate problemele pe care le au oamenii obisnuiti. Trebuie sa mergi in acel loc, numit Plainfield , trebuie sa te mariti, trebuie sa faci copii, trebuie sa-ti iei o slujba, trebuie sa uiti ca ai fost vreodata regina , trebuie sa uiti ca ai vrut vreodata sa fii invatator. Trebuie sa mergi acolo si doar sa traiesti si sa experimentezi cum este sa ai toate aceste probleme si situatii, ca sa ai empatie adevarata si profunda, pentru cei pe care vrei sa-i inveti.”
Si, Jolee s-a gandit la locul de unde provenea. S-a gandit la regat. S-a gandit la pasiunea ei. Nu stia unde altundeva sa se duca, asa ca a urmat sfatul batranului, s-a indreptat spre Plainfield , s-a maritat, a avut copii si curand a uitat: a uitat de ce se afla acolo. Traia ca oricare altcineva.
A trecut an dupa an, dupa an, uitand total ca a fost vreodata regina in acel taram maret, numit Tibus. Pana intr-o zi cand, desigur, a simtit ca ceva o cuprinde. A simtit ca ceva se scutura si zornaie in ea. A simtit ca totul in viata ei incepe sa se schimbe. Nu isi amintea de unde venea, insa stia ca ceva se intampla. Ea trecea printr-o re-trezire.
Uitand de unde provenea, uitand de ce a plecat in aceasta lunga calatorie, insa simtind ca era ceva gresit in interior, simtindu-se foarte confuza si frustrata, nestiind unde sa se duca, intr-o zi bantuia prin padure si, desigur, s-a intalnit cu Batranul Intelept. Ea a spus, “Batranul Om Intelept!” si desigur el a recunoascut-o – “Batrane Intelept, se schimba ceva in viata mea si nu stiu despre ce este vorba. Este vorba despre ceva de care nu sunt fericita/multumita. Am fost nevasta, am fost mama, am avut o slujba buna, insa nimic din acestea nu ma mai satisfac. Ce se intampla? Am auzit ca tu esti un Batran Intelept, care ma poti ajuta!”
Batranul Om Intelept s-a asezat cu ea jos si, desigur, el i-a reamintit de ea ca regina , ca invatator si el i-a spus povestea, i-a spus ca si-a amintit de ea. Desigur, ea nu l-a crezut. Nu putea accepta ca a fost regina . Era prea grandios. Nu putea accepta nici faptul ca a renuntat sa fie regina regatului Tibus, ca sa plece, sa fie invatator. Acest lucru parea o nebunie. Nu putea accepta faptul ca a ajuns in Plainfiled, uitand cine a fost, intrand intr-o viata comuna. Batranul Intelept i-a spus, “Ai facut asta ca sa ai empatie, ca sa poti fi invatator, ca sa poti sa-ti ajuti poporul.”
S-a suparat rau pe el, s-a infuriat. A simtit frica. S-a simtit ingrozitor. S-a simtit nesigura si dezorientata, deoarece totul ii zdruncina realitatea – realitatea ca era un om obisnuit.
Batranul Intelept i-a spus, “Da, da, mi-ai cerut sa stau jos, sa-ti vorbesc si sa-ti reamintesc cine esti, sa-ti reamintesc, ca acum, ca ti-ai dezvoltat empatia, traind ca oricine, traind in iluzie, traind in constiinta de masa, acum poti fi invatator. Inainte, incercai sa predici. Inainte incercai sa mergi si sa le spui celorlalti cum sa traiasca. Insa acum, poti simti, cu adevarat, prin ce trec ei. Ai inima, suflet si empatie. Acum poti pleca si poti face, ceea ce ai ales initial, sa faci.”
In acel moment Jolee si-a reaminti totul. Si-a reamintit ca era regina . Si-a reamintit ca a plecat in Commonville si a incercat sa-i schimbe pe toti. Si-a reamnitit ca a intrat in acest somn profund, in aceasta coma a constiintei, ca sa uite, ca sa poata trai ca oricare. Si-a reamintit ca a ales sa faca aceste lucruri, ca sa-si serveasca, cu adevarat, regatul si toti oamenii din el.
In acel moment de reamintire, ea s-a trezit, l-a privit pe Batranul Intelept in ochii si i-a spus, “Iti multumesc, iti multumesc ca ai fost aici cu mine, tot timpul, tot drumul! A fost o calatorie incredibila! Acum pot merge si-i pot invata pe altii. Acum pot sa-mi exprim pasiunea, pe care am cautat-o mereu.”
L-a imbratisat, l-a sarutat si i-a spus, “Apropo, am uitat sa te intreb, cum te numesti, Batrane Intelept? El a zambit, in timp ce isi punea picioarele pe sofa, in timp ce lua o inghititura de vin, trase un fum din trabucul sau(rasete) si a spus, “Numele meu este Tobias.”(hohote de ras)
Shuambra, v-am spus o poveste foarte lunga… o puteam face si mai lunga, apropo…!(rasete) V-am spus aceasta poveste, deoarece este vorba despre voi. Am fost cu voi, in tot acest timp. Unora dintre voi va este greu sa acceptati, ca ati fost lideri si domnitori ai familiilor angelice. Aveti moment dificile in a echilibra asta, nu-i asa?
Aveti momente dificile in a intelege ca ati fost alesi de catre familia voastra angelica, pentru a veni aici pe Pamant, reprezentand una dintre cele 144 000 de energii, ale Ordinul de Arc. Aveti momente dificile in a intelege ca ati renuntat la a face parte din regalitatea familiei voastre angelice, ati renuntat ca sa-i puteti ajuta invatandu-i, ca ei sa poata invata de la voi. Aveti momente dificle in a intelege ca v-ati parasit vreodata casa voastra angelica, ca sa veniti aici, deghizandu-va in oameni, in oameni de rand, ca Bob, ca Pat, ca Mary, ca oricine sunteti voi. V-ati imbracat ca oricare, ati actionat ca oricare.
Saint-Germain v-a presat unele butoane, cand v-a vorbit. V-a spus ca sunteti speciali. Ca sunteti invatatori. V-a spus ca acesta este un grup special. A apasat pe o pereche de butoane, deoarece aveti momente dificile in a accepta acest lucru. Ati devenit atat de pierduti in constiinta – in constiinta comuna!
Insa, eu sunt aici ca sa va reamintesc: Eu sunt Batranul Intelept si sunt aici, ca sa va reamintesc de ce ati plecat, de ce v-ati parasit familia voastra angelica. Sunt aici sa va reamintesc, ca ati incercat sa va impliniti pasiunea de a fi invatator si ca v-ati poticnit de cateva ori, in trecut. Sa va reamintesc ca, atunci cand erati cufundati, cu adevarat, in aceasta energie a Pamantului si a omenirii, atunci v-ati dezvoltat empatia in interior si intelepciunea, asa incat, acum puteti fi invatatori.
Veti fi invatatori, nu doar pentru oamenii de aici, de pe Pamant, ci si pentru familiile voastre din trecut, de Acasa.
Si asa este!