MATERIALELE LUI TOBIAS
Seria Invatatorului:
SHOUD 5: "Filozofia este Moarta!” – realizat de Kuthumi lal Singh, transmis prin Geoffrey Hoppe
Prezentat de Crimson Circle
16 decembrie 2006

 

"Curry se prajeste la focul din balega de vaca, in timp ce Kuthumi va tipa in urechi”! (cantat de Kuthumi - majoritatea audientei rade!). Namaste! (Audienta raspunde “Namaste”). Namaste! Eu sunt, Kuthumi, eu vin sa va iubesc in aceasta zi, vin sa celebrez aceasta perioada de sfarsit de an! Vin acum, ca sa celebrez noile mele carti, care sunt pe cale sa apara. Vin sa stau cu Shaumbra, in aceasta zi minunata – de sfarsit de an si de inceput de an final – al timpurile finale – inainte de Energia Noua. Am fost rugat de Tobias si de celalalt nenorocit(fiu de tarfa), pe care il numiti St. Germain (rasete stridente) El nu este chiar atat de rau!
 
Trebuie sa va fac sa radeti, Shaumbra, trebuie sa va fac sa radeti! Sunt atat de multe lucruri, care se petrec in lumea voastra, in prezent si in micutul vostru cap nebun! Trebuie sa va fac sa radeti si asta este ceea ce Tobias mi-a cerut sa fac cu voi, aici, astazi. Chiar doresc, ca doar sa vin aici, ca sa va iubesc: cu o iubire pura, neconditionata, de tip sanatos, din inima mea Punjabi, spre inima voastra, ca doar sa fiti aici, in aceasta minunata energie din acum, ca doar sa va relaxati putin.
 
Aceasta incercare umana, prin care ati trecut de atat de mult timp, isi cere plata. Va ia umorul si dreptul la viata. Poate ca ar trebui ca doar sa stati aici impreuna, pentru un moment. Lasati-ma sa va iubesc neconditionat! Permiteti-mi sa ma infiltrez in aceasta energie extraordinara, alaturi de voi, pentru un timp! Fara griji! Fara temeri! Fara Tobias! Tobias si-a luat o pauza. Isi decoreaza pomul Dedicatiei, in vila sa de la tara. In ce-l priveste pe St. Germain – prietenul meu drag, trebuie sa recunosc – am lucrat impreuna multe vieti. Lui St. Germain ii place aceasta perioada a anului. Isi poate lua unul din rolurile sale favorite si poate face channel prin multi oameni, din lumea intreaga. Ii place acest rol: de a fi Mos Craciun. Isi revendica acest rol, printre multe, multe, multe, multe altele, pe care le are (unii rad), caci a ajutat la crearea acestei entitati numita Mos Craciun, deoarece acest anotimp al bucuriei, a fost luat prea in serios, a ajuns prea prins in vechile ritualuri. El a observant energia Craciunului si a cercetat cum ar trebui sa fie.
 
Poate fi ceva copilaresc. Poate fi plina de bucurie. Poate fi plina de fericire. Astfel, el a ajutat la co-crearea acestei entitati numite Mos Craciun si a ajutat ca acesta sa vina la cei care erau cei mai deschisi – copiii. Copiii au calea de a aduce inapoi imaginatia – de a aduce inapoi elementul iubirii – acest element al magiei – de a le aduce inapoi, in sezonul de sarbatori.
 
In prezent, Saint-Germain se afla pretutindeni in lumea, unde exista acesti Mosi Craciuni care stau cu copiii; copii care sunt infricosati uneori, copii care sunt raniti uneori si ajuta la transmiterea energiei sale prin diferitii Mosi din lumea intreaga, ajutand sa fie adusa putina bucurie in vietile acestora.
 
Pentru mine este dificil sa joc acest rol de Mos Craciun. Pregatirea mea nu consta in asta si tind sa fac multi copii sa planga, asa ca am venit la aceasta intalnire a Shaumbrei. Desigur, draga de Quan Yin este plecata. Ea, impreuna cu Norma - Andra – si Garret se afla in taramul Kiwi (Noua Zeelanda). Ei lucreaza la ceva foarte, foarte deosebit in acel loc si pe durata calatoriei lor vor ajuta la aducerea unei noi intelegeri – nu doar a Lady Quan Yin, ci si a energiei Sofiei. Vom intra in acea energie cu voi, iar Tobias si Quan Yin va vor vorbi mai mult despre asta. Insa voi acum stiti ca energia feminina se reintoarce. De exemplu, priviti-ma pe mine! Avand integrate masculinul si femininul – nu sunt nici barbat, nu sunt nici femeie, eu sunt cel ce sunt. Sunt ambele. Nu sunt nici una din ele. M-am eliberat de acel costum, cu mult timp in urma, ca sa pot fi tot ceea ce sunt. Insa Norma si Garret lucreaza cu Quan Yin si cu energia Sofiei, in aceste timpuri de tranzitie, de fuzionare a tuturor energiilor. Ei vor aduce acest lucru Shaumbrei, ca intreg.
 
Chiar acum, permiteti-mi sa fiu cu voi, pentru o clipa! A trecut ceva timp! Voi stiti ca am fost in preajma voastra. Am fost in fundal, ca sa spun asa. Am lucrat cu Cercul Crimson si cu energiile Shaumbrei din noul vostru sediu, de langa marele lac. Am ajutat la miscarea unor energii – nu doar a celor care lucreaza acolo, ci a energiilor tuturor Shaumbra care au fost invitati de Tobias si St. Germain sa faca acest lucru. Acest lucru a avut un efect nu doar asupra celor care lucreaza la sediu, ci si asupra fiecaruia dintre voi. V-ati exprimat o intentie pentru purificarea vechilor energii; asa cum spune St. Germain, a energiilor care doresc sa se agate. Stiti, fiecare fragmentel de constiinta, fiecare fragmentel de energie isi are propria viata, isi are propria identitate, care e unica. Fiecare fragmentel de constiinta are ceva pentru a se intelege pe sine – si doreste sa se agate de acel sine. Nu vrea sa elibereze. Considera ca este vorba de moarte, in loc de transformare si evolutie. Fiecare fragmentel de energie incearca sa nu se dea batut, chiar daca stie ca, precum un copilas, este momentul sa evolueze, ca este momentul sa se schimbe, este momentul sa treaca in ceva mai maret, ceva mai mare. Inca tinde sa ramana la fel.
 
Stiti voi ce doreste acel fragmentel de energie? El doreste ca energia parintelui – ca energia Creatorului – sa vina si sa-l asigure ca totul va fi in regula. Acea parte din voi care este cumva infricosata, nefiind sigura de ceea ce va aduce ziua de maine , nefiind sigura ce se va intampla atunci cand veti renunta la serviciul de care nu va mai pasa de loc, sau atunci cand veti elibera o relatie care a reprezentat o karma veche. Toate aceste energii isi doresc ca sinele parinte, sinele creator sa vina si sa le asigure de asta. Doresc sa fie luat de manuta, ca si un copilas, si sa li se spuna ca a venit momentul – momentul sa mearga inainte. Momentul sa evolueze. Trecutul nu va fi nicicand uitat. Trecutul nu va fi ingropat. Trecutul poate fi transformat in ceva nou, in potentialul lui cine sunteti.
 
Orice gand marunt pe care il aveti isi are propria identitate. Fiecare frica marunta pe care o simtiti este doar un copilas. Fiecare fragment de energie blocata doreste cu adevarat sa fie deblocata. Si voi, iubitilor, va puteti ghida acea parte din voi spre noua voastra energie. Intrati in interior si discutati cu acea frica micuta. Sa spunem ca va este frica de faptul ca ceva este in neregula cu corpul vostru – ca se imbolnaveste putin. E vorba doar de un fragment de energie, care este blocat. Asta e tot. Este un fragment de energie care se agata de tinerete – de propriul concept despre tinerete. Puteti merge acolo si puteti vorbi cu acel fragmentel de energie. Spuneti-i ca este momentul sa elibereze. Ca nu trebuie sa se agate de tinerete. El poate evolua intr-o noua energie. Spuneti-i ca, undeva in corpul vostru, exista o energie radianta, sanatoasa, vibranta a corpului biologic care reprezinta un standard pentru el. Spuneti-i ca aceasta energie nesanatoasa se poate vindeca acum, fara multa presiune, fara multa disciplina mentala, fara chiar a se concentra. Trebuie doar sa permita. Asa ca, veniti astazi plini de iubire fata de voi insiva, folosind acest moment in cadrul minunatului vostru grup, ca sa va iubiti pe voi insiva.
 
In prezent, atat de mult energii sunt in curs de desfasurare. Cea pe care o observ ca predominanta in constiinta umana, este energie “ei (impersonal)”. “Ei” spun/Se spune ca vremea se va schimba. “Ei” spun/Se spune ca urmeaza sa apara o noua tendinta in moda. “Ei” spun /Se spune ca economia va merge mai rau. “Ei” spun /Se spune ca lumea se va sfarsi. Este amuzant de partea noastra de voal sa auzim de marele rau, constructia “Ei”/(Se spune) folosita astfel de catre oamenii din lumea intreaga. Nu are importanta daca e vorba despre India, sau daca sunt cei din Australia. Peste tot e vorba despre “Ei”. “Ei” spun asta. “Ei” vor face aia. Cine sunt “Ei”? Am cautat peste tot. Am cautat in multe tari din lume, incercand sa-i descoper pe “Ei”. Am cautat in cartile de telefon. Nu i-am gasit nicaieri pe Dl sau Dna “Ei”. Am cautat in companii. Nu am gasit nici o companie, care sa fie “Ei” Inc. Nu i-am gasit pe “Ei” nicaieri!
 
Deci, ce reprezinta marele “Ei” m-am intrebat eu intr-un tarziu. De unde provin? Cui apartin? Am descoperit ca este vorba doar despre constiinta – constiinta de masa. “Ei” nu inseamna nimic altceva decat constiinta umana, marele rezervor sau ocean de ganduri si idei, de probleme si griji. Cu toate acestea, toti vorbesc despre “Ei”. As dori sa aruncati o privire asupra acestui cuvant. Cat de des il utilizati in viata voastra? Cat de des va identificati cu el? “Ei” vor ca eu sa fac asta si asta. “Ei” vor ca eu sa merg acolo. Alta data v-am auzit pe multi dintre voi – ca va refereati la vreun grup spiritual, la vreo organizatie aflata de parte noastra de voal – “Ei” mi-au spus ca trebuie sa merg mai departe. Dar nu exista “Ei” – prin urmare, cum ar putea sa va spuna cineva sa mergeti mai departe. “Ei” mi-au spus ca ar trebui sa plec si sa-mi indeplinesc vreun tip de misiune. Nu exista “Ei”, prin urmare ce accesati voi? Voi ii accesati pe toti ceilalti “Ei”, care provin de la ceilalti oameni – care provin din problemele si grijile lor.
 
Si acest “Ei” – marele “Ei” – v-ati gandit vreodata la acesta? Nu pare a fi legat de ceva care are simtul umorului.. Nu are nici vreun fel de logica. Este un mare nimic. Totusi, este o forta care ghideaza si controleaza atat de multe vieti! Se ajunge pana acolo, incat oamenii cred in “Ei”, pana intr-atat, incat “Ei” chiar capata un fel de identitate. “Ei” au un anumit tip de energie. Nu ii puteti gasi nicaieri, insa, intr-un anumit sens, ei devin reali. “Ei” devin o forta indrumatoare pentru multi oameni. Chiar cand fac tranzitia de partea noastra, continua sa vorbeasca despre “Ei”. “Ei” au vrut ca eu sa fac asta. “Unde se afla “Ei”? Au existat oameni si ingeri, care i-au cautat peste tot si nu i-au gasit nicaieri.
 
“Ei” – sunt un voi care nu v-ati asumat responsabilitatea. Intr-adevar! Hmm Hmm Hmm! (rasete) Oh, cel intelept vine sa discute cu voi. Este un principiu foarte simplu. Priviti cum va afecteaza pe voi si viata voastra. Intr-un sens, va apartine – este ca un sistem de indrumare din constiinta de masa, care va indruma in viata, va ghideaza printre gandurile voastre, insa in realitate este o energie care nu are substanta, nu are profunzime, nu are nimic. Asa ca, in tot acest timp, voi si ceilalti oameni ati urmat marele nimic, uitand sa urmati acel ceva magnific, ce se afla in voi.
 
Azi, am venit aici ca sa va impartasesc cateva lucruri. Ceva despre mine – despre povestea mea – de ce am venit aici. Craciunul are o insemnatate speciala pentru mine. M-am incarnat pe Pamant de multe, multe ori inainte, luand o varietate de aspecte si identitati si trebuie sa spun ceva aici, ca sa raspund unor intrebari care au aparut. Iata-ma aici, Kuthumi lal Singh, vorbind, actionand cumva ca un barbat, desi am spus ca nu mai sunt barbat. Eu sunt barbat si femeie, la un loc, insa in multe vieti am venit ca barbat. Intr-una din vieti – in special – am venit ca Balthazar – unul dintre cei trei intelepti, desigur. Desigur, acela am fost eu, ajutand sa ofer darurile – putina tamaie, putin mir – ici si colo. Stiti, ca sa ma dau bine cu Yeshua. El urma sa fie cunoscut/faimos! (unii rad)
 
Mi-am petrecut multe vieti in corp de barbat. In majoritatea timpului, atunci cand alegeti sa va incarnati in forma umana, va incarnati in energia dominanta. Cu alte cuvinte, daca aveti o energie feminina dominanta in taramurile angelice, veti veni pe Pamant, in general, ca femeie si veti ramane in forma feminina. Uneori, cand va schimbati, descoperiti ca e inconfortabil – desigur ca voi femeile stiti cum e sa fiti intr-un corp de barbat, sa luati o atitudine masculina, sa aveti mentalitate si temperament masculin. Eu, pe de alta parte, am venit initial, nu neaparat prin alegere constienta, ci mai degraba printr-o inclinare spre energia masculina, desi cu greu se observa asta acum.
 
Asa ca, am petrecut multe vieti in forma masculina – in parte ca o lectie pentru mine, in parte pentru a ma ajuta sa inteleg frumusetea celeilalte parti din mine – preluand acest rol intr-un corp masculin. Daca ar trebui sa revin pe Pamant acum, ar fi foarte dificil sa iau decizia constienta privitor la cum as dori sa revin. M-am incarnat in acea viata acum 2000 de ani, ca Balthazar, ajutand la aducerea energiei semintei Christice. Eram un rege babilonian, insa stiam – asa cum stiati si voi – ca se petrecea ceva pe Pamant. N-am putut sa precizez ce anume, n-am putut identifica neaparat despre ce era vorba, desi profetii vorbeau despre venirea noului Mesia. Dar cine s-ar fi gandit ca Mesia va veni in modul in care a venit. Ceea ce vreau sa spun prin asta, e ca nu era vorba doar despre copilul Yeshua. Nu era vorba doar despre Maria si Iosif. Era vorba despre nasterea semintei Christice pe Pamant, in acel moment. Nu a fost vorba doar despre venirea lui Yeshua pe Pamant, ci si despre venirea voastra pe Pamant, despre incarnarea voastra.
 
Ca veni vorba, acesta este un lucru foarte obisnuit pentru noi toti! Nu este vorba doar despre existenta noastra atlanta, ci si despre faptul ca majoritatea dintre noi ne-am incarnat cu aproximativ 500 – 600 de ani inainte de Cristos. Ne aflam prin preajma in acele zile, ajutand la pregatirea energiilor pentru samanata Christica, care se pregatea sa vina. Cei mai multi dintre noi ne-am incarnat din nou acum 2000 de ani. A fost o viata speciala, atat pentru voi, cat si pentru mine. Am fost in mijlocul schimbarii unei energii si a unei schimbari a erei pe Pamant. Am fost in plina observare a propriilor noastre sine care se dezvaluiau, iesind din duritatea dualitatii, din dificultatea de a fi in corp fizic uman. Am inceput sa iesim din portiunea de jos a ciclului numit a trai pe Pamant – cel numit incarnari. Am inceput sa ne miscam energiile inapoi,– iesind – iesind, astfel incat sa putem sa renuntam in sfarsit la acest intreg ciclu, la aceasta roata a incarnarilor.
 
Voi ati fost acolo. Eu am fost acolo. Am plantat semintele. Si acum, dupa 2000 de ani, ne aflam aici si culegem roadele. De aceea sunteti aici si recoltati energia semintei Christice: aceasta samanata Christica, ce s-a dezvoltat intr-o minunata constiinta noua! Aceasta noua constiinta extraordinara, pe care eu si voi am ajutat-o ca sa porneasca, a crescut si a prosperat. A devenit puternica si sanatoasa. In pofida furtunilor din constiinta, aceasta noua constiinta Chrisitca a crescut, a evoluat. Si acum, odata cu aparitia Energiei Noi, este gata de recoltat; vom recolta putin astazi, daca doriti! O vom face impreuna. Vom realiza o infuzie de Energie Noua, chiar aici, in acest minunat spatiu sacru. Dar sa revenim la mine…
 
Am avut multe, multe incarnari pe Pamant si una dintre cele mai memorabile, a fost cea cu 500 – 600 de ani inainte de Cristos. Eram cunoscut atunci ca un filozof, numit Pitagora – un filozof grec. A fost o viata foarte interesanta, deoarece atunci, in taramul Greciei, avea loc o mare schimbare in constiinta. Aparuse o noua civilizatie, pregatind era Christica a omenirii. In Grecia existau ganditori. In Grecia existau creatori. Grecia dezvolta o noua civilizatie si o noua cultura, iar eu am fost in mijlocul ei. Eram filozof. Eram matematician. Am gasit ca totul era fascinant, deoarece incercam sa inteleg lumea – sa inteleg natura, sa inteleg spiritul – prin matematica si prin filozofie. Iubeam filozofia si eram pasionat de ea. Imi placea sa inteleg modul in care functioneaza numerele, cum numerele determinau logica si sensul universului, al stelelor. Mi-as fi petrecut zilele, jucandu-ma cu energia numerelor.
 
Acea energie a numerelor inca exista aici. Inca va puteti juca cu ea si inca o puteti folosi. Puteti alinia numerele. Va puteti juca cu matematica, pentru a va ajuta sa intelegeti si ca sa va asiste in crearea a orice va doriti. Insa eu am ajuns sa inteleg – nu in acea viata, ci mult mai tarziu – am ajuns sa inteleg ca numerele nu creaza realitatea. Ca matematica nu modeleaza universul. Ca ele exista, pur si simplu, ca raspuns la o energie foarte personala si intima, numita sinele suflet – numita voi – creatorul. Cand creati, cand luati energie pura, neprelucrata si incepeti sa creati cu ea, se transforma apoi in ecuatii matematice, punand aceasta energie pura, neprelucrata, intr-un fel de logica. Insa logica in sine nu contine raspunsul. Logica insasi – logica matematicii – nu este energia sursa. Logica, matematica, n-au creat universul. Voi l-ati creat. Voi, creatorii! Voi cei care aveti imaginatie, care visati, voi fiintele angelice, care ati venit pe Pamant, care ati realizat aceasta lucrare magnifica de a va scadea frecventa energiei. Voi sunteti cei care au creat potentialele si, in final, realitatea. Si apoi puteti sa o intelegeti, sau puteti sa o interpretati prin numere si prin matematica.
 
Acea viata ca Pitagora a fost urmata de viata ca Baltherus. In acea viata am fost un nobil, insa mi-am continuat studiile de filozofie. Mi-am continuat studiile matematice. Insa a aparut ceva nou. A aparut domeniul spiritualitatii. A fost prima viata in care a existat o focalizare reinnoita pe aspectul spiritual. De aceea am fost atat de mult interesat de nasterea lui Yeshua, a acestei energii Christice care aparea pe Pamant. Am studiat stelele, ca sa inteleg cum si cand va fi prezenta energia lui Mesia, pe Pamant. Am studiat cartile. Am studiat alti filozofi si alte religii, ca sa inteleg cum am inceput sa creem ceva nou si diferit pe aceasta incredibila planeta Pamant. Insa acum as dori sa spun ca exact in acea viata m-am blocat in propriul meu sine. Va dati seama ca am fost un cautator. Am fost in permanenta un cautator. Acea energie de cautator a fost cu mine in celelalte vieti – in vietile in care mi-am continuat munca de filozof si matematician.
 
In cea mai recenta viata de pe Pamant, am fost cunoscut ca si Kuthumi lal Singh. Mi-am continuat acea pasiune. Vedeti, pasiunile – ceea ce studiati, ceea ce va face inima sa cante, ceea ce face ca in creierul vostru sa se produca un clic – vor tinde sa va urmeze, viata dupa viata. Asa ca am revenit pe Pamant, ca si Kuthumi, m-am nascut in Kashmir, India. Este interesant faptul, ca atunci cand am fost Pitagora, filozoful, era si perioada in care Buddha era incarnat, in care Buddha si-a activat energia. Era cam acelasi moment in care Tobias era pe Pamant. Vedeti, noi ca oameni si ca grup, realizam tipare si apoi le urmam. Noi continuam sa lucram cu ele, pana cand acele tipare sunt pregatite sa evolueze si sa se transforme. Apoi, trecem de la Vechea Energie, la cea Noua.
 
Am venit ca si Kuthumi lal Singh si am studiat, inca din primele mele zile. Parintii mei erau invatati. Tatal meu, in special, m-a incurajat sa citesc si sa studiez. Intr-un fel, m-a incurajat sa-mi urmez calea pe care déjà o alesesem. Studiile mele m-au dus in Londra. Ca veni vorba, m-am nascut in 1829 si studiile mele m-au dus in zona Londrei, unde am petrecut mult timp studiind la Cambridge si mult timp invatand, cat de mult puteam. M-am considerat din nou un filozof, un cautator al adevarului. Am studiat din greu, zi si noapte si nu am avut nici un fel de viata sociala. M-am inchis in camera, m-am inchis in salile de curs. Am studiat din greu, timp de patru ani. La sfarsitul acestei perioade de patru ani, in timp ce ma plimbam pe o alee, in campusul universitatii, in timp ce, in sfarsit, am observat lucruri care fusesera mereu acolo – pomii, cerul, pasarelele – mi-am dat brusc seama ca nu stiam nimic. Am studiat – am lucrat din greu, insa nu am invatat nici un lucru despre viata. Am invatat totul despre filozofii. I-am citit pe cei mari, am invatat multe despre stiinta si matematica. Insa, in acea zi in special, a avut loc o deschidere, ca o usa care se deschisese in sufletul meu si am realizat ca nu am invatat absolute nimic. Da, mintea mea era buna. Eram prompt. Puteam memora lucruri. Puteam recita de toate, insa inca nu experimentasem nimic.
 
Acest lucru a provocat un cutremur, care s-a transmis prin intregul meu corp. A fost ca si cum fiecare parte din mine se facea bucati. In final, m-a facut sa am ceea ce ati numi o cadere mentala, chiar acolo, pe loc, chiar pe peluza universitatii, unde am cazut pe pamant. Bineinteles ca au aparut cei de acolo. M-au luat si, intr-un sens, ati putea spune ca m-au inchis. Nu era un ospiciu, insa m-au tinut separat, m-au plasat intr-una dintre casele unui profesor, unde am stat timp de cativa ani. Abia puteam sa ma hranesc, sa scriu o scrisoare. Nu voiam sa gandesc de loc, nu voiam sa fac nimic. Unii dintre voi stiti exact cum este asta – un fel de depresie, un fel de gol, parca nu traiam. Nu simteam nimic. Eram doar o carapace. Am stat in acest fel, mult timp. La inceput erau ingrijorati in privinta mea, insa curand, au inceput sa uite de mine. Imi dadeau sa mananc, incercau sa vorbeasca cu mine din cand in cand, insa eu eram incoerent.
 
Am ramas in aceasta stare de a fi sau, de fapt, de a nu fi, timp de cativa ani, pana intr-o zi – intr-o zi in care, tot atat de rapid cum am avut acea cadere mentala, m-am ridicat brusc, mi-am impachetat cateva lucruri pe care le aveam si am plecat. Am parasit lumea, in acel moment. Am plecat de la universitate. Mi-am parasit cursurile. Am parasit prietenii si familia si am pornit spre ceva nou si diferit. Nu mai voiam sa gandesc. Nu mai voiam sa mai fiu filozof. Nu mai voiam sa descifrez universul, deoarece mi-am dat seama, in sfarsit, ca nu poti nicicand sa descifrezi universul. Mi-am spus ca doresc ca doar sa experimentez viata si oamenii – orice. Am dorit sa ma imbib cu experientele pe care nu mi le-am permis niciodata inainte. Intotdeauna m-am gandit la experiente. Intotdeauna am analizat totul in viata. Intotdeauna am urmarit logica aflata in orice se gasea in mine si in afara mea. Chiar am incercat sa-i aplic spiritului, logica si filozofia. Am descoperit ca asa ceva nu se poate face. Este ca apa si ueliul – nu se amestecau.
 
Asa ca am plecat, fara sa las o scrisoare si mi-am inceput cealalta parte a calatoriei. Cealalta parte a calatoriei a durat aproximativ 40 de ani si am calatorit prin intreaga Europa. M-am intors in tinuturile mele din India si, in final, am ramas in Tibet, unde mi-am petrecut restul vietii, fara a mai studia, ci scriind si impartasind din experienta mea. Am petrecut ceva timp cu cei care au fondat Societatea Teozofica. Am petrecut mult timp cu acea persoana draga, care simtea si gandea in acelasi timp.
 
Ea m-a inspirat – Madame Blavatsky – o femeie care traia viata cu atata pasiune. Din clipa in care am intalnit-o, am stiut ca am nevoie sa simt,in interiorul meu. Era o femeie inteligenta – o femeie extrem de inteligenta! A fost una dintre cele mai deosebite dintre cele pe care le-am cunoscut vreodata. Ea chiar putea sa simta. Ea putea sa simta energia. Putea sa simta pasiunea. Putea sa simta viata intr-o floare, mai mult decat o simtisem eu vreodata. Ea putea sa simta energia cuiva si il ajuta sa se reechilibreze. Nu a fost neaparat o vindecatoare, ci simtea.
 
Am stat mult timp cu ea, invatand sa inteleg cum sa ma deschid inca mai mult, pentru a experimenta. Pentru a experimenta! Nu pentru a gandi. Eram atat de obosit de gandire si de-a lungul vietii am intalnit multi, multi oameni simpli, care mi-au devenit foarte dragi. Nu am simtit nevoia sa merg si sa discut cu regii si cu nobilimea, desi am cunoscut cativa. Am fost mult mai interesat sa lucrez cu oamenii de fiecare zi si sa experimentez viata cu ei, sa impartasesc frumusetea vietii cu ei; uneori doar pentru o zi – uneori pentru o saptamana, doua sau mai multe. Dar eram interesat doar de experienta.
 
Am invatat ceva foarte, foarte interesant, in calatoria mea din acea viata. Am invatat cum sa rad. Copil fiind, nu radeam. Rasul era considerat nepotrivit pentru un intelectual. In casa mea, tatal meu si mama erau foarte invatati, foarte inteligenti. Dar, trebuie sa va spun si ca erau foarte nefericiti, foarte nefericiti! Am invatat de la oamenii de pretutindeni cum sa zambesc, cum sa rad, cum sa fac glume. Umorul are o energie proprie. El transforma energia blocata. Va permite sa indepartati unele dificultati ale dualitatii. Oamenii – pot sa rada! Ei pot glumi mult mai bine, decat ingerii. Chiar si de partea noastra de voal, in taramurile non-fiizce, cei care nu au fost in corp uman, nu au idee in ce consta umorul.
 
Nu este vorba ca sunt foarte seriosi, insa nu au trecut prin ce-am trecut noi. Trebuie sa fi trecut prin asta, ca sa o luati mai usor, ca sa radeti de tot, ca sa intelegeti ca, la urma urmei, nu este un lucru atat de serios: Trebuie doar sa te joci putin, sa faci pe cineva sa zambeasca!
 
Asa ca, in aceasta viata am invatat sa experimentez, am invatat sa rad si sa impartasesc cu altii. Am invatat sa impartasesc! A impartasi ceva cu altii este o energie interesanta! Nu inseamna ca va daruiti celorlalti si ii hraniti. Insemna a va bucura de moment, impreuna cu ei. Nu inseamna ca incercati sa-i ajutati sa-si resolve problemele. Nu inseamna sa le dati tot ce aveti. Inseamna sa va bucurati de acel moment: sa fiti impreuna, impartasind o experienta. Stiti ca atunci cand impartasiti o experienta cu un alt om, indiferent despre ce este vorba, ea este inregistrata. Aveti acea legatura minunata in comun, pentru eternitate. Aveti acum o legatura extraordinara si minunata intre voi, care nu va poate fi luata, nu poate fi data de-o parte sau distrusa. Ea reprezinta un mod prin care ajungeti sa va intelegeti pe voi insiva, impartasind cu altii.
 
Cel mai important lucru pe care l-am invatat in acea viata si motivul pentru care am venit sa vorbesc cu voi astazi, este ca am invatat ca acea filozofie a fost, asa cum am spus mai devreme, o gramada de prostii. Am venit astazi sa fac un anut profund, si anume ca filozofia este moarta. Filozofia este moarta, in acest moment. Bine, spuneti voi, bine! (audienta rade) Multi dintre voi aplauda, insa ati fost filozofi. Ati fost studenti. Ati fost cei care cautau logica lucrurilor, incercand sa inteleaga cum functioneaza, insa stiti, asa cum stiu si eu, ca ati studiat filozofia timp indelungat. Unde v-a dus ea? Pe mine m-a dus la epuizare mentala. Pe voi v-a prins in capcane. V-a dus pe strazile infundate. A fost un lucru foarte util. Intelegeti-ma! Nu spun ca totul a fost rau, insa in aceasta era a Noii Energii, in care intrati, filozofia moare. Filozofia dispare. Ea este inlocuita de creativitate. Este inlocuita de experienta. Este inlocuita de intelepciune – insa de o intelepciune care nu isi are radacinile in toata aceasta gandire. Filozofia dispare, in timp ce creativitatea se reintoarce.
 
Acest lucru ii poate nelinisti pe multi oameni care spun ca filozofia este necesara pentru progresul civilizatiei: Filozofia este necesara, deoarece ne determina sa ne studiem pe noi insine. Ei bine, acest lucru este adevarat, pana intr-un punct – pana intr-un punct! Cand atingeti un anumit punct in calatoria voastra, in cautarea voastra, va dati in primul rand seama ca nu exista nimic de cautat. Sunteti doar un cautator. A fost slujba voastra, profesia voastra, insa unde va duce ea, in final? Filozofia transcende acum. Trece dincolo de logica si de minte, insa multi oameni se ingrijoreaza, deoarece pentru ei ea reprezinta totul.
 
Asta este tot ceea ce stiu, in mintea lor. Dar voi stiti ca e bine sa treceti dincolo de minte – o cadere mentala binevenita – pentru a intelege cu adevarat ca exista altceva in afara mintii. Enev oie de faramitarea iluziei mintii, o totala topire a bazei Vechii Energii prin care se intelegea viata. Cand iesiti in afara mintii, realizati ca exista ceva mult mai pretios. Exista ceva mult mai maret! Exista ceva ce nu va blocheaza, asa cum face mintea. Este vorba despre spiritul vostru. Este vorba despre voi insiva. Este gnostul vostru. Ei bine, acest fapt include si mintea, insa si invatati ca exista ceva mult mai maret – si acela sunteti voi! Sunteti voi! Nu e vorba despre ei, ci despre voi. Voi sunteti propriul vostru guru. Asa cum le place sa spuna: ia te uita, voi sunteti voi! Nu aveti nevoie de ei.
 
Prin urmare, Shaumbra, in Noua Energie, filozofia moare. Dispare. Nu mai este nevoie sa meditati la nimic. Nu mai este necesar sa analizati totul. Nu mai este necesar sa filozofati despre nimic. Acum este vorba despre a va bucura de experienta si a permite creativitatii sa va fie energie conducatoare in viata. Cand iesiti in afara mintii.
 
In afara filozofiei, se va declansa alarma. Veti fi ingrijorati, deoarece aceasta este energia in care ati fost blocati. Este ceea ce stiti. Este ceea ce va este familiar. Nu cunoasteti un alt sistem de operare. Dar, aveti incredere in mine, din propria mea experienta si din a celor care au trecut prin asta, cand renuntati la minte si la intreaga filozofie aflata dincolo de ea, vi se deschid noi orizonturi. Dincolo de acestea se afla raspunsurile la intrebarile la care ati meditat de mult timp, in modul filozofic vechi, insa nu ati gasit nicicand raspunsurile. Dincolo de ele exista noi frontiere ale constiintei, pe care mintea nu le poate intelege. Dincolo de ele exista o noua semnificatie a vietii, pe care filozofia nu o poate explica sau intelege. Dincolo de ele exista absenta luptei, lipsa conflictului din voi insiva. Exista o stare Divina de a fi – si ea este aici, acum. Nu se afla undeva, departe in viitor. Nu este doar un concept, nu este doar o filozofie, ci este prezenta acum, aici.
 
Aceasta este un dar, pe care vi l-ati oferit voua insiva. Este vorba despre recoltarea energiei semintei Christice. Este momentul de a o aduce in realitatea voastra, chiar acum, daca alegeti sa o faceti! Le-am spus lui Tobias si lui St. Germain ca as dori sa va trec printr-o infuzie de Energie Noua. Vedeti voi, acea Energie Noua, acea recolta, se afla aici, asteptandu-va, chiar acum. Ea isi croieste incet drumul spre voi, indiferent de orice. Este un principiu natural. Energia Noua va transforma cu incetul. Ar putea dura multe, multe vieti, insa este o evolutie naturala a energiei. Cu acest grup astazi, stand aici in acest spatiu foarte pretios, putem permite ca mai mult din aceasta Energie Noua sa reverse in vietile noastre. Puteti lasa aceasta Energie Noua sa va imbibe, chiar acum!
 
Asa ca, vom face doar cateva respiratii impreuna. Este un moment extraordinar pentru a elibera. Eliberati orice ar fi, tot ceea ce va tine pe loc! Cu siguranta ca acest gest aduce fricile la suprafata, deoarece va intrebati ce se va intampla atunci cand veti elibera. Ei bine, bucurati-va de experienta! Bucurati-va de ce simtiti! Nu va ganditi la ea! Eliberati si traiti experienta! Sa incepem cu respiratia, deoarece cu respiratia incepe aproape orice.
 
Respirati lent… Nu incercati sa fortati nimic… Nu incercati sa pretindeti nimic!
Acest dar al Energiei Noi, care este dincolo de cuvinte sau de descriere, in acest moment – acest dar reprezinta recolta voastra inseamna a merge inapoi in vietile in care ati ajutat la plantarea acelor seminte!
 
Aceasta Energie Noua isi gaseste cu incetul calea in constiinta voastra, insa functioneaza diferit de alte energii pe care le-ati folosit. Unii dintre voi puteti patrunde adanc in voi, cautand aceasta Energie Noua. Unde se afla ea? Cum arata si cum functioneaza? Dar voi o cautati cu modul vostru vechi de a intelege energia, cu vechiul vostru mod de a intelege constiinta.Aceasta actioneaza total diferit. Este foarte, foarte diferita. Cat de diferita? Cum actioneaza, va intrebati voi. Va pot spune ca voi sunteti cei care trebuie sa o experimentati, sa va jucati cu ea, sa nu va ganditi prea mult la ea. Puteti doar sa va dati voie sa traiti acum experienta? Lasati ca vechile cai de a gestiona si de a folosi energia sa inceapa sa se modifice cu incetul, facand loc acestei Energii Noi!
 
Aceasta Energie Noua nu are legatura cu dualitatea. Energia Noua nu este liniara, este cu adevarat expansionala, in orice mod posibil. Atunci cand vine sa fie cu voi in viata voastra, ea actioneaza total diferit. De aceea v-a intrebat St. Germain, la ultima intalnire, daca sunteti pregatiti pentru schimbare? Schimbarea este Energia Noua. Schimbarea este modul in care ea actioneaza. In viata de fiecare zi ati fost obisnuiti cu un anumit mod de a opera – cu anumite tipare, moduri de a gandi prin lucruri, moduri de a aborda problemele, moduri de a incerca sa raspundeti la intrebari. Sunteti foarte obisnuiti cu aceste tipare vechi. In Noua Energie, totul functioneaza complet diferit. Mai intai, este mult mai eficienta – mult mai eficienta, decat Vechea Energie. Energia Noua nu are nevoie de dualitate. Nu are nevoie de conflict si nu are nevoie de imaginile-oglinda proprii, ca sa se inteleaga pe sine. Aceasta Energie Noua – care este voi – déjà stie. Aceasta Energie Noua nu poate fi controlata, asa cum erati obisnuiti cu Energia Veche. Nu poate fi manipulata, deoarece sunteti voi insiva cei care va manipulati sau va auto-controlati. Aceasta Energie Noua are o puritate in sine. Este foarte dificil sa o masurati, prin orice termeni ati folosit in trecut pentru a masura energia sau constiinta.
 
Respirati adanc si permiteti aceasta infuzie de Energie Noua aici, la sfarsit de an calendaristic, care este insa si un sfarsit de ciclu, chiar acum! Calendarul va spune ca au mai ramas doar cateva zile, insa ceea ce este cu adevarat important de luat in considerare, este ca acum va aflati la un final de ciclu! Este un ciclu care continua de mii de ani, care a trecut, insa si un ciclu mai mare, care a fost de aproape 100 000 de ani. Va aflati in partea finala a acestuia, chiar acum. In timp ce acest ciclu se dizolva incet, incet, noul ciclu – Noua Energie – isi face incet cunoscuta prezenta. De aceea noi petrecem cateva moment aici, cu aceasta infuzie. Nu o fac eu. Nu o fortez eu. Nici fiintele angelice care se afla in camera, nu o fac astfel. Voi sunteti cei care ii permiteti sa intre in viata voastra, in realitatea voastra. Aceasta este schimbarea despre care v-a vorbit St. Germain. Este o transformare a energiei – insa, in realitate, energia trece la un nivel complet nou.
 
Va incepe sa se faca cunoscuta in viata voastra, in constiinta voastra, insa amintiti-va tot timpul ca e vorba despre voi! Este vorba doar despre un alt voi, o noua experienta despre voi. Ea incepe sa-si croiasca drum in viata voastra si, la inceput, poate parea putin dificil, sa lucrati cu ea. Nu raspunde la fel cum raspundea vechea energie, asa ca poate fi putin frustrant, la inceput. Dar, in timp ce veti continua sa-i permiteti sa intre aceasta Energie Noua, veti incepe sa observati ca apar mici lucruri in viata voastra. Sincronizarile incep sa apara frecvent. Lucrurile incep sa se realizeze, ceva mai usor. Lucrurile vechi par sa se rezolve mai repede. Se ajunge chiar si lucruri mici, ca: nevoie mai redusa de somn, de mancare. Aceastea constituie o parte a modului de actiune al Energiei Noi.
 
In Noua Energie nu exista cu adevarat vreun motiv pentru filozofie, asa cum ati stiut in trecut si, de fapt, nu exista loc pentru ea, deoarece filozofia a fost o cautare. Filozofia a fost o vanatoare. Filozofia a fost o cale de a incerca sa va dati seama, mai ales prin forma logicii, o lume foarte ilogica si haotica. Chiar daca filozofia a facut multe progrese si multi pasi, de fapt ea nu a rezolvat niciodata problemele lumii, cu mai putin decat au facut-o multi dintre cei care au folosit-o. Asa ca, in Noua Energie nu exista cu adevarat loc pentru filozofie, ci exista loc pentru marea creativitate. Noua Energie careia ii permiteti sa va imbibe acum, daca alegeti sa o faceti, aceasta creativitate este pentru voi ca un nou combustibil, ca o noua pasiune.Pur si simplu, creativitatea necesita sa fie stimulata de catre voi. De catre voi! Ce alegeti voi sa faceti cu ea? Intrebarea este ce alegeti – nu ce aleg ei. Ce alegeti sa faceti cu aceasta creativitate? Cum vreti sa o experimentati, in viata voastra? Nu incercati sa v-o imaginati! Permiteti-va sa o experimentati!
 
Acesta este unul din lucrurile pentru care, acum 100 de ani, Madame Blavatsky si cu mine am petrecut ore in sir ca sa le discutam, insa, in final, am stiut ca trebuia sa incetam discutia. Era momentul ca sa pornim si sa experimentam. Insa nu am putut experimenta la fel de mult pe cat puteti sa o faceti voi acum, deoarece constiinta si energia erau diferite.
 
Respirati din nou…!
 
(Pauza)
 
... si permiteti-va sa recoltati aceasta Energie Noua! Da, ea este aici! Nu se afla undeva inafara. Nu se afla dincolo. Este aici, chiar acum! Voi ati creat-o. Voi ati plantat-o. Acum o puteti aduce in viata voastra.
 
Cand spunem sa o aduceti in viata voastra, reamintiti-va din nou,ca va arata cu totul diferit de Vechea Energie! Asa ca, unul din lucrurile pe care l-am invatat in perioada mea de cadere mentala, a fost sa renunt la asteptari. Asteptarile sunt una dintre cauzele principale ale caderii nervoase si depresiei. Renuntand la modul in care va asteptati sa fie lucrurile, le permiteti acestora sa se extinda. Propriile voastre creatii ar trebui sa fie libere. Nu le veti fasona prea mult. Nu le veti bloca intr-o forma anume. Creatia a fost menita sa se extinda si sa-si aiba propria viata. Sa aiba propria identitate si semnificatie, desi voi ati creat-o. Ii oferiti libertate. O lasati sa continue sa evolueze. Acesta este momentul in care ajungeti sa intelegeti cu adevarat ce inseamna energia creatoare.
 
Prin urmare, Shaumbra, am venit la voi in aceasta zi minunata, in acest loc extraordinar, sa va vorbesc despre filozofie, care este moarta. Am venit sa vorbesc despre Energia Noua care apare. Ea va continua sa fie alaturi de Shaumbra, va continua sa lucreze strans cu Tobias, St. Germain si Quan Yin. Am venit astazi, nu sa incerc sa va fac sa radeti, ci sa va fac sa traiti, sa va fac sa experimentati viata, iar acum sa experimentati ce inseamna sa aveti aceasta Energie Noua, care in prezent se revarsa – se revarsa in viata voastra!
 
Namaste!