MATERIALELE LUI TOBIAS
Seria Invatatorului
Shoud 5: „Folozofia a murit” transmis de Tobias, prin channel Geoffrey Hoppe
Întrebări şi răspunsuri
1 decembrie 2006

 

Si asa este, draga Shaumbra, eu, Tobias, ma intorc pentru aceasta parte a reuniunii noastre. Nu as vrea sa pierd celebrarea care are loc aici si într-adevar, să raspund la intrebari.
 
Inainte de a trece la intrebari, dati-mi voie sa mai vorbesc putin despre Kuthumi. El a fost mult timp considerat unul dintre invatatorii lumii – unul dintre invatatorii spirituali ai lumii – care i-a asistat pe multi din cei de pe Pamant, din partea aceasta a valului sau in timp ce se afla în trup uman. Energia lui a fost o parte importanta a schimbarilor care au avut loc In ultimii 100 de ani, iar el continua sa lucreze cu umanii, pe baza propriei experiente. A trait multe, multe vieti si, asa cum a si spus astazi, in multe dintre ele a fost filosof. Este foarte important ca el a declarat că filosofia a murit. E un moment de cotitură, un indicator al Noii Energii care vine. El a venit în fata acestui grup si a spus ca a depasit un domeniu pe care l-a iubit si l-a pasionat. Acum se afla in energiile creative, in energiile experimentarii si crearii, nu in cele ale gandirii si evaluarii lucrurilor. Acesta ar trebui sa fie un exemplu minunat pentru voi toti.
 
Ati avut, timp de multi ani, propriul vostru tip de filosofie interioara, propriul sistem de evaluare. Ati trecut prin crize şi „dezgheturi”. Pe masura ce mergeti mai departe, vine era creativitatii. Incepeti sa aplicati ceea ce ati invătat, ce ati studiat. Incepeti sa lucrati constient cu energia. Acesta este creatorul in Noua Energie.
 
Kuthumi a vorbit despre infuzia de Noua Energie, despre a permite spatiul si a respire, astfel încat sa-i permiteti sa devina parte a vietii voastre. Si, a mai spus el, Noua Energie vine oricum, într-un fel sau altul. Unii vor opune rezistenta, altii vor lupta împotriva ei, dar ea vine. Este evolutia naturala a tuturor energiilor noastre. Intr-adevar vine.
 
Sunt multe cai de a aduce Noua Energie (sau orice alta energie, dar NE indeosebi). În trecut, una dintre caile prin care ati adus energie era prin intermediul a diverse traume – un accident, ceva care poate a provocat o mare suferinta corpului vostru, o drama ce a produs un soc sau o reactie covarsitoare. In perioada in care a avut loc incidentul, energiile, chiar si vechile energii, au putut intra. Dupa cum v-am mai spus inainte, atunci cand va nasteti intr-un corp fizic nu va aduceti toate energiile dintr-odata. Ele vin treptat, cam in 14-21 de ani. Deseori sosesc cand treceti printr-o trauma.
 
Este semnificativ acest exercitiu simplu si scurt făcut de Kuthumi astazi. Puteti aduce Noua Energie, energia voastra divina, fara nici o trauma. Puteti sa o aduceti fara dificultati si situatii dure. Nu este necesar sa suferiti pentru ca ea sa vina. Puteti face asta în grupuri. Atunci va întalniti macar doi Shaumbra, stati cateva clipe sa respirati si sa va cufundati în Noua Energie, care este acolo pentru voi. Puteti sa o faceti si singuri, prin respiratie, ceea ce stiu ca toti faceti - respiratia regulata pentru acceptarea Noii Energii in viata voastra. Si, aaa cum a spus si Kuthumi, fara asteptari, pentru ca va arata diferit si se va simti diferit. Va mirosi diferit, fata de oricare dintre energiile cu care sunteti obisnuiti. Unii dintre voi veti privi la vietile voastre si veti spune – „Unde este acea Noua Energie de care tot aud? Cum de nu este aici?” Poate nu o cautati unde trebuie. Vine diferit si lucreaza altfel, decat erati obisnuiti, dar vine. Este parte a evolutiei firesti si a ciclurilor de care vorbea Kuthumi astazi.
 
Continuati sa respirati şi sa-i permiteti sa intre acum in vietile voastre. Shaumbra, incepeti sa o aplicati. Aplicati aceasta creativitate, indiferent la ce se refera – scrierea unei carti, lansarea unei afaceri, orice ati alege. Incepeti sa o folositi in vietile voastre. Cu aceasta, incepem sesiunea de intrebari de astazi si va rugam sa dati ce aveti mai bun din voi!
 
LINDA: Am sa scurtez putin din cuvintele primei intrebari, din cauza transmisiei live.
 
INTREBARE SHAUMBRA 1 (prin internet, citita de Linda): Tobias, ai avut un mare impact in viata mea prin minciunile pe care le creezi prin secta ta. Dupa ce am participat la unul dintre ateliere, vad clar ce incerci sa faci. Faptul ca sotia unui prieten apropiat al meu si-a parasit familia poate fi asociat direct cu tine. Daca analizez mai departe, este evident ca o serie de lucruri pe care le faci, nu sunt etice. Nu accept asta. Faptul că ai un sistem de convingeri diferit de al meu este în regula, dar a profita de pe urma manipularii oamenilor este un delict si nu poate fi tolerat. Prietenul meu a ajuns să fie amenintat cu pistolul de sotia lui, pentru ca nu era de acord ca ea sa mearga la unul din seminariile tale! Din ziua aceea, familia este mult mai bine, desi au ramas fara sotie si mama. Te învinovătesc pentru asta si am descoperit că multi altii intampina aceleasi probleme. Trebuie sa stii niste lucruri – gandirea magica nu vindeca nici un cancer. Miracole se întampla, dar nu din cauza gandirii tale magice. Trebuie subliniat, de asemenea, ca vindecarea sexuala nu devine mai buna cand doi oameni „s-au iluminat”. Baza acestui proces de gandire este ridicola si criminala. Abia astept sa te întalnesc, la unul dintre atelierele viitoare. Presupun că intelegi că va fi o reactie contrara, la unele din învataturile tale. Daca încerci sa manipulezi oamenii pentru profit, ar trebui sa pricepi că esti mancat.
 
TOBIAS: Craciun fericit si tie! (rasete si aplauze) Intr-adevar, energiile cu care avem de a face aici, sunt printre cele mai puternice si am anuntat Shaumbra inca de la inceput. Ceea ce lucram aici, nu este pentru oricine. Nu va avea un ecou urias printre oameni, pentru ca implica schimbarea, iar aceasta este foarte, foarte grea.
 
Schimbarea inseamna uneori sa va parasiti serviciul, uneori sotul sau sotia, alteori vechile cai. Schimbarea mai inseamna transformarea totala a conceptiei despre cine sunteti, despre cine credeati că sunteti, schimbarea întregii identităti. Nu este usor. Majoritatea Shaumbra au fost impreuna multa vreme. Calatoria noastra a inceput în Templele din Tien din Atlantida, a continuat in epoca lui Yeshua si reinnoim aceasta ca Familie a Stancii aici, in acest timp al transformarii in Noua Energie. Schimbarea este dificila. Shaumbra stie. Din acest motiv ne strangem in fiecare luna, ca si in ateliere si seminarii: nu atat de mult pentru cuvintele pe care le spun eu, Tobias, cat pentru energia de a fi impreuna, cu aceasta familie.
 
Mai intai de toate, va rog sa întelegeti, ca nu este vorba despre energia lui Tobias, Kuthumi, St. Germain, Kwan Yin si a celorlalti. Noi suntem aici ca sa ascultam. Suntem aici ca sa va împartasim propriile voastre ganduri. Energia unui shoud este unica, este energia voastra. Intrucat cu totii am invatat ceva din vietile trecute, nu incercam sa cream o ierarhie sau o conducere. Chiar si în Cercul Crimson, conducerea nu este – cum sa-i spun – dictatoriala. Nu este legată de forta. Este vorba despre imputernicire şi permiterea imputernicirii fiecarei persoane. Este vorba despre esenta mesajului pe care vreti sa-l impartasiti si pe care si noi vrem sa-l impartasim. Si voi sunteti Dumnezeu. Voi sunteti cei care au raspunsurile, nu noi. Voi sunteti cei care va puteti vindeca trupul. Voi suneti cei care va puteti crea realitatea, in orice mod doriti.
 
Majoritatea oamenilor au o problema cu asta. Ei vor sa creada ca sunt victima imprejurarilor si constiintei, că altii – de la niveluri celeste – fac alegerile. Vor sa creada ca sunt doar o victima a destinului. Noi rasturnam totul si spunem ca sunteti creatorul. Asta nu se impaca bine cu anumiti oameni si nici cu familiile lor, pentru ca implica schimbarea si un mod de a vedea lucrurile. Deci, nu cerem tuturor sa fie de acord cu noi sau cu voi, Shaumbra si daca vreunul dintre voi – fie ca sta astazi în sala sau asculta in viitor – simte ca energia nu este potrivita pentru el, nu este obligat sa participe. Daca partenerul vostru, prietenii sau familia aleg sa se implice in aceasta lucrare, în activitatea bisericii sau aleg sa fie atei, orice ar alege, noi va rugam sa-i onorati pentru drumul lor, in loc sa incercati sa le impuneti credintele si ideile voastre, punctul vostru de vedere asupra cum ar trebui sa arate lumea. Onorati-i! Acordati-le spatiul necesar! Permiteti sa-si urmeze propriile visuri si propria inima! Astfel veti evita multe conflicte si drame, care se aprind acum. Iti multumim cu adevarat, pentru aceasta intrebare.
 
INTREBARE SHAUMBRA 2 (o femeie la microfon): Tobias, luna trecuta am acceptat provocarea schimbarii în viata mea si am inceput sa lucrez cu CD-urile Gnost, iar atunci totul, tot ce tine de Vechea Energie in viata mea, a inceput sa se prabuseasca – bineinteles, cu multa drama. Intrebarea mea cuprinde doua aspecte: mai intai dacă poti sa-mi oferi niste lamuriri despre ce se intampla, daca o sa ajung pana la punctul in care nu o sa-mi mai pot permite o locuinta a mea. Ma intreb daca este vorba despre gnost, daca eliberez tot ce tine de Energia Veche pentru a o aduce pe cea Noua.
 
Ca al doilea aspect, ne poti spune, pentru cei care am trait pe credit multa vreme si practic ne distrugem increderea in fata bancilor, va mai conta asta în Noua Energie? Pentru că noi incercam sa rezolvam asta in Vechea Energie, dar ne mutam la cea Noua.
 
TOBIAS: Intr-adevar, asa cum a spus si Kuthumi astazi. El a împartasit experienta lui de a trece prin crize, in viata traita sub identitatea de Kuthumi. Lovirea de un zid sau ajungerea intr-o fundatura este obisnuita, pentru cei care trec prin schimbari si evolutii rapide. Am trecut si eu prin experientele si traumele mele, atunci cand am fost închis în temnita, manios pe tot si toate, trecand prin iad si prin tortura. Am pierdut tot ce aveam, pentru a gasi tot ce eram. Acum nu mai este nevoie de asa ceva. Puteti învata din experienta mea si a lui Kuthumi. Nu e nevoie sa ajungeti pana la fund, pentru a trece la stadiul următor. Puteti alege sa o faceti cu gratie. Puteti alege sa o faceti, fara sa pierdeti totul. Dar mai exista înca ideea foarte veche, pe care o mai aveti si voi, dar si o mare parte a umanilor, ca trebuie sa treceti prin traume in evolutie, pentru a va elibera de aceste energii si a merge inainte, nu mai trebuie sa faceti asta. Nu trebuie sa treceti prin pierderea casei voastre si a tot ce aveti, devenind saraci lipiti, pentru a va redescoperi pe voi insiva. Puteti alege sa o faceti cu gratie si în abundenţa.
 
Atunci cand alegeti astfel, partea voastra veche apare imediat si nu poate sa creada ca puteti trece prin aceste schimbari dificile, fara sa trebuiasca sa curatati si sa eliberati totul. Dar se poate. Puteti face ca aspectele voastre vechi sa evolueze odata cu voi. Nu trebuie sa ajungeti intr-o situatie disperata. Doar voi puteti face alegerea. Stim ca voi ati ales cu mintea, dar trebuie sa faceti alegerea si in inima. V-ati spus voua insiva ca nu vreti sa suferiti, dar înca mai alegeti asta pe diverse cai. Intrati în interior si spuneti fiecarei parti din voi, ca este in regula. Astazi, Kuthumi a vorbit despre sinele parinte, despre sinele divin intrand in toate energiile voastre, in alte aspecte, si asigurand fiecare parte din voi – cea financiara, santatea si relatiile – ca totul este un proces natural si sacru.
In ceea ce priveste problema creditului, discutia este lunga, dar nu sfatuim Shaumbra sa mearga acum si sa-si epuizeze cartile de credit. Le-am mai numit inainte „cartile de karma”, pentru ca platesti pentru ele. Nu o sa terminati cu ele fara sa platiti intr-un fel sau altul, pentru ca v-ati asumat obligatia sa le achitati. Sa nu credeti ca daca veti pleca, pur si simplu, asta va avea vreun efect, pentru ca veti fi sunati la telefon de diverse persoane si vor reprezenta propria voastra constiinta si simt al corectitudinii. Dar puteti alege situatiile. Puteti crea situatii, care va vor permite sa fiti într-o abundenta atat de mare, incat plata acestor carţi de credit, sa nu fie o problema. Nu o sa ascensionati pe cheltuiala cartilor de credit, ca sa spun asa.
 
E momentul sa faci totul cu simplitate. Intoarce-te la principiile simple, la principiul alegerilor proprii, la a fi creator, fara a te baza pe altii si permitand o abundentă totală! Iar acum, îti vom spune foarte direct si clar: energia despre care vorbim – Noua Energie si chiar si Vechea Energie – este in preajma ta acum. Este libera si din abundenţa. Nu trebuie sa plastesti pentru ea. Nu trebuie sa stii parole special, pentru a deschide poarta secreta. E in jurul tau acum. Esti singura din Univers care o pot activa. Eu nu pot face asta pentru tine. Nici ceilalti Shaumbra nu pot face nimic pentru tine. Nici rugaciunea catre Spirit nu te ajuta. Trebuie sa vrei sa o activezi. Trebuie sa intri in interior si sa vezi ce activeaza acea energie. Daca iei aceasta energie primara si o aplici creativ – ce rezulta? Asculta raspunsul, pentru ca este acolo. Si nu-ti permite, cu exceptia cazului in care asa alegi, nu-ti da voie sa mergi in jos, pe aceasta cale a distrugerii totale, inainte de a trece la nivelul urmator.
 
SHAUMBRA 2: Multumesc.
 
TOBIAS: Iti multumim tie.
 
SHAUMBRA 3 (prin Internet, citit de Linda): Inca nu am ncredere in ceea ce simt. Uneori e ca si cum doua energii opuse ma trag in directii diferite. Ce-mi poti spune?
 
TOBIAS: Intr-adevar. Uneori e o confuzie intre ganduri si senzatii. Uneori mintea sare prima şi vrea sa preia conducerea, sa interpreteze si sa analizeze ceea ce numim sentimente sau energii primare. Ca urmare, intrati in acest conflict, legat de ceea ce simtiti, cu adevarat. De fapt, intrati intr-un joc „in cap”. A simti se refera la perceptia senzoriala, pe care o folositii cu totii, mereu. Simtiti ceva, cand sunt alte energii in camera. Intrati intr-un magazin de legume si percepeti oamenii in jur, dar in momentul in care incepeti sa analizati, senzatia intra in conflict. Nu mai e o senzatie, ci un gand. Provocarea in Noua Energie este a va permite voua insiva sa experimentati senzatia, fara sa o analizati, fara a incerca sa o definiti. La început e greu, iar apoi devine foarte usor. Este dificil pentru ca sunteti obisnuiti sa definiti totul, iar a va permite sa aveti doar o senzatie primara, fara a spune daca apartine luminii sau intunericului, fara a încerca sa definiti cantitatea, profunzimea sau orice alta unitate de masura a Vechii Energii, poate fi o provocare.
 
Este vorba despre a permite sentimente primare. La început nu e prea confortabil, pentru că nu sunteti obisnuiti. Mintea ar vrea sa se repeada si sa le transforme în ceva, dar lasati totul asa cum este! Doar experimentati. Apoi, procesul de gandire analitic, va fi inlocuit de cunoastere, care inseamna intr-adevar gnost si reprezinta ceea ce am numi inteligenţa voastra divina. Acum operati în taramul cunoasterii, mai degraba decat in cel al gandirii. Puteti avea cantitati uriase de senzatii si cunoastere si sa nu permiteti sa fie procesate de minte, ci sa permiteti sa fie în cunoasterea divina. Este un principiu cu totul diferit. Este diferenta dintre un sistem de operare al unui computer foarte vechi si unul de ultima generatie. Nici nu are nevoie de electricitate. E foarte diferit. Permiteti-va sa aveti senzatii primare, nedefinite si incepeti de acolo!
 
INTREBARE SHAUMBRA 4(o femeie la microfon): Bună, Tobias. M-ai pacalit. Credeam ca o sa fie Kuthumi.
 
TOBIAS: Uneori ma deghizez ca el!
 
SHAUMBRA 4: Te-am vazut asa!
 
TOBIAS (chicotind): Imi pun chestia aia pe cap......
SHAUMBRA 4: Nu am nici o întrebare pentru Kuthumi si nici pentru tine. Am vrut doar să spun „Buna” dragului meu prieten si asociat, Kuthumi, care a si fugit de aici.
 
TOBIAS: Am eu o întrebare pentru tine.
 
SHAUMBRA 4: De asta ma si temeam.
 
TOBIAS: Nu o sa intreb de ce a trecut puiul strada, dar tot o sa intreb ceva. Ce ai mai facut de cand ai vorbit ultima dat,a de cand ai vorbit in fata unui grup ca acesta?
 
SHUAMBRA 4: Nu pot sa-mi amintesc deloc, cand a fost ultima data. Adica în sala asta?
 
TOBIAS: In sala asta, în fata microfonului, putin suparata, putin stresata. Vroiai o manifestare a lui St. Germain.
 
SHAUMBRA 4: Aaaa, St. Germain. Da! Deseori ma gandesc la asta.
 
TOBIAS: Da, vroiai o dovada palpabila. Vroiai......
 
SHAUMBRA 4: Mda..... Ei bine, stii ca nu eram suparata. Stiam că in trecut eu si cu el am jucat tot felul de jocuri si as fi vrut să aratam tuturor unul dintre ele. Si am regretat, ca mi-a spus ca e la un centimetru departare de mine si nu il vad, ca nu arat prea bine si tot asa, iar apoi a spus ca ma imbratiseaza. Am regretat. Cum ma simt acum? E altă viata. Sunt alta femeie. Asta ai vrut sa intrebi? Nu.
 
TOBIAS: S-ar putea.
 
SHAUMBRA 4: Ei bine, ceea ce vroiam eu sa propun, fiindca nu aveam o intrebare, era sa ne impartasiti si noua ce tot faceti voi – tu, Kuthumi, St. Germain si toti cei care va plimbati zilele astea, uitandu-va la Shaumbra si razand in hohote, de tot ce vedeti ..... sau nu. Care sunt cele mai importante observatii deocamdata si aveti ceva de împartasit cu noi?
 
TOBIAS: Multe, multe de tot si le discutam tot timpul! Noi ne-am îndeplinit partea noastra din aceasta misiune. Se referea la lucrul din partea asta a valului si trebuia sa continuam sa va incurajam si sa va sustinem pe toti, stiind ca va fi foarte, foarte greu. Una dintre cele mai obisnuite conversatii este legata de faptul ca merge totul mai bine, decat ne asteptam. Ne pregatisem pentru mai rau. Ne pregatisem pentru ...... trebuie sa-l convingem pe Cauldre sa spuna (rasete si chicoteli ale lui Tobias). Eram pregatiti ca multi Shaumbra sa plece in primii ani de lucru impreuna si am fost surprinsi sa vedem cum a evoluat numarul - Shaumbra a ramas atat de concentrata asupra muncii sale, asupra calatoriei din aceasta viata! Suntem foarte incantati, ca atat de multi au ramas la un loc, in cele mai grele perioade.
 
Ati trecut de ce era mai greu. Lucrurile trec din nou printr-un proces de schimbare, dar nu mai este vechea distrugere, pe care ati mai experimentat-o. Acum, experienta voastra este schimbarea a ceea ce simtiti. O mare parte a schimbarii e inauntrul vostru, dar energiile dificile sunt, de fapt, in afara voastra. In aceasta perioada, obiectivul nostru este sa ajutam Shaumbra sa inteleaga acest principiu simplu. Atat de multe dintre lucrurile dificile si cauzatoare de stress si tensiune, nu provin de la voi. Voi simtiti atat de mult si le interpretati din afara.
 
Una din cele mai mari bucurii ale noastre este apropierea sarbatoririi saltului cuantic si ca avem un grup atat de mare de Shaumbra, cu care sa lucram acest proces. E un moment istoric. Poate ca sună ca o poveste cu zane sau ca un „morcov spiritual”, dar chiar se petrece. A fost prezis de eoni. Pur şi simplu, intram într-o noua era a constiintei. Trecem dincolo de ceea ce ati putea numi, umanul calauzit de minte, trecem in Noua Energie. Ea produce multe provocari si crize ale sistemelor vechi si este foarte greu pentru Shaumbra, sa reziste in aceste vremuri. Dar voi rezistati, perseverati, mergeti înainte.
 
Acum, mai este un lucru asupra caruia St. Germain, Kuthumi si eu vom lucra cu voi toti. Sunteti intr-un punct de mare interes. Ati trecut printr-o evolutie extraordinara. Ati invatat atat de multe! Ati invatat sa fiti propriul maestru, sa nu aveti pe altcineva ca maestru, ci doar pe voi insiva. Dar acum, pentru a crea un pod, pentru integrarea energiei, pentru contopirea masculinului, femininului si a celorlalte energii in voi, urmatorul pas este aplicarea sa. Din acest motiv a spus Kuthumi ca filosofia s-a incheiat. E momentul sa nu va mai ganditi, sa nu mai vorbiti, ci sa începeti sa actionati. Noi nu putem face asta. Nu avem mecanismele fizice, de care dispuneti voi. Voi puteti lua aceasta energie, sa luati divinitatea voastra, fiecare particica din voi, tot ce am invatat impreuna in acesti ani si sa le aplicati. Inseamna depasirea unui haos spiritual: trecerea de la filosofie si gandire, la aplicare. Dar, asa cum stiti, haosurile sunt uneori intunecate si adanci, iar uneori cei care sar peste ele, au tendinta de a ingheta inainte de a sari. Au tendinta de a intra mai intai in minte, de a evalua acel haos. Vor sa stie cat este de adanc, cat de mult trebuie sa sara si ce se afla de cealalta parte.
 
Din cauza modului in care lucreaza energia si a celorlalte mecanisme ale vietii, acele raspunsuri nu sunt acolo. Mai trebuie inca un salt al increderii. Actionand voi insiva – aceasta este adevarata dovada a increderii, manifestarea totala despre care vorbeam. Este mult mai important sa va avem pe voi, toti Shaumbra, manifestandu-va, creand, facand aceasta energie reala si tangibila, aducand-o pe Pamant, decat doar sa vorbiti despre ea. Este mult mai important decat ca eu, Tobias, ori St. Germain sau oricare dintre noi, sa va aparem brusc si sa disparem dintr-odata. Asta ar distruge ani si ani din munca voastra. V-ar distrage cu totul. Dar cand invatati cum sa luati aceasta energie, cum sa lucrati cu ea efficient, in vietile voastre, creand abundenta, aceasta este dovada. Acesta este standardul pe care îl caută alti umani.
 
In cursul urmatoarelor noua luni, fireste ca vom vorbi cu fiecare dintre voi, intrebandu-va ce ati facut astazi cu Noua Energie? V-ati trezit dimineata si v-ati gandit la ea? Ati creat-o ca pe o noua filosofie, ca pe o notiune care va provoaca mintea sau o aplicati în viata voastra? Cresteti ca sa deveniti standarde si creatori in Noua Energie? Altceva?
 
SHAUMBRA 4: Foarte scurt. Cand eu si Kuthumi lucram impreuna la carti, era un capitol despre creatia noastra, creatia a „nu este nimic acolo”, dupa cum spunea el. Nu este nimic acolo, in afara de voi. Si acum suntem noi si cred ca totul este foarte real, eu am experimentat, dar este acolo ceva, care nu suntem noi sau nu? Aceasta energie cu care ne intalnim este atat de provocatoare – este vorba despre noi? Asta este ceva care.....
 
TOBIAS: Este, de fapt – devenim filosofi acum – dar o sa raspund. De fapt, esti tu, tu si restul umanilor într-un fel de constiinta de masa si entitati din taramurile non-fizice. Dar aspectul acela esti tu, un tu din trecut. Este o parte din tine din trecut, din Vechea Energie, care se tine strans de ea, a intrat în drama, frica si toate celalte. Cealalta parte era foarte lineară si foarte orientata spre dualitate, foarte separata. Dar acea parte din tine, nu trebuie neaparat sa plece. Tu doar ai evoluat dincolo de limitele sale, dar ea se mai arata in aceste energii, despre care vorbim. Într-un fel, da, e vorba despre tine si despre altii, dar despre tine din trecut.
 
INTREBARE SHAUMBRA 5 ( de pe Internet, citita de Linda): In luna iunie, ai spus ca omenirea are nevoie de administratori ai afacerilor. Ai spus va vei fi fericit sa discuti despre afacerile Energiei Noi. Consideri ca este necesar sa realizezi un channeling separat, pentru a crea modele ale afacerilor noi? Punand bazele unei afaceri, mi-ar placea sa am ceva informatii, care sa ma indrume pentru a o realiza in Energia Noua.
 
TOBIAS: Suna ca o reclama pentru sesiunea “Intrebati-l pe Tobias”, pe care o vom tine in mai putin de trei saptamani.Va fi vorba despre afacerile Noii Energii si va fi disponibila pe site-urile voastre locale. Multumesc!
 
INTREBARE SHAUMBRA 6: (o femeie la microfon): Hello Tobias! Este o intrebare de la Wilhelmina din Olanda. Ea spune ca prin a deveni suveran, nu pari a fi iubitor si plin de compasiune, pentru cei pe care trebuie sa-i parasesti. Pot observa acum ca erau legaturi vechi, insa m-am distantat de duzini de membri de familie si de prieteni, in ultimii ani, intr-un fel sau altul, fapt care nu m-ar descrie ca pe un standard al iubirii si al compasiunii, in acest moment. Intrebarea este: cum sa combini procesul de a deveni suveran, cu a fi plin de compasiune, in acelasi timp?
TOBIAS: Intr-adevar! Primul lucru in a deveni suveran este sa ai compasiune si iubire fata de tine, mai intai. Nu puteti realiza asta, fara a va iubi pe voi-insiva.
 
Ceilalti, care sunt obisnuiti sa se hraneasca din alti oameni si care au o anumita definitie, a modului in care voi sau oricine altcineva, ar trebui sa actioneze si sa raspunda fata de ei, cum ar trebui ca voi sa le dati, sa le dati, sa le dati, mereu! Acesta este un principiu ale Energiei Vechi si acesta stoarce energia oamenilor si ei se imbolnavesc, mor, iar voi trebuie sa incercati sa lucrati cu ei, chiar aici. Este un ciclu foarte, foarte vechi. Luati exemplul unui om care invata sa se iubeasca pe sine – uneori, el trebuie sa se separe de alti oameni, pentru a face asta. Un om care invata ca este Dumnezeu, de asemeni – trebuie ca uneori, sa lase in urma alte lucruri, pentru a intelege asta. Uneori trebuie sa plece departe de orice, pentru a se odihni, asa cum a facut St. Germain, cum a facut Kuthumi, cum am facut eu si multi, multi altii. Uneori oamenii, Shaumbra, voi invatati ca doar sa lasati unele lucruri vechi ca sa fie eliberate, sa parasiti propria calatorie, pentru un timp. Da, ii va innebuni pe ceilalti oameni, deoarece ati construit o retea complexa cu ei, o retea a constiintei si ei simt lipsa prezentei voastre. Ei resimt manie si foame, deoarece nu se pot hrani prin lucrurile, pe care le numesc iubire si compasiune.
 
Dar, ce reprezinta, cu adevarat iubirea si compasiunea? Ei bine, raspunsul se afla in interiorul vostru. Patrundeti in interior si cercetati cum este sa va iubiti pe voi! Veti fi persoana cea mai dificila, pe care o veti iubi vreodata. Este usor sa “iubesti” – este un tip de iubire restrictiva si limitata – este mai usor sa-i iubesti pe ceilalti oameni, este mai usor sa ai compasiune. Ma necajesc putin, atunci cand aud ca oamenii inteleg/interpreteaza gresit aceste cuvinte. Uneori compasiunea, atunci cand cineva o foloseste referindu-se la un altul, inseamna ca ar trebui sa fie un jucator slab, s-ar presupune sa fie un naiv si s-ar presupune ca sa tot dea si sa dea, mereu. Aceasta nu este o relatie folositoare sau sanatoasa. Acum, imaginati-va o lume compusa, in totalitate, din fiinte suverane, care nu au nevoie sa se hraneasca prin altii, care nu au nevoie sa ia energie de la altii, care pot crea, care pot alege, care pot fi cine sunt! Nu vor mai exista lucruri ca razboiul. Nu va mai exista saracie. Fiecare se auto-imputerniceste, pe cont propriu.
 
Asa ca, uneori, cand voi sau altcineva, treceti prin propriile schimbari, in timp ce intrati in suveranitate, uneori acest lucru inseamna sa eliberati lucrurile vechi si unii nu vor fi foarte incantati. Vestea buna este ca in timp ce veti ajunge la adevarata intelegere a iubirii, compasiunii si suveranitatii, veti putea restabili o relatie cu cei pe care i-ati lasat sa plece din vechile relatii si veti putea avea o relatie a Energiei Noi, in locul unei relatii vechi, karmice. Este o mare diferenta! Multumesc!
 
SHAUMBRA 6: Ea mai avea o intrebare. Voia sa stie de ce te-ai referit la Ramtha, folosind numele vechi, pe durata sesiunii de intrebari si raspunsuri, legata de gnost?
 
TOBIAS: Noi utilizam numele Ohamah, care este – ceea ce ati numi – energia mai mare sau mai cuprinzatoare. Ramtha a fost unul din caracterele, unul din aspectele lui Ohamah, care a existat in acea viata particulara. Adesea, noi le amestecam si Cauldre tipa la noi, spunand ca exista alte implicatii, din punct de vedere legal. Dar, este ceea ce este. Energia lui Ramtha este inca foarte prezenta pe Pamant, ajutand la indrumarea multor, multor oameni, in noua lor intelegere. Noi avem tendinta de a lucra mai direct, cu energia completa a lui Ohamah. Dar, din nou, energiile, sunt foarte similare.
 
SHAUMBRA 6: Multumesc!
 
INTREBARE SHAUMBRA 7 (de pe Internet, citita de Linda): Poti sa-mi reimprospatezi memoria si sa-mi spui de ce am revenit aici? Stiu ca eu am ales, pare sa aiba sens, insa niciodata nu mi-am inchipuit de ce. Insa, in timp ce imi simt doar partea de femeie, mama, artista, invatatoare si nu simt ca sunt sau fac toate aceste lucruri, cu toata prezenta mea, eu nu realizez niciuna dintre pasiunile mele descrise aici, chiar si mai putin, sa gust recompensele pentru ca le traiesc. Si da, respir, insa probabil doar partial. Serios, am nevoie de o perspectiva mai inteleapta asupra situatiei, te rog si de ce este asa?
 
TOBIAS: Absolut! A reveni pe Pamant in acest moment, a fost o alegere facuta de voi toti. Nu ati facut-o din motive karmice. Asa cum v-am mai spus inainte, ati trecut prin toate acestea. Nu trebuia sa mai veniti aici. Insa, indata ce ati vazut potentialul si oportunitatea din aceasta era de tranzitie la Noua Energie, intr-un sens, aproape ca nu ati putut rezista. Ati participat in mare masura la creatia Pamantului, trecand prin era Lemuriei, a Atlantis-ului, a lui Cristos si acum treceti la era Noii Energii. Aproape ca nu ati putut spune nu. Este ca si cum a trebuit sa vedeti cum se va dezvalui acest joc. De asemeni, ati stiut – cu totii – ca aveati atat de multe de oferit celorlalti oameni, o abundenta de experiente! Ati stiut ca aveati atat de multe de predat celorlalti, fie invatandu-i prin Cercul Crimson, fie prin lucrurile pe care le-ati dezvoltat pe cont propriu. Ati stiut ca vor fi milioane si milioane de oameni, asa cum sunt astazi, cerand o noua cale. Calea veche este calea veche. Ei cauta o cale noua si diferita.
 
Majoritatea dintre voi ati venit pe Pamant, cu 30, 40 pana la 60, 70 de ani in urma, stiind ca timpul nu era chiar potrivit, insa erau lucruri care trebuiau sa se schimbe pe Pamant. Mai intai, trebuia sa trecem prin potentialul razboiului nuclear si al devastarii Pamantului. A trebuit sa trecem prin perioada mileniumului, printr-un alt potential ca energia Pamantul sa colapseze prin ea-insasi. Am trecut prin toate acestea si acum, in ultimii sase ani, ne indreptam spre era Noii Energii. Asa ca, momentul este potrivit. Ati fost intr-un tipar de sustinere, sa spunem, asumandu-va lucruri lumesti in viata voastra – servicii sau familii ori lucruri asemanatoare – asteptand ca momentul sa fie potrivit si asteptand ca ceilalti oameni sa ridice mana si sa spuna: eu caut ceva diferit. Eu caut un invatator, care sa ma poata ajuta sa-mi descoper propria cale. Acest moment este chiar acum. Momentul este acum, insa, din nou, multi dintre voi erati obisnuiti sa astepati, sa asteptati sa vina constiinta din urma, incat, voi inca asteptati. Noi ne aflam aici, ca sa va incurajam, deoarece acum este momentul!
 
Nu vorbim despre a pleca si a evangheliza. Nu este nevoie de asta. Exista foarte multi oameni in aceasta lume, care cauta un invatator spiritual. Ei cauta pe cineva ca sa fie un ghid uman pentru ei, pe durata procesului de ascensiune. Asa ca, momentul este chiar acesta. Este vorba despre pasiunea Shaumbrei de a indeplini aceasta activitate si ea este prezenta acum. Multumesc!
 
LINDA: Inca doua intrebari.
 
TOBIAS: ... care ar putea fi patru.
 
LINDA: Stii ca am organizat o petrecere…
 
TOBIAS: …credeam ca particip la petrecere, chiar acum! (rasete)
 
INTREBARE SHAUMBRA 8 (un barbat la microfon) Tobias, suntem foarte incantati ca te-ai alaturat noua, in aceasta dupa-amiaza! Si as dori sa-ti multumesc foarte, foarte mult, pentru impartasirea materialelor despre energia sexuala. Intrebarea este ca peste doua saptamani – putin peste doua saptamani – va fi 2007 si va fi saltul cuantic: exista vreun mesaj sau unele ganduri, pe care Consiliul Crimson ar putea sa le impartaseasca cu contrapartea sa pamanteana, Cercul Crimson sau CCEC?
 
TOBIAS: Desigur! Exista acest mesaj, asa cum spui, aceasta era a Noii Energii este aici. Saltul cuantic se afla aici. Oamenii vor continua sa treaca prin multe, multe provocari, pe calea lor spre si prin acesta. Doar pentru ca noi am lansat data de 18 septembrie 2007, nu inseamna ca toti oamenii vor face pace imediat, unii cu altii. Inca va exista aceasta perioada de transformare. Ceea ce vrem sa spunem, este ca de la acea data, potentialul a orice, se va schimba – abilitatea de a realiza schimbari rapide, schimbari usoare, abilitatea de a inventa si a crea, toate se vor schimba pentru omenire, ca intreg. Voi puteti imbratisa acea energie, nu trebuie sa asteptati. Insa, noi vorbim despre momentul in care lucrurile ating… cand constiinta – trebuie sa utilizam cuvinte care nu sunt exacte – insa cand constiinta se accelereaza pana in punctul, in care va evolua atat de rapid, incat va trece de pe caile vechi, intr-un nou tip de sistem, care nu priveste caile, de loc. Asa ca, nu va asteptati la mari schimbari in 19 septembrie, ci asteptati potentialul ca orice sa se schimbe, dupa aceea.
 
Dupa acesta, asa cum déjà v-am spus, din ce in ce mai multi oameni vor cauta raspunsuri spirituale. El vor cauta raspunsuri reale, nu doar reguli, nu doar banalitati. Ei vor cauta o cale de a manui si a-si experimenta viata, intr-un mod nou si acesta este motivul prezentei Shaumbrei. Nu va aflati aici ca sa fiti gurul lor. Nu va aflati aici ca sa fiti liderii lor. Va aflati aici ca sa fiti un standard, un ghid uman, sa le aratati ca acest lucru poate fi realizat. Ati trecut prin aceasta jungla foarte intunecata si incurcata – trecand prin ea, mai intai – nestiind daca era o gramada de, cum ati spune, de rahat. Fara sa stiti daca asta va determina sa va miscati in cercuri sau nestiind ce fel de demoni se ascundeau in spatele copacilor. De indata ce primul grup trece prin asta, se creaza o cale. Acum, ceilalti oameni trebuie sa treaca pe cont propriu, insa, cel putin, ei stiu ca poate fi realizat. Vom vorbi mult mai clar despre Energia Noua, insa iti multumim pentru intrebare!
 
SHAUMBRA 8: Multumesc!
 
INTREBARE SHAUMBRA 9 (de pe Internet, citita de Linda): Te rog, ajuta-ma sa inteleg, de ce am creat experienta de a avea o relatie cu o persoana, care nu este disponibila si nu doreste sa-si paraseasca familia?
 
TOBIAS: Dintr-o varietate de motive: Un acord vine in minte acum, insa si intelegerea la nivelul tau mai profund, prin care stii ca exista alte lucruri, care urmeaza sa apara in viata ta si daca vei deveni prea legata, printr-un acord particular cu cel despre care vorbesti, ar fi foarte solicitant, din punct de vedere energetic. Ar fi putut fi minunat, insa te-ar distrage de la celelalte pasiuni pe care le ai. Asa ca, ti-ai permis sa gusti putin, insa nu vei servi tot tacamul/pranzul!
 
INTREBARE SHAUMBRA 10 (un barbat la microfon): Oh Tobias, Tobias, Tobias! (Tobias chicoteste) Ce sa ma fac cu tine? Am zburat pe calul meu inaripat, ca sa fiu aici, ca un ajutor sau ca un standard al Ordinului Cercului Crimson, ca sa ma alatur voua la aceasta masa rotunda, cu ocazia unei sarbatori magnifice si de fapt, nu am o intrebare, insa ea apare acum.
 
TOBIAS: Este un mod epidemic, astazi. Multe apariti fara intrebari, la sesiunea noastra de intrebari.
 
SHAUMBRA 10: Apare una acum si tu stii ca am avut un an ingrozitor, in termeni unor experiente uimitoare – sisteme de credinta care erau alterate si unele care erau…
TOBIAS: Despicate?
 
SHAUMBRA 10: ... despicate si eliberate, iar ca urmare, de exemplu, in ultimul an nu am avut nici o cursa. Faceam alergare de 50 km in fiecare saptamana, doar pentru a-mi mentine greutatea sub control. Nu am avut nici o cursa. Practic, nu am luat in greutate. De asemeni, nu am baut alcool timp de 20 de ani si am eliberat acel sistem de credinta, ca sunt un aloolic si recent am revenit la bautura si astfel, pentru putin timp mi-a fost putin teama, daca eliberasem sau nu sistemul de credinta; ei bine, stiu acum foarte clar ca a disparut. Si, sunt doar curios sa stiu si apropo, stii ca eram suparati foarte tare in inchisoare, daca ma gandesc acum!
 
TOBIAS: Foarte suparati!
 
SHAUMBRA 10: Erai foarte suparat, imi amintesc. Revenind la intrebarea mea… doar vreau sa o exprim… ma intreb, ai vreo sugestie, ce sistem de credinta ar trebui sa eliberez acum? (unii rad)
 
TOBIAS: De fapt, sistemele de credinta sunt lucruri extraordinare! Sunt briliante! Un sistem devine alterat, atunci cand sunteti prinsi in capcana sau blocati. Acest lucru se intampla frecvent. Un om isi dezvolta un sistem de credinta si nu-i permite sa evolueze. El il tine ca intr-o inchisoare, folosind termenii vostri si apoi, el crede ca exista doar un singur sistem de credinta. Sistemele de credinta sunt foarte creative. Ele va inspira. Ele se extend. Acestea ii permit omului sa-si realizeze propriile vise si ii permit unui inger uman sa-si implineasca intreaga calatorie. Nu este nimic in neregula cu sistemele de credinta, atat timp cat le permiteti sa se extinda, sa se schimbe si sa curga, sa se adapteze la noile situatii, in mod continuu. Tu ai fost foarte inchis in sistemul de credinta, ca esti un alcoolic.
 
Acesta era infipt in tine. Erai hipnotizat in credinta ca erai alcoolic. Vestea buna este ca te-a salvat de la auto-distrugere, in aceasta viata, deoarece erai pe cale. Vestea rea este ca tu continuai sa pastrezi acel sistem de credinta, printr-un mod de gandire plin de frica, ca daca il vei elibera, vei reveni la sinele tau de betivan vechi. (unii rad) Asa ai simtit si nu in mod necesar, ce am simtit eu, insa te temeai ca vei reveni la vechiul tu. Prin urmare, tu ai pastrat acest sistem de credinta foarte rigid.
 
Evident, permitand acelui sistem de credinta sa se schimbe si sa se extinda, pana in punctul in care sistemul de credinta se afla acolo unde erai, ceea ce tu ai numi, un alcoolic. Erai dependent, din punct de vedere psihologic, de alcool. Insa, acum acesta se extinde si tu spui ca nu mai reprezinta o limitare, ca nu trebuie sa te mai numesti asa si ai avut acea experienta minunata de a bea peste masura, apoi ai invatat cum este sa incetezi sa mai bei. Acest sistem de credinta se extinde si evolueaza, iar acesta este un lucru nostim, cu care sa te joci. Este sistemul tau de credinta. Tu l-ai creat. Acum, simte si observa cum se extinde! Este vorba despre tine, insa el are o energie a fortei de viata, care il face sa continuie. Unde va merge mai departe? Ce va face? Nu este vorba ca noi am negat orice, legat de credinta ca erai un alcoolic, caci apoi, ai devenit un alcoolic pe uscat/fara sa bei – doua sisteme de credinta diferite, care se loveau, unul de altul. Insa acum, ele evolueaza intr-un sistem de credinta mai mare. Ce reprezinta acesta? Este in functie de ceea ce alegi tu. Este in functie de tine sa te joci cu el. Este in functie de tine sa ii adaugi energia ta si sa observi cum va evolua. Daca nu vei dori, poate ca, oricum va continua, se va invarti sau rasuci, il vei putea mereu re-crea, intr-un mod nou. Nu trebuie sa-l structurezi. Nu trebuie sa iei ciocanul, cuiele, scandurile si sa incerci sa-l inchizi, sa modelezi acel sistem de credinta. El este ca fluxul si refluxul, insa tu ii poti directiona cursul. Asa ca, dragule din lumina, ce vrei sa crezi astazi?
 
SHAUMBRA 10: Nu cred ca as dori sa cred in ceva. As dori ca doar sa fiu total constient.
 
TOBIAS: Acesta este un sistem de credinta bun. Crezi ca poti fi constient total? Atunci acel sistem de credinta te va duce in fluxul constientei. Insa, nu te prinde in limitarea acelei credinte, deoarece tu poti merge dincolo de constienta si aceasta este o cu totul alta discutie.
 
SHAUMBRA 10: Okay. Multumesc foarte mult si voi bea pentru asta! (rasete si aplauze)
LINDA: Ultima intrebare.
 
INTREBARE SHAUMBRA 11 (de pe Internet, citita de Linda): As dori sa inteleg si sa cunosc diferenta dintre autocontrol, asa cum s-a discutat la sesiunile din Oslo si tehnologia standard.
 
TOBIAS: Oamenii tind sa se controleze, in multe moduri, ceea ce se raporteaza la intrebare si la discutia pe care déjà am avut-o. Ei preiau un sistem de credinta si apoi il controleaza. Il limiteaza si in esenta, ei sufoca acel sistem de credinta sau acel potential creator. Ei il sufoca si il limiteaza, in felul acesta isi limiteaza propriile experiente de viata. De indata ce eliberati controlul asupra credintelor, energiilor si creatiilor voastre, ele se extind, in moduri pe care voi inca nu vi le puteti imagina, acum. In timp ce eliberati controlul, cand incepeti sa lasati acel cal inaripat sa se avante, vor fi create lucruri, care vor fi foarte diferite pentru voi, in viata voastra. Veti crea abilitatea de a vindeca, chiar daca vor fi cei care vor spune ca nu este posibil. Ei bine, atunci nu se putea, insa daca voi veti crede ca celula standard sanatoasa refacuta, pura, poate radia spre toate celelalte celule din corp, trimitand mesajul, transmitand un semnal electromagnetic spre toate celulele bolnave, neechilibrate, acest lucru va fi posibil! Daca veti elibera controlul si limitarile, in acel moment, totul va deveni posibil.
 
Cand veti face asta, cand veti deveni oamenii imputerniciti, cu posibilitatea de a va autovindeca si a trai o viata abundenta si in bucurie, veti deveni standarde pentru toti ceilalti – pentru ceilalti oameni. Si acestea constituie esenta invataturilor Shaumbra! Asa ca, va spunem tuturor, asa cum i-am spus lui Luke (Din razboiul Stelelor), despre sistemele de credinta – nu e nimic in neregula cu acestea! Voi sunteti fiinte creator, care folositi un sistem de credinta sau un concept energetic, pentru a experimenta creatiile. Doar cand va limitati sau va controlati credintele, va controlati si va limitati sinele creator. Eliberati controlul! Mergeti si fiti nebuni, insa fara a avea epuizarea totala, pe care a avut-o Kuthumi! Eliberati controlul pe care il aveti asupra corpului, mintii si incepeti sa experimentati ceva, total diferit!
 
Cu acestea, Shaumbra, va dorim tot ce este cel mai bun, in sesonul de sarbatori! Fara tema pentru acasa! De aceasta data, fara tema pentru acasa! In mod simplu, va ceream sa va bucurati de viata si s-o experimentati!
 
Si asa este.