THE TOBIAS MATERIALS - MATERIALELE LUI TOBIAS
Seria Invatatorului:
SHOUD 8: "Don't Compromise Your Self" – „Nu va compromiteti pe voi insiva”
cu Tobias, transmis de Geoffrey Hoppe
Prezentat la Crimson Circle
3 martie 2007

 

Si asa este, dragi Shaumbra... ne adunam acum impreuna in sala de clasa a Noii Energii a Pamantului, in Noua Energie a intregului Cosmos. Pentru un moment vom face o pauza aici pentru a va simti pe voi toti; sa va permitem ca voi sa simtiti energiile mele, ale lui Tobias; ale tuturor Shaumbra care se conecteaza acum din toata lumea; energiile ingerilor care participa la aceste intalniri. Va spunem ca ei sunt in al doilea cerc in jurul vostru. Ei sunt cei care observa. Ei privesc la ceea ce se intampla pe planeta Pamant.
 
Nu exista o planeta mai mareata. Nu exista o planeta mai desteapta. Nu exista o planeta mai avansata. Noi stim ca uneori voi priviti lucrurile dintr-o perspectiva interesanta, am spune noi... Cred ca exista o vorba pe care o foloseam chiar si pe vremea mea. Ii spune: „de la fundul magarului” (rasete razlete in sala). Si aveti tendinta sa priviti la ceea ce se intampla ca si cum nu ati avea raspunsurile, ca si cum voi sunteti pur si simplu niste umani - oameni marunti, care sunteti intr-un fel de cautare, un fel de cautare ca si cea a lui Moise. Patruzeci de ani cutreierand prin desert, iar in unele cazuri ca ale voastre cate 40, 400 de vieti prefacandu-va ca pribegiti... pribegiti in acest loc numit Pamant.

Stiti ca nu e chiar atat de greu totul, insa exista o constiinta care are tendinta de a face totul dificil. In plus aveti ceea ce numiti forte gravitationale, forte magnetice foarte bizare si alte lucruri care fac ca totul sa para dificil. Insa calatoria aici este chiar destul de simpla. La urma urmelor, calatoria de aici este despre descoperirea de sine. Despre relatia cu voi insiva si ca urmare despre relatia cu alte energii - alte entitati care exista. Este chiar atat de simplu. Si intr-un fel nu este nevoie de sute de mii de ani pentru a realiza acest lucru. Pe de alta parte, exista o alegere pentru aceasta cale. Si vom vorbi despre acest lucru astazi. Insa acum luati-va un moment ca sa simtiti pe Shaumbra care se aduna.
 
Si sunt intr-adevar aspecte astrologice interesante care au loc (N.trad este vorba de faptul ca intalnirea are loc in data de 3.3, cand exact in timpul Shoudului a avut loc o eclipsa totala de luna, in luna plina). Ele nu va domina, ele sunt instrumente pentru voi. Sunt instrumente pe care le puteti apuca, ca sa le folositi in viata voastra. Energiile ca si cele ale lunii sau ale unei eclipse sau lucruri ca si aspectele din Fecioara si Pesti (N.trad este vorba de Virgo si Pisces – doua semne zodiacale) toate acestea sunt ocazii sau potentiale pentru voi. Daca priviti „de la fundul camilei” pare ca aceste lucruri va domina viata, pare ca voi sunteti in acest - cum ii spuneti voi – Mercur retrograd. Va aud tot timpul spunand: „Trebuie sa fie din cauza ca Mercur e retrograd” (Tobias este foarte amuzat). Da, si asa este uneori, insa voi puteti intra in el si sa luati acest potential si sa il folositi in munca voastra creatoare, in munca voastra de invatator pe Pamant. Nu e nevoie sa va puna la pamant. Poate sa va imputerniceasca. Poate sa va binecuvanteze.

Sunt atat de multe evenimente care se intampla acum... pe care le numiti in stele si cosmos. Voi simtiti aceste evenimente, dar de fapt, ceea ce simtiti voi mai mult nu sunt aceste evenimente, ci sunt efectele pe care le au evenimentele asupra celor care nu sunt treziti, asupra celorlalti oameni. Voi simtiti cum stau ei in fundul caprei sau al oii si simt efectele. In loc sa fie creatori, in loc sa realizeze ca acestea sunt instrumente, ei cred ca intr-un fel ei sunt victime, ca de fapt este un fel de destin si ca ei trebuie sa simta greutatile sau povara sau poate usurinta acestor evenimente. Acestea sunt instrumente. Sunt instrumente pe care voi le-ati creat pentru voi insiva. Ati uitat acest lucru?

Astrologia este un instrument minunat pentru voi. Insa de-a lungul timpului, cu toate poverile constiintei, multi oameni tind sa creada ca acestea sunt lucruri care va domina - casele va domina (N.trad este vorba de „casa” ca termen astrologic). Insa nu este deloc asa. Ele sunt potentiale pe care le puneti in calea voastra, ca ele sa va serveasca. Intindeti mana si luati din luna si din eclipsa chiar acum. Luati ceea de ce aveti nevoie. Eclipsa este timpul unei schimbari, al unei umbriri, al trecerii/miscarii intr-un ciclu nou. Intindeti mana si luati exact energia pe care o alegeti pentru viata voastra. Insa fiti foarte atenti. Acele energii sunt foarte puternice, aceasta pentru ca voi le-ati activat. Voi le-ati adus in viata voastra si ele chiar functioneaza.

Shaumbra vom avea aici un moment de ragaz, inainte de a trece la miezul discutiei noastre de astazi. Este nevoie sa lucram cu voi pentru ca voi sa va re-echilibrati corpul biologic. Stiti... majoritatea dintre voi au tot felul de dureri si de suferinte in corp si intrebari despre ceea ce se intampla in interiorul vostru. Voi sunteti cu un picior in Vechea Energie si cu celalalt picior sunteti in Noua Energie. Avem acum o imagine care ne vine in minte. Ati avut-o si voi vreodata? E ca si cum ati avea un picior intr-o barca in miscare si celalalt picior intr-o alta barca in miscare... si uneori curentul pare ca merge in doua directii diferite si acest lucru isi va avea efectele sale, bineinteles.
 
Asa ca, iata-va umani/oameni treziti, constienti, constienti de faptul ca Noua Energie este in viata voastra - nu este acolo altundeva, nu este ascunsa sub o piatra si nu este pastrata intr-o pestera secreta sau intr-o cupa speciala Ci este aici, acum si disponibila pentru ca voi sa o folositi. Insa voi inca aveti de-a face cu lumea Vechii Energii din jurul vostru si aceasta are tendinta sa va traga in jos, are tendinta sa va secatuiasca de energii pur si simplu.
 
Iar noi vom lua un ragaz aici, impreuna pentru a reintineri corpul biologic, ca voi sa-i dati corpului vostru biologic posibilitatea sa ajunga din urma constiinta voastra. Vedeti, ele au uneori tendinta de a iesi din echilibru. Constiinta voastra alearga cu viteza inainte, iar corpul nu stie ce sa faca. Partial se intampla pentru ca inca nu aveti acel tip de relatie cu corpul vostru, in asa fel incat acesta sa fie echilibrat complet si in armonie. Pe de o parte, aceasta se intampla deoarece corpul biologic inca functioneaza si se misca dincolo de tiparele sale pe masura ce asimileaza Noua Energie in el, iar pe de alta parte se intampla astfel, deoarece ADN-ul si alte aspecte al fiintei voastre individuale se schimba acum.
 
Asa ca folosim acest moment minunat... impreuna cu energiile Shaumbra, fie ca sunteti aici in persoana, fie ca ne insotiti prin mijloacele voastre electronice, fie ca cititi sau ascultati acest material mai tarziu, noi am adus o fiinta angelica foarte speciala care lucreaza cu echilibrarea energiilor intre celelalte taramuri si intre taramurile fizice... Vom lua un moment de ragaz. Apropo si aceasta este tot de ce este nevoie: doar un moment, pentru a permite corpului vostru sa ajunga din urma constiinta voastra.
 
Respirati profund...
 
(pauza de respirat)...
 
Constiinta voastra s-a deschis foarte repede. Ea s-a extins nu doar in aceasta dimensiune, ci si in alte dimensiuni. Corpul primeste munca de a va plimba in forma fizica. El realizeaza sarcinile cele mai mondene care sunt necesare pentru Sinele-Entitate al vostru. Corpul vostru a preluat in mare parte disfunctionalitatea energiilor care exista peste tot in jurul vostru si in interiorul vostru.
 
Asa ca noi folosim acest moment minunat, adunati impreuna cu Shaumbra, sa respiram profund...
 
(pauza)...
 
si sa permiteti corpului sa ajunga din urma. Este ca si o baie spirituala pe care o facem impreuna. Sa permiteti ca energiile, pentru ca cei care vin astazi aici sa aline corpul vostru. Sa eliberati orice energie din corp care a fost inabusita (pauza). Permiteti corpului sa se re-echilibreze.
 
Acum exista mult dezechilibru energetic in ceea ce voi numiti inima voastra fizica. Si nu vorbim aici doar de crizele voastre cardiace, ci despre energie – despre energia fortei vietii - care este pompata in fiecare minut, in fiecare ora din inima voastra prin corpul vostru. Inima voastra nu pompeaza doar sange, ci este energia fortei vietii care circula prin intregul vostru corp biologic.
 
Vom focusa aceste energii minunate, energiile echilibrului aici, in jurul inimii. Da, stiu ca poate va doare spatele, poate chiar aveti o durere de cap, poate simtiti niste simptome in stomac, insa haideti ca pentru un moment... sa va deschideti inima... si permiteti-i sa se re-echilibreze. Permiteti-i sa isi trimita energiile sale tamaduitoare, mangaietoare catre toate partile corpului vostru fizic.
 
(pauza)
 
Aceasta munca de Invatator in Noua Energie, voi stiti ca este dificila pentru corpul vostru fizic. Si nu doar mintea, dar si corpul fizic are tendinta de a prelua atat de multe energii ale excesului, atat de multe energii care sunt dezechilibrate. Asa ca haideti sa respiram inca o data profund impreuna...
 
(pauza pentru respiratie)
 
...si permiteti corpului sa ajunga din urma constiinta...si acum eliberati.
 
(pauza)
 
Avem multe de discutat astazi cu Shaumbra. Astazi avem si niste invitati speciali cu noi si in special unul anume. Si o sa va rugam sa simtiti energia. Acesta nu este un joc de ghicit, este vorba de a simti experienta. Nu incercam sa ghicim un nume aici. Simtiti energia aceste entitati care vine astazi aici ca invitatul nostru foarte special.
 
(Pauza)
 
Energia a inceput sa patrunda acum cateva zile. Si are un rol important in transmiterea energiilor din Shoudul de astazi. Energia a patruns aproape ca si – ati spune voi – ca si pe un cal inaripat cat timp a fost muzica. Este o energie pe care ati asocia-o cu masculinul, desi asa cum stim toti, voi sunteti atat masculini, cat si feminini, insa asocierea pe care o faceti este ca este o energie masculina.
 
Energia invitatului nostru ... doar simtiti energia – nu incercati sa o ghiciti – a mai fost pe Pamant inainte... a fost pe Pamant cam cu 70 de ani in urma. Energia a fost foarte instrumentala in unele dintre progresele voastre stiintifice ale modernismului si va fi foarte instrumentala in unele din progresele stiintifice ale Noii Energii.
 
Si energia este intr-adevar, asa cum multi dintre voi ati simtit si stiu - Nikola Tesla. El vine in vizita in aceasta zi si va fi invitatul nostru pe parcursul catorva Shouduri care vor urma. Tesla umbla prin camera acum, aproape ca alearga prin camera, atinge, simte, este incantat sa fie invitatul acestui Shoud. Tesla are un trecut foarte interesant, asa cum probabil stiti, din acea viata ca Tesla. Nascut in Austria intr-o familie de sarbi, un incredibil – nu doar o minte incredibila – ci un simt creativ si al creatorului incredibil. Incredibil, insa cu mult inainte de vremea sa.
 
Tesla a venit de fapt cu alte doua fiinte care se aseamana intr-un fel in vietile lor, desi nu toti s-au cunoscut intre ei. Tesla a fost sclipirea/maretia intr-o echipa care a venit pe Pamant, insa a fost nevoie de intreaga echipa pentru a realiza munca ce a fost facuta atunci. Si chiar si acum inca se bazeaza pe o echipa pentru a realiza o parte din munca sa. Tesla a venit aproape in acelasi timp cu cel pe care il cunoasteti sub numele de Thomas Edison. Ei au venit impreuna intr-un scop anume. O, da ei au avut discutiile lor intre ei. Au avut intre ei una dintre cele mai fenomenale dezbateri din progresele stiintei moderne. Curentul alternativ fata de curentul continuu.
 
O mare parte din ceea ce a fost realizat de Tesla si Edison sta acum la baza felului in care voi puteti trai acum, tehnologia pe care o puteti folosi. Au depasit chiar si multe dintre tehnologiile din Atlantida, cel putin tehnologiile mecanice sau fizice. Tesla a lucrat de fapt pentru Thomas Edison pentru un timp, amandoi au fost in laborator si au venit cu unele dintre cele mai marete progrese in folosirea energiei, in folosirea electricitatii si in tehnologia dezvoltarii motorului. Insa amandoi au stiut ca nu vor putea continua sa munceasca impreuna. Nu a facut parte din intelegerea lor de la inceput. Au trebuit sa se desparta. Cu alte cuvinte, ei au trebuit sa mearga fiecare pe calea sa.
 
Edison a jucat rolul nu doar al unui inventator cu drept deplin – insa nu atat de sclipitor ca si Tesla – insa Edison a fost cel care a manifestat sau cum ati spune voi el a fost implementatorul. Edison a fost cel care a fost capabil sa aduca pe Pamant – multe dintre aceste tehnologii care proveneau prin Tesla – sa le aduca si sa le ancoreze/impamanteze pe Pamant, pentru ca apoi sa le faca accesibile tuturor oamenilor, deci sa distribuie produsele in mod constient. Sunt produsele pe care voi le folositi acum – becul, filmele, fonograful – care au condus la alte dezvoltari si inventii. Edison a fost cum s-ar spune – mintea mai comerciala sau de afaceri. Priviti ce s-a intamplat exact cu companiile pe care el le-a ajutat la inceputuri sa se dezvolte. Au inflorit. Ele sunt acum unele dintre cele mai mari corporatii ale lumii. Ele ofera o curgere de energii bazate pe inventia originala. Asadar a fost important ca Tesla si Edison sa vina impreuna, sa se intalneasca intr-adevar, sa lucreze impreuna pentru o perioada scurta de timp inainte ca Tesla sa mearga mai departe si sa faca o alta munca.
 
Exista un al treilea aspect care a venit, parte a acestei trilogii, pentru a o echilibra. Pentru ca ei au avut nevoie de o alta fiinta care avea capacitatea de a fi in multi-dimensionalitate si in acelasi timp sa aduca totul aici, in aceasta realitate. Este cel pe care il stiti sub numele de Harry Houdini. Ei au venit aproximativ in acelasi timp. Ei au venit cu o legatura energetica foarte apropiata intre ei si a fost nevoie de toti trei pentru ca totul sa functioneze. Ei au avut nevoie de ceea ce putea sa ofere Houdini – intelegerea sa despre iluzie – si a fost nevoie pur si simplu de pasiunea lui Houdini pentru intelegerea modului in care functionau celelalte taramuri.
 
Houdini a petrecut mult timp in celelalte taramuri – la un nivel constient, bineinteles – si apoi a folosit multe din acele informatii pe care le avea si pe care le aducea in aceast taram. El nu a fost deloc tolerant, nu a avut deloc rabdare cu cei care au fost escroci si manipulatori pentru ca el a inteles unele adevaruri de baza. El a trebuit sa fie foarte atent pentru ca stia mai multe decat lasa sa se vada. A trebuit sa fie atent din mai multe motive. Constiinta, omenirea nu a fost inca destul de pregatita pentru ce stia el. Stia ca va fi inchis in inchisoare daca nu executat pentru ceea ce stia despre felul in care functionau dimensiunile, despre cum ar putea fi adusa de fapt inapoi fizica altor dimensiuni.
 
Si in loc sa dezvaluie unele dintre ceea ce voi numiti secrete, pe care le-a inteles, el s-a conectat de fapt in mod special cu Tesla si a transmis o mare parte din aceasta constiinta si informatii, pe care a adus-o pe Pamant prin Tesla, in timp ce Tesla facea unele dintre muncile avansate si foarte ezoterice din perioada sa mai tarzie. Intre timp, Tesla parasise laboratoarele lui Edison si a pornit pe calea sa. Nu atat de mult ca un om de afaceri, cum ar spune unii, insa ca un inventator incredibil. Un geniu cu drept deplin.
 
Tesla a venit de fapt in aceasta zona, a lucrat in laboratorul sau din munti o vreme indelungata, in zona pe care o numiti Colorado Springs. Au fost facute niste inventii incredibile acolo. El a fost capabil sa capteze energiile speciale ale muntilor din acea zona, care inca sunt foarte, foarte puternice. Nu e de mirare ca, datorita acestor energii incredibil de intense au fost atrase lucruri ca si armata si religiile in acea zona. Insa trebuie sa amintim ca, asa cum si Tesla a descoperit, aceste energii sunt atat de puternice incat pentru o vreme ele pareau a fi un fel de steroid energetic – o super-hrana energetica. Insa trebuie sa fii foarte atent pentru ca aceste energii sunt atat de puternice incat daca nu sunt tratate cu respectul cuvenit si un anume fel de impamantare, ele pot pur si simplu sa se intoarca impotriva celui care ar avea tendinta sa abuzeze de ele.
 
Apropo, pentru unii dintre voi care traiesc in acea zona, nu este nici o surpriza. Va simtiti atrasi de acea zona datorita infuziei incredibile de energie pe care o folositi, intr-un fel, in viata voastra personala (de zi cu zi), insa voi o folositi si pentru cresterea si dezvoltarea voastra spirituala. Nu va este neaparat sortit sa stati acolo, nu sunteti repartizati acolo la un nivel spiritual pentru a tine energiile, pentru ca ati trecut dincolo de acest lucru, insa aceasta zona pastreaza – si inca pastreaza – o cantitate imensa de energie.
 
Tesla a lucrat la multe experimente cat timp a fost in Colorado Springs. El a stiut cum sa creeze anumite campuri de unde, anumite campuri de lumina care au mers foarte departe, dincolo chiar si de ceea ce stie tehnologia in momentul de fata. El a putut sa lucreze chiar cu energia luminii, cu particulele luminii si undele luminii. El a lucrat cu magnetismul si electro-magnetismul si a descoperit lucruri despre acestea, despre lucrul cu magnetismul ca o sursa de energie si de alimentare, care nu au mai fost descoperite pana acum.
 
Tesla a putut sa creeze de fapt, un fel de... aceasta nu a fost o masina, insa a fost ceea ce voi numiti un camp sau o forta energetica... in care el putea pur si simplu sa sa joace cu ceea ce voi numiti limitarile timpului si spatiului. El a calatorit pur si simplu prin timp si spatiu, in experimentele sale. Si a stiut sa le foloseasca ca un fel de poarta inter-dimensionala.
 
Bineinteles, el a fost cu mult inainte de vremea sa si a stiut care erau implicatiile muncii sale, mai ales ca lumea se pregatea pentru razboaie mari, asa ca el a suprimat o mare parte din informatii si din material. El si-a permis sa fie putin nebun. El si-a permis sa fie vazut ca un om de stiinta nebun si astfel nu a fost luat in serios, desi el stia in interiorul sau de ce anume a fost capabil sa realizeze printr-o parte din munca pe care a facut-o.
 
Tesla nu s-a reintrupat de atunci insa el a ... cand si-a parasit corpul fizic in mijlocul celui de-al doilea razboi mondial, el a mers acolo unde Saint-Germain spune ca sunt taramurile cristaline. El a plecat pentru a continua sa exploreze creatiile si descoperirile sale. Energia sa s-a intors pe taramurile Pamantului intr-un mod foarte direct si foarte prezent in ultimii ani. El lucreaza acum cu oameni de stiinta – cativa oameni de stiinta, un grup in mod special, insa sunt si altii in mod individual – asupra unor dezvoltari pe care el a putut sa le creeze in aceasta viata. Sunt exact unele dintre acele lucruri care vor avea efect asupra energiei si a combustibilului pentru Pamant. Nu vrem sa spunem ca el detine secretul, insa el a putut sa mearga dincolo de barierele acelui timp si a avut o intelegere foarte profunda asupra felului in care functioneaza energia cu adevarat.
 
Energia nu functioneaza – cum sa spunem – doar la nivelul pe care oamenii de stiinta si fizicienii si ceilalti il stiu acum. Energia se misca inauntru si inafara acestei dimensiuni, se misca inauntru si inafara acestei realitati percepute. Energia in sine este un flux continuu sau o curgere continua care este accesibila intotdeauna, insa este folosita rareori. Energia este o serie de potentiale care sunt create in – ceea ce voi numiti – cele mai inalte taramuri si sunt aduse apoi pe Pamant sub forma de instrumente – instrumente pentru cei care sunt constienti despre modul in care ei le pot aduce si folosi pe Pamant.
 
Voi intrati intr-un timp al Noii Energii, asa ca Tesla revine acum pentru a lucra cu cei care dezvolta, cu oameni de stiinta si cu cei pe care ii numiti metafizicieni – Shaumbra. El vine pentru a ajuta sa fie plantate unele seminte si sa inspire unele din mintile luminate pentru a merge acum mai departe, pentru a iesi din cutie. Nu doar pentru a cauta raspunsuri pentru criza combustibilului care exista acum, relativ la titei, la vant si chiar si la energia solara. Exista anumite lucruri care sunt cu mult mai eficiente si mult mai elocvente decat ceea la ce se lucreaza in momentul de fata. Aceasta pentru ca cei care fac cercetarile au tendinta sa se inchida, au tendinta sa se limiteze pe ei insisi. Si daca nu e asa, atunci ei sunt limitati prin ceea ce li se cere din partea beneficiarilor, din partea companiilor lor, care ii limiteaza – in ceea ce voi numiti – bugetul muncii lor si in scopul muncii lor. Exista un anumit grup de oameni de stiinta... nu il vom numi... care a iesit din sistemul Vechii Energii. Ei au pornit pe calea lor si chiar lucreaza la unele dintre aceste rezolvari ale energiilor, care sunt cu adevarat foarte ingenioase, iar in acelasi timp ele sunt foarte simple.
 
Tesla are de gand sa revina in corp fizic candva dupa Saltul Cuantic, insa in momentul de fata el este foarte ocupat. Si intr-un fel, el are o dorinta fata de voi toti, Shaumbra, pentru voi toti din toata lumea acum, el are o cerere de a intelege natura muncii pe care el si voi o faceti impreuna. Voi oferiti o platforma a constiintei. Voi oferiti o energie si o curgere a constiintei.
 
Stiti, el poate comunica intr-un mod nonverbal cu unii dintre acesti oameni de stiinta si fizicieni, cu unii dintre acesti inventatori, insa majoritatea dintre ei lucreaza atat de mult in minte incat ei nu aud, nici macar nu simt energia care vine in realitatea lor. Si uneori este dificil pentru aceia dintre noi, din celelalte taramuri sa realizam conexiunea. Noi putem uneori chiar sa strigam si sa tipam tare ceea ce stim, incercand sa comunicam informatiile, insa daca exista fiinte care nu sunt deschise la ele, informatiile nu vor fi primite. In orice caz, cand exista un grup de oameni pe Pamant care sunt deschisi in constiinta, care sunt ancorati in aceasta realitate si in acelasi timp extinsi in alte realitati, acest lucru poate avea un beneficiu mai direct asupra cercetatorilor si celor care dezvolta stiinta, decat daca suntem doar noi care transmitem informatiile din celelalte taramuri.
 
Nikola vine astazi si va cere sa fiti prezenti si constienti de munca pe care el o face pentru aceasta lume cu cei care dezvolta noile surse de combustibil, noile surse de hrana si surse de energie noua. Nikola vine sa va ceara, ca si miscatori de energie experimentati, sa lucrati cu el pentru a ajuta sa miscati energia, sa extindeti energia pentru cei care lucreaza in laboratoare acum, pentru cei care incearca sa inteleaga cum sa aduca aceasta informatie - care este accesibila – sa o aduca inapoi in taramurile pamantene pentru a aduce Noua Energie pe Pamant. Ei se apropie tot mai mult si mai mult de ea, insa ei au permis ca unele lucruri sa creeze bariere. Ei nu inteleg unele dintre fizicile multi-dimensionale. Apropo, ei incearca de fapt prea mult sa afle raspunsurile in mintea lor. Vedeti, raspunsul este chiar acolo, chiar in fata lor acum, insa ei incearca prea mult si nu il vad.
 
Iar datorita recunoasterii constiente a Shaumbra, care lucreaza cu energiile lui Tesla, noi putem sa ajutam sa aducem aceasta energie pe Pamant si astfel, unii dintre acesti inventatori sa aiba acel maret „aha!”. Putem ajuta sa aducem adevarata Noua Energie, noile surse de combustibil in aceasta lume, pentru ca lumea va avea nevoie de ele. Populatia creste. Cerintele energetice sunt imense la fiecare nivel. Voi secati foarte rapid resursele Vechii Energii, indiferent de ce ati citit din ceea ce spun alti cercetatori. Noi nu – cum sa spunem – noi nu ne bagam in pamant sa vedem rezervele de titei. Din perspectiva noastra, noi vedem tiparele energetice si vedem cat a mai ramas din acest combustibill fosilifer pe Pamant – cel putin care este viabil si accesibil pentru a fi folosit – iar el este pe terminate. Aproape ca exista... nu un buton de panica, insa o – cum sa spunem – o avertizare de lumina care spune: „Draga lume, dragi oameni ea este pe terminate”. Da, mai aveti inca mai bine de 20 sau 30 de ani, insa pe parcursul acestor 20, 30 de ani, datorita situatiei petrolului exista potentialul de a cauza mai multe razboaie, de a cauza mai multe conflicte si de a cauza mai mult dezechilibru in sistemele de curgere energetica, inclusiv in finante.
 
Asadar, acum exista oameni pe Pamant care lucreaza pentru noile solutii, insa voi Shaumbra puteti participa la acest lucru astazi. Voi puteti sau nu fi cei care vin cu raspunsul, cu solutia de fapt. Insa nu este atat de important, asa este, ca numele vostru sa fie legat de acest raspuns? Ca ati fost un mare inventator? Lucrul important este ca ati facut parte dintr-un proces de reintinerire si expansiune pe Pamant, in acest timp al Noii Energii.
 
Asadar, Nikola va fi imprejurul vostru, va va vorbi, va impartasi lucruri cu voi. Energia sa nu a fost atat de prezenta in ultima vreme. Ea este acum mult mai accesibila. Pentru unii dintre voi care sunteti inclinati spre stiinta, el va fi fericit sa vina sa discute despre unele dintre conceptele sale, in special despre cele care au mers dincolo de stadiul de concept in stadiul de manifestare propriu-zisa.
 
Avem cateva lucruri despre care vrem sa va vorbim astazi. Avem o multime de informatii pe care le transmitem la diferite nivele, nu doar prin cuvintele vorbite. Haideti sa vorbim mai intai despre aceasta intreaga iluzie a timpului. Am discutat despre ea inainte, insa ea devine din ce in ce mai pertinenta acum, in munca pe care o faceti.
 
Ati putea spune ca de fapt, intr-un fel, intr-un sens, voi mergeti inapoi prin timp. Voi mergeti inapoi prin timp. Acesta este principiul pe care energia lui Merlin... si apropo Merlin a fost mai multi indivizi. A fost aproape ca si cum el a fost purtat de la unul la celalalt pe parcursul timpului. Merlin nu a fost doar o singura fiinta. A fost un titlu – un titlu de magician care a fost conferit multora, insa exista o energie generala, am spune, cea a ordinului lui Merlin.
 
Merlin a stiut de acest intreg concept de mers inapoi prin timp. Este un concept foarte simplu. Intr-un sens, ati putea spune ca de fapt voi ati ajuns deja la destinatie. V-am spus acum cativa ani ca voi sunteti deja inaltati. Ati ajuns deja in Noua Energie. Ati ajuns deja la reintegrarea totala a tuturor aspectelor voastre. Si ati ajuns la aceasta intreaga relatie noua cu Sinele vostru, cu sufletul vostru, cu corpul vostru fizic – cu fiecare parte din voi – ati ajuns la o relatie noua si holistica. Ati ajuns deja acolo. Asa ca voi spuneti, „Deci Tobias, daca am ajuns, de ce imi pare ca inca mai incerc sa gasesc, sa inteleg cum sa ajung acolo?”
 
Vedeti, exista o dinamica foarte interesanta care transcende timpul. Voi faceti intai alegerile. Ajungeti intai la linia de finish/sosire pentru ca ati ales-o, iar apoi mergeti inapoi prin timp ca sa vedeti cum a fost sa ajungeti la aceasta linie de sosire. Este un principiu foarte simplu. Este ceva ce faceti tot timpul, doar ca nu realizati acest lucru. Voi va treziti dimineata si spuneti „Am sa ajung la servici.” Ati facut o alegere si intr-un sens ea a si fost creata. Veti ajunge la servici.
 
Iar acum, cum arata experienta de a merge la servici? Va fi o experienta a unui trafic aglomerat? Va fi o experienta a unei calatorii linistite, meditative? Va fi o experienta in care veti vorbi cu Tesla pe drum, de dimineata? Cand faceti un drum undeva, voi priviti pe harta si spuneti „Vreau sa merg de la Coal Creek Canyon la Incline Village, Nevada” (N.trad Coal Creek Canyon este locul de intalnire pentru Shouduri, iar Incline Village este domiciliul Companiei Crimson Circle Energy Company). Voi ati ajuns deja acolo, sunteti deja acolo. Insa voi mergeti inapoi prin timp pentru a trai experienta bucuriei de a trece prin aeroport, de a trece prin controalele de securitate (rasete in sala), de a sta intr-un spatiu mic si restrictiv si de a simti cum este sa iti amorteasca corpul, cum este sa zbori deasupra acelei tari minunate si cum este sa treci prin turbulente. Avionul este scuturat in toate directiile si tu te intrebi daca se va prabusi si vei muri! (rasete in sala) Toate fac parte din aceasta experienta – de a merge inapoi in timp.
 
Acesta este un principiu foarte important, un principiu foarte esential si este unul pe care voi toti, invatatorii – Shaumbra – ar trebui sa il intelegeti cand va faceti munca voastra si cand lucrati cu alti oameni. O parte din problema este ca majoritatea oamenilor nu aleg niciodata unde vor sa ajunga, asa ca ei se plimba intr-o zona din afara timpului, intrebandu-se de ceea ce fac si unde merg. Nu au nici o idee despre destinatia finala si cum este sa mergi inapoi prin timp. Ei sunt cei care se plimba noaptea energetic, prin somn asa aiurea. In general, Shaumbra nu se plimba asa numai noaptea. Voi aveti locuri importante in care sa mergeti si ingeri pe care vreti sa ii vedeti! (rasete in sala)
 
Este un principiu foarte important in munca voastra si din nou, in munca pe care o faceti cu alti oameni. Cand ii priviti in ochi, cand sunteti invatatorii lor, cand ii ghidati prin procesul lor de trezire, cheia este cand au facut aceasta alegere. La un anumit nivel – la un nivel mai profund din interiorul lor sau la un nivel al constiintei umane – ei au ales sa se trezeasca, cum ati spune voi – sa devina constienti, cum am spune noi – si sa traiasca experienta transformarii in propria lor Energie Noua si a realizarii propriei lor divinitati.
 
Acum ei au ales o destinatie. Au facut o alegere. Alegerea, uneori poate a fost facuta la un nivel al sufletului sau cum ati spune voi la un nivel de constiinta mai inalt, insa aspectul uman si uneori aspectul spiritului este retinut, opune o rezistenta, devine foarte incapatanat. Asa ca aveti acum o fiinta care se plimba asa, sa spunem, se plimba aiurea, fara scop. Insa cand omul spune „Aleg iluminarea. Aleg contientizarea. Aleg...” orice vreti voi sa spuneti, Noua Energie, inaltarea, oricare dintre aceste lucruri, acum ei au ajuns deja la destinatie. Acum ei vor trece prin ceea ce inseamna sa traiesti experienta de a ajunge la destinatie. Si aceasta este ceea ce noi numim mersul inapoi prin timp. Este o fizica a universului, insa nu neaparat o credinta sau o intelegere la un nivel uman.
 
Practic, nu exista timp. Timpul este o creatie artificiala a oamenilor pentru a ajuta intelegerea modului in care au ajuns de la un moment la urmatorul, in calatoria lor zilnica. Timpul... daca voi toti v-ati da jos ceasurile de la mana si daca ati sta toti intr-o camera cu totul inchisa, unde nu ati vedea soarele sau luna, ati pierde cu totul acest simt al timpului, bataia minutelor si a orelor pe ceas si ati intelege ca timpul este doar un sistem de credinta – timpul este modul in care ati divizat energia. In realitate si cu siguranta in celelalte taramuri, ceea ce voi numiti timp este o secventa de evenimente care au loc sau o secventa a ceea ce noi numim puncte de separare care au loc. Este o serie de alegeri sau secvente care se construiesc unele peste celelalte. Insa datorita faptului ca alegerea finala a fost facuta deja, secventa de evenimente este, intr-un sens, doar o calatorie inapoi prin timp.
 
Binecuvantarea aici este ca datorita faptului ca alegeti sa traiti experienta propriei inaltari si a propriei reintegrari, din moment ce ea s-a intamplat deja, acum intelegeti, ca si creator si cel ce alege, cum anume vreti sa traiti aceasta experienta. Nu exista un destin. Nu exista un fel de cale predestinata voua. Nu sunteti legati de karma ancestrala/strabuna. Nu sunteti legati de propria voastra karma. Creatorul poate alege cum vrea sa traiasca experienta felului in care au ajuns la destinatie.
 
Asadar, cum vreti sa traiti aceasta experienta, Shaumbra? Depinde de voi. Depinde de voi. Voi faceti o alegere. Vreti sa traiti experienta in abundenta? Vreti sa o traiti in sanatate buna? Atunci traiti-o! Alegeti acest lucru! Sau vreti sa cadeti in capcana dualitatii si a constiintei vechi si sa treceti prin aceasta experienta cu dificultati, sa o traiti in mod dificil. Depinde de voi. Am sa va dau un mic indiciu. Eu am trait-o la modul dificil! (rasete in sala) Am trait-o aproape cat se putea mai dificil – in afara de Saint-Germain bineinteles (hohote de ras) – si am incercat sa o traiesc si cu usurinta. Cu Sam, am sa o traiesc cu usurinta. Vom trece prin ea ca si o adiere. Vom arata lumii, vom arata tuturor cum poate fi facut totul cu usurinta.
 
Apropo, Sam nu va fi ceea ce eu numesc excesiv de destept. Nu va fi un elev sclipitor. El va fi probabil un elev de nota 8/9 („B” student), dupa cum ma uit acum la el. El nu va avea un coeficient de inteligenta de 160. Probabil ca va fi de... ah, el nu vrea sa impartasim acest lucru (rasete in sala, Tobias chicoteste). Stiti, Sam a ales sa nu fie sclipitor din punct de vedere intelectual, pentru ca sa fie sclipitor din punct de vedere al constiintei. Este o mare diferenta. El nu vrea ca mintea sa ii stea in calea a ceea ce vrea sa realizeze. Toate aceste lucruri intelectuale au oricum tendinta de a te arunca in mlastina si au tendinta de a ramane blocate in minte.
 
In aceasta viata a voastra vor exista realizari colosale in intelegerea a ceea ce este inteligenta si cum ea nu provine doar din minte. Nu este vorba doar despre cineva care poate sa ia niste teste si sa isi aminteasca date si cifre. Insa in aceasta viata veti vedea cum constiinta transcende intelectualul. Chiar acum exista o focusare deosebita pe calitatile intelectuale ale vietii, asupra oamenilor cu minte, asupra desteptilor. In aceasta viata veti vedea cum constiinta chiar va depasi inteligenta, iar oamenii vor aprecia constiinta. Vor exista aceia care vor incerca sa masoare constiinta, iar noi nu recomandam acest lucru deloc, pentru ca atunci totul devine un joc. Devine ceva in care oamenii vor incerca sa se intreaca. Iar constiinta doar este.
 
Acesta este insa un lucru foarte important de retinut, Shaumbra. Voi mergeti inapoi prin timp. Nu mergeti inapoi in vremurile din vietile trecute, nu este vorba de acest lucru. Insa voi ati avut experienta, ati ales potentialul constiintei la cel mai inalt nivel, iar acum traiti experienta felului in care ati ajuns acolo de la bun inceput.
 
Haideti sa vorbim acum pentru un moment despre constiinta, despre cum se schimba ea in lumea de acum. Asa cum ati vazut in cativa putini ani care au trecut, a existat o acceptare rapida a noii gandiri. A noii gandiri. Da... si stim ca unii dintre voi va ghemuiti acum pentru ca voi vedeti in acelasi timp si o constrictie sau restrictie de energii vechi – vedeti Energia Veche care se grupeaza si indivizii care tin de ea cum tine si bunul dumnezeu de lucrurile din Energia Veche. Iar acestia isi doresc sa se intoarca la... ei spun tot timpul „Mergeti la inceputuri”. Insa ceea ce spun ei de fapt este „Tineti strans de trecut”. Acest lucru este parte a echilibrarii, este parte a unei dinamici a energiei, insa majoritatea dintre voi vedeti constiinta care se deschide cu o viteza colosala.
 
Acceptanta medicinii alternative; acceptanta stilurilor de viata alternative; acceptanta intr-o anumita masura chiar si a spiritualitatii alternative are loc foarte rapid acum pe Pamant. Si asa si trebuie sa fie. Ati ajutat sa plantati semintele si sa deschideti cararile si portile pentru ca alti oameni sa realizeze acum ca exista mai mult in aceasta viata decat ceea ce au fost invatati ei acum 20, 50, 200 de ani. Constiinta se schimba cu o viteza remarcabila chiar acum.
 
Exista aceia care chiar incearca sa masoare ceea ce numiti nivelele de constiinta sau nivelele de energie divina, iar ei au propriu-zis o scala care merge de la zero la 1000 sau 1200 sau cat o mai fi. Constiinta se accelereaza atat de rapid acum, incat exista grupuri si indivizi care ies din aceste scale, care se deschid atat de repede incat sistemele vechi de masurare nu mai sunt valabile pentru acestia. Si acest lucru va continua Shaumbra. Ati ajutat ca acest lucru sa inceapa. Ati ajutat sa deschideti aceste carari si totul va continua pe Pamant acum. Noua Constiinta, noua intelegere va veni in viata multor, multor, multor oameni.
 
Unul dintre lucrurile pe care dorim sa le subliniem este ca va exista o tendinta a constiintei – a extinderii constiintei – sa ramana blocata in gandire... sa fie blocata in gandire... pentru ca oamenii sunt programati in prezent astfel, incat mintea este maestrul/seful. Ei sunt programati in asa fel incat nu exista nimic dincolo de minte – iar mintea este de fapt atat de mica, in comparatie cu ceea ce ati numi constiinta generala. Asa ca ei vor ramane blocati in minte si cand constiinta care evolueaza foarte rapid ramane blocata in minte, acest lucru va cauza coliziuni imense. Multi dintre voi ati trait acest lucru in viata voastra. Ati incercat sa va dati seama, ati incercat sa analizati noua voastra constiinta si nu a functionat. Ati avut tot felul de necazuri. Practic a trebuit sa va oferiti o experienta a ceea ce numiti cadere sau rupere, pentru ca sa puteti sa treceti dincolo de vechile limitari mentale.
 
Omenirea, cel putin in tarile dezvoltate, va trai acest lucru de asemenea. Cand constiinta se misca atat de rapid, insa mintea o limiteaza, ceva se rupe, ceva cedeaza. Una dintre dificultatile si incercarile de acum de pe Pamant este ca sistemele de credinta psihiatrice si psihologice, institutiile, medicii, intreaga constiinta din jurul ingrijirii psihologice si psihiatrice sunt foarte antice – foarte vechi. Ele se bazeaza pe premize foarte, foarte vechi si nu iau in considerare lucruri ca si aspectele, toate aspectele unei persoane.
 
Psihologia se ocupa doar de un aspect. Aceasta este tot ceea ce stie. Stie doar o singura dimensiune si incearca sa asocieze totul cu ceea ce s-a intamplat in viata timpurie a unui om. Incearca sa raporteze lucrurile la parinti si frati/surori si experientele de pe parcursul vietii. Insa acest lucru e ca si cum ai incerca sa stingi focul cu putina benzina. Nu va functiona. Si apoi ceea ce se intampla, asa cum spuneam inainte, cand psihologii, psihiatrii nu gasesc o solutie ei devin frustrati si le dau pacientilor medicamente. Iar medicamentele bineinteles, vor cauza inca o intarziere in energia care incearca sa se deschida si incearca sa se miste.
 
Psihiatria si psihologia de astazi incearca sa analizeze totul. Ele sunt in minte. Este important ca Shaumbra, cei care se simt atrasi de acele domenii, sa inceapa sa lucreze acum la noile sisteme, la caile Noii Energii. Si nici macar nu vrem sa le numim psihologie. Exista o cale a Noii Energii pentru dezvoltarea relatiei cu Sinele. Aceasta este tot despre ce este vorba.
 
Toata aceasta industrie si acest intreg domeniu are nevoie sa fie renovat. Este nevoie de o solutie noua si este ceea ce cred eu cu fermitate si ceea ce cred Saint-Germain, Kuthumi si Kwan Yin cu fermitate, ca vor fi Shaumbra – nu un alt grup, nu organizatiile actuale – ci vor fi Shaumbra cei care vor ajuta la dezvoltarea acestei noi psihologii si psihiatrii, la noua intelegere a relatiei cu Sinele. Acest lucru va implica... asa cum stiti, trebuie ca totul sa fie pus intr-o forma metodologica sau in forma unor intelegeri sau a unui curriculum, sau cum il numiti voi. Insa va cuprinde mult mai multe lucruri decat ceea ce se face in momentul de fata.
 
Exista o dinamica energetica care cere acest lucru. O cere pentru ca sistemele actuale nu sunt satisfacatoare pentru nevoile constiintei omenirii care evolueaza. Asa ca exista o cerere din partea oamenilor care spune „Vrem o cale diferita. Nu vrem o religie. Nu vrem o psihologie veche. Nu vrem niste carti vechi de autoajutor. Avem nevoie de intelegerea, de noua psihologie a intelegerii si a modului cum se lucreaza cu Sinele.” Si va veni de la Shaumbra. Poate vor fi cativa indivizi sau poate va fi un grup. Nu are o mare importanta cum se dezvolta/dezvaluie. Va spunem ca acum este timpul potrivit. Prin acest grup pe care l-ati adus impreuna, care sunteti voi, Compania Noii Energii a Crimson Circle (Crimson Circle New Energy Company), acest lucru poate veni acum pe Pamant. Exista aceia care cauta acest lucru. Invatatorii constiintei – Shaumbra – voi sunteti aceia care pot ajuta ca aceasta sa vina pe Pamant. Va trebui sa o impachetati intr-un fel in care este pe intelesul si pe gustul celor care au nevoie de ea, insa este pe cale sa apara.
 
Unul dintre semnele noii constiinte este ca oamenii incep sa aiba noi constientizari uimitoare, iar aceste constientizari va vor face sa zambiti Shaumbra, pentru ca ati trecut prin ele acum 5 sau 10 ani in urma. Unul dintre lucrurile care strabat acum intreaga lume intr-un ritm foarte alert – si este un semn bun, insa are in acelasi timp si posibilele neajunsuri ale sale– este focusarea pe gand. Focusarea gandului. Aceasta tema este prezenta de o vreme. Unii o numesc controlul mintii. Exista aceia care invata ca daca gandesti pozitiv, daca ai ganduri pozitive bune ele vor avea un efect asupra vietii lor. Si vor avea pana la un punct... pana la un punct. Vor avea un efect initial si apoi aproape ca va parea ca totul merge inapoi. Vor avea un efect negativ pentru ca individul incearca sa se focuseze doar pe ganduri vesele – ganduri bune, ganduri pozitive. In primul rand, este o judecata sa spui ca exista un gand pozitiv. Controlul gandului si focusarea gandului nu ia in considerare ceea ce numim un gand rau. Am vorbit luna trecuta despre capacitatea de a esua, ca si capacitatea de a avea succes. Atunci cand le combinam impreuna, acestea conduc cu adevarat la expansiune.
 
Asa ca sunt multi care vor lucra cu focusarea gandului. Ii veti vedea din ce in ce mai mult. Ati trecut si voi prin aceasta. V-ati jucat cu asta acum 10, 20 de ani, insa stiti acum ca se merge dincolo de focusarea gandului care provine din minte. Poate aduce doar niste rezultate marginale, insa in general va lasa goi. Toti stiti acest lucru. Ati trecut prin aceasta si ati incercat acest lucru. Afirmatiile voastre nu au functionat. Poate ca au functionat in prima luna sau in primele doua luni. Au avut niste rezultate interesante si apoi au parut ca se prabusesc. Apropo, in acel punct voi v-ati pierdut putin din increderea in voi insiva. Este un punct despre care vom vorbi in alt Shoud. Ati incercat cu afirmatii, ati incercat cu vizualizari si nu au functionat. De ce? Pentru ca acestea proveneau din limitarile mintii. Au provenit din acelasi loc care v-a tinut un timp indelungat intr-un fel de sistem de credinta hipnotic. Gandirea pozitiva este doar a gandi. Isi are limitarile sale. Adevarata constiinta merge cu mult dincolo de ceea ce isi poate macar imagina mintea in momentul de fata.
 
Noi nu ne luam acum de minte. Noi spunem doar ca exista multe alte lucruri mult mai marete. Constiinta, intregul vostru, centrarea voastra, starea voastra de a fi, oricum o numiti, transcende mintea si de fapt mintea nu conteaza. Ea nu incearca sa tina strans de haturi. Ea nu incearca sa spuna ca este cea mai inalta forma. Veti vedea ca va avea loc acest trend interesant in deschiderea constiintei, iar in acelasi timp veti vedea cum oamenii incearca sa o limiteze in minte. Si apoi veti vedea – cum sa spunem – pe masura ce energia se retrage, ea are tendinta sa explodeze in sinea sa. De aceea va repetam inca si inca o data, munca pe care o faceti ca si invatatori, munca pe care o faceti ca si miscatori de energie si munca pe care o faceti ca si Shaumbra are o importanta vitala. Aceasta pentru ca multi vor avea nevoie de ea. Vor avea nevoie de ea.
 
Acest lucru ne conduce la al treilea punct al discutiei noastre de astazi: dezvoltarea relatiei cu Sinele. Voi sunteti maestri in aceasta. Sunteti maestri. Ati lucrat la acest lucru in fiecare zi a vietii voastre.
 
In general, umanul incepe cu nivelul cel mai de jos al purei supravietuiri si cand simpla supravietuire este atinsa, atunci ei lucreaza pentru a-si imbunatati conditia umana – o masina mai mare, o casa mai mare, ceva mai multi bani in banca – si intr-acolo se indreapta energia lor. Ei incearca se fie acea omida mai mare, mai grasa si mai verde. Ei au nevoie de mai mult confort, insa ceea ce descopera pe masura ce aceste nevoi sunt indeplinite este ca inca exista o neliniste. Este foarte tulburator pentru ca acest lucru ii face sa creada ca daca unele dintre nevoile lor de confort ar fi indeplinite atunci ei ar fi fericiti. De fapt, ei descopera ca sunt mai nefericiti ca niciodata. Iar motivul acestui lucru este ca ei traiesc depresia. Ei nu sunt siguri acum de ceea ce vor sau cum sa ajunga acolo. Ei au crezut ca stiu raspunsul – confortul sau bogatiile sau oricum vreti sa le numiti – insa ei nu au ajuns acolo. Asa ca intra in depresie. Intra in frica/anxietate. Intra chiar in auto-distrugere, de multe ori.
 
Iar la nivelul urmator ei incep sa dobandeasca mai multa constiinta, o realizare spirituala, isi doresc sa inteleaga cum functioneaza lucrurile dincolo de cum functioneaza doar constiinta umana normala. Toti ati trecut prin acest proces. Care este raspunsul urmator? Multi dintre voi ati avut vieti anterioare foarte afluente/bogate. Unii dintre voi ati avut vieti bogate in anii timpurii din aceasta viata, iar apoi ati permis acelor energii sa plece, pentru ca voi sa puteti sa va focusati pe constientizarea/realizarea spirituala si a constiintei. Ati lucrat cu acea energie destul de mult timp.
 
In final, oamenii ajung la un punct in care isi doresc sa dezvolte o relatie cu ei insisi. Este un efect secundar sau o ramura a trezirii spirituale si a constiintei. Ei incearca sa afle cine sunt. Shaumbra, voi stiti exact ce vreau sa spun aici. Aceasta pentru ca este din nou, povestea voastra. Insa ei raman deseori blocati aici. Nu a existat nici o pregatire in dezvoltarea relatiei cu Sinele, a relatiei cu corpul vostru, a relatiei cu identitatea voastra din aceasta viata.
 
Voi aveti o relatie foarte, foarte bizara cu voi insiva... si nu vorbim acum doar cu voi, Shaumbra, ci vorbim omenirii, in general. Ei au o... Shaumbra a facut o treaba fenomenala trebuie sa spunem... in dezvoltarea relatiei cu voi insiva. Inca va mai zbateti pe multe cai, pentru ca ajungeti/va apropiati de urmatorul pas maret, despre care vom vorbi intr-un moment... dupa aceasta pauza de publicitate (hohote de ras in sala, iar Tobias este foarte amuzat). Asa ca Shaumbra, voi incepeti sa dezvoltati o relatie cu Sinele si alti oameni va vor urma. Va spunem acest lucru, invatatori ca sa stiti, ca sa intelegeti ceea ce se intampla. Este calea voastra, insa uneori nu stiti cum sa o articulati... sa o puneti in cuvinte.
 
Unul dintre primele lucruri pe care le invatati sa le faceti este sa dezvoltati o relatie cu corpul vostru. Este destul de dificil pentru ca exista o asociere cu corpul fizic insa si o dezgustare sau o dorinta de a va disocia de fizicul vostru. Va blestemati corpul pentru ca el va tine aici pe Pamant. Ati trecut prin nasteri dificile. Ati trecut prin accidente de masina. Ati fost batuti de cateva ori si dati vina pe corp. Asa ca aceasta creeaza o relatie foarte denaturata. Voi va ganditi la voi ca si corp, insa nu va admirati neaparat acel corp - din multe, multe motive. Asa ca parte a acestui intreg proces de dezvoltare a relatiei cu Sinele incepe cu corpul.
 
Invatatorilor, cand voi reusiti sa faceti ca un om sa vorbeasca cu corpul sau decat sa fuga de el, voi ati facut un pas mare. Cand ati reusit sa ii faceti sa respire in el, atunci ati facut un pas imens. Oamenii opun rezistenta respiratului. Vedem acest lucru tot timpul. Ei respira de cateva ori si spun apoi „Ok, sunt gata (rasete). Am avut destul de-a face cu Aandrah pentru o zi!” (N.trad Aandrah – Tobias se refera aici la Dr. Norma Delaney). Aceasta pentru ca adevarata respiratie cere sa fii in momentul prezent, iar atat de multi oameni se afla in afara corpului. Este nevoie ca ei sa fie in aceasta realitate chiar acum. Adevarata respiratie incepe cu deschiderea constiintei si a realizarii de sine, iar daca acest lucru suna bine pentru voi, majoritatea oamenilor au probleme in a se descurca chiar si cu putina constiinta in care se afla. Ei nu vor o si mai multa constiinta. Ei nu stiu ce vor, insa ei nu vor mai multa constiinta. Acest lucru este coplesitor pentru toate partile din ei.
 
Pe masura ce oamenii dezvolta relatia cu ei insisi, ei incep sa dezvolte de asemenea o relatie cu mintea lor, in asa fel incat mintea nu mai este doar amanta lor, mintea nu mai este seducatoarea, mintea nu mai este jocul. Ei inteleg mintea asa cum este ea – o parte din ei, insa nu tot ceea ce sunt ei. Mintea nu mai este campul de lupta, mintea nu mai este lucrul care ii dezorienteaza continuu.
 
Stiti, majoritatea oamenilor dau vina pe minte. Si nu e asa. Mintea serveste unui scop foarte sacru si binecuvantat. Nu mintea cauzeaza dezorientarea. De aceea spunem ca oamenii vor ramane blocati intr-un anumit moment din aceasta evolutie a constiintei, aceasta pentru ca este focusata pe minte, pentru ca nu stiu nimic altceva in afara de minte. Ei nu si-au simtit niciodata sufletul sau spiritul lor. Cand vorbesc despre ele... ascultati-i pe unii dintre ei cum vorbesc despre sufletul lor. Nu au nici o idee. Totul provine din minte si mintea nu stie. Mintea nu a trait aceasta experienta.
 
Odata ce o persoana dezvolta o relatie cu corpul lor si cu mintea lor, urmatorul lucru pe care il fac este sa dezvolte o relatie cu – ceea ce voi numiti – spiritul sau divinitatea lor. Si aici sunteti voi in momentul de fata, Shaumbra. Voi invatati sa dezvoltati o relatie deplina cu Sinele vostru, cu ceea ce ati numi sufletul vostru. Vom schimba numele acesta intr-unul din Shoudurile care vor urma si vom explica mai tarziu de ce vom face acest lucru.
 
Voi dezvoltati o relatie cu ceea ce merge dincolo de identitatea in care va aflati chiar acum. Veti dezvolta o relatie cu Sinele vostru deplin si nu este ceea ce ati crezut ca va fi. Nu va fi nici ceea ce va ganditi ca este astazi. Sinele vostru, divinul vostru, sufletul vostru sunt ceva destul de diferit. Sunteti pe cale sa dezvoltati o relatie cu el. Uneori vi se pare ca nu il veti gasi niciodata, ca nu sunteti in sincronizare cu el, ca sunteti in dezechilibru cu el si ca poate sufletul vostru este undeva departe. De fapt, el a fost departe (Tobias se amuza... chicoteste). Insa acum dezvoltati o relatie noua cu Sinele vostru, cu sufletul vostru, cu spiritul vostru, sau oricum il veti numi. El transcende relatia umana pe care o aveti. Transcende ceea ce ati crezut ca ar fi.
 
Vom discuta mai mult despre acest lucru in Shoudurile care vor urma si veit descoperi o corelatie interesanta in aceasta relatie noua cu Sinele prin care treceti acum si progresul si evolutia tehnologiei – motivul in sine pentru care Tesla se afla cu noi aici, astazi. Veti avea o realizare incredibila, veti trai cum ati spune voi o intelegere inter-dimensionala incredibila a acestei relatii noi cu Sinele pe care o dezvoltati.
 
Cel de-al patrulea si ultimul punct al acestui Shoud, un punct care va cauza multe discutii, multe neintelegeri nemaipomenite. Nemaipomenite. Coliziuni si tot ceea la ce ne putem gandi. Vom pune totul aici afara pentru ca ne place sa privim cum se misca energiile! (rasete in sala si Tobias este amuzat) Veti vedea cum exista dezbateri intelectuale, insa in acelasi timp si o lipsa de a simti cu adevarat si de simtire. Stim deja acest lucru, putem sa vedem deja furtunile la orizont.
 
Vom impartasi ceva cu voi ce am impartasit cu un grup mai mic de Shaumbra recent, ceva ce – cum sa spunem – este impotriva a tot ceea ce inseamna constiinta contemporana. Va vom spune Shaumbra, nu mai faceti compromisuri. Nu mai faceti compromisuri. Unul dintre motivele disocierii sufletului vostru intre sinele uman si sinele sufletului a fost inclinatia umana de a face compromisuri inca si inca o data. Energiile voastre si ale corpului vostru sunt extrem de compromise. Energiile si mintea voastra sunt atat de compromise incat nici macar nu stiti sau va amintiti cine sunteti. V-ati compromis pe voi insiva.
 
Si aici este momentul in care apare dezbaterea. Exista o diferenta intre a fi incapatanat (rasete in sala) si a nu face compromisuri. Si vorbim aici de voi cu Sinele vostru, cu valorile voastre interioare, cu credintele voastre de baza, cu esenta voastra de baza. Nu mai faceti compromisuri cu voi insiva sau cu altii. Si nu vorbim de ceea ce se intampla in mod obisnuit in timpul zilei, ca atunci cand sunteti la semafor – cum ati spune voi – intr-o intersectie si spuneti „Azi nu am sa mai fac compromisuri. Am sa trec pur si simplu mai departe!” (rasete in sala) Este nevoie de o cooperare.
 
Noi vorbim de atunci cand va compromiteti propriile valori de baza sau pentru ca incercati sa-i impacati pe alti oameni sau cel mai probabil pentru ca va este teama sa fiti EU SUNT-ul vostru propriu si pentru ca va cautati Sinele vostru, constientizarea voastra in alti oameni sau in afara voastra. Va compromiteti cand incercati sa cautati in afara voastra. Punct. Vreau sa pun totul cu pixul pe hartie (rasete in sala, Tobias amuzat) pentru ca oamenii iubesc pixurile dintr-un motiv anume (si mai multe rasete in sala, Tobias chicoteste).
 
LINDA: O sa avem un pix saptamana viitoare.
 
TOBIAS: Intr-adevar (rasete in sala) Va compromiteti pe voi insiva cand cautati raspunsurile in afara voastra. Va compromiteti pe voi insiva cand va supuneti tot timpul altor oameni si ii lasati sa vina si sa se hraneasca din voi. Va compromiteti cand aveti o credinta interioara sau o pasiune interioara, ceva care va bucura mult, insa va este teama sa o expuneti lumii, asa ca va retrageti cativa pasi inapoi. Va compromiteti cand stiti ceva, insa apoi apare indoiala. Va retineti.
 
Stiti ce se intampla atunci cand retineti energia in Noua Energie? Ea iese afara oricum. Va exploda, nu conteaza. Isi doreste bucuria expresiei. Isi doreste bucuria expansiunii. Si daca va retineti pentru ca va compromiteti si faceti compromisuri, va iesi afara oricum. Iar Saint-Germain si cu mine va trebui sa venim si sa punem toate piesele impreuna, sa incercam sa va refacem din nou, Hopa Mitica (rasete razlete in sala) (N.trad Tobias a vorbit de Humpty Dumpty, un personaj aparut intr-o ghicitoare englezeasca care reprezenta un Ou care a cazut de pe un zid si s-a facut tandari).
 
Nici un fel de compromisuri! Nu va compromiteti valorile de baza. Si inca o data, acest lucru nu inseamna sa nu cooperati cu ceilalti. Insa au fost mult prea multe situatii in ultima vreme, in ultimii ani, cand noi va priveam, eram conectati la voi si am vazut ca sunteti atat de aprinsi, atat de emotionati, intr-o stare de a sti, insa in momentul in care ati iesit pe usa casei voastre v-ati compromis. De ce? Poate pentru ca nu credeti destul in voi insiva. Poate ca nu ati dezvoltat o relatie cu voi insiva. Poate ca nu va incredeti in voi. Poate ca va este teama ca lumea din afara voastra va va zdrobi, va va ridiculiza. Ei va ridiculizeaza oricum. Ce mai conteaza acum?! (rasete, Tobias chicoteste) Acest lucru are de-a face cu faptul de a fi sinceri cu voi insiva. Sa fiti sinceri cu voi insiva.
 
Va fi interesant sa vedem cum veti dezbate acest lucru, ceea ce voi percepeti a fi compromiterea voastra. Iar tema de casa pentru luna care urmeaza este sa priviti la cat de des va compromiteti si faceti compromisuri. Cat de des va dati voi energia voastra. Cat de des priviti in exteriorul vostru pentru raspunsuri sau va bazati pe alte lucruri sau alti oameni – inclusiv pe noi, fiintele angelice.
 
Iar apoi priviti, de fiecare data cand va compromiteti, ce face de fapt acest lucru cu energiile voastre. Priviti cum se impovareaza energiile, cum energia cade si voi va intoarceti inapoi la vechea constiinta. Fugiti inapoi la sistemele de credinta vechi si amarate, va ascundeti in spatele lor asa cum un las se ascunde in spatele copacilor.
 
Fara compromisuri, Shaumbra
 
Si Asa Este.