MATERIALELE LUI TOBIAS

Seria Invatatorului:
SHOUD 11: "Artistii Energiei Noi" - realizat de Kuthumi Lal Singh, transmis prin Geoffrey Hoppe
Intrebari si raspunsuri

Prezentat de Crimson Circle
2 iunie 2007

 

Nama-ma-ma-ma- maste! (audienta raspunde spunand “Namaste” si razand) Revenim pentru intrebarile voastre de astazi. Dar, mai intai, sa vorbim despre galeria voastra de arta vie (despre viata voastra), plina cu toate experientele, sperantele, aspiratiile voastre, cu tot ce ati realizat vreodata. Acestea nu exista intr-un loc indepartat, ci constituie realitatea voastra din prezent. Aceasta este galeria voastra de arta.
Poate ca exista lucruri de care nu sunteti prea mandri, pentru a le atarna pe pereti. Insa, priviti-le din nou, in urmatoarele cateva zile! Observati bogatia acelor experiente pe care le-ati avut! Poate ca simtiti rusine sau vinovatie in privinta lor, dar priviti dincolo, la experienta din acestea: la ceea ce ati invatat pentru voi insiva, ce ati castigat in termeni de intelepciune, pentru sufletul vostru! Eliberati judecata acelor experiente!
Poate ca exista lucruri din galeria voastra de arta vie, din prezent, care nu va plac - slujba voastra, partenerul, alti oamenii, poate chiar toata lumea aceasta afurisita!(rasete) Este galeria voastra. Puteti muta tabloul in alta parte: il puteti pune jos in pivnita, in podul casei, puteti sa-l depozitati altundeva in acest moment. Sau, luati-va instrumentele de Artist al Energiei Noi si creati ceva nou! Doar pentru ca exista un tablou in galeria voastra de arta vie nu inseamna ca trebuie sa ramana la fel. Puteti picta direct pe canava si puteti crea ceva nou pentru voi. Daca nu va mai serveste, daca ati trecut dincolo de ceea ce ati fi putut invata din acea experienta, daca nu va face fericiti, daca nu va aduce satisfactie si implinire - o puteti schimba. Aceasta este o regula simpla si minunata!
Asa cum v-am spus, am trecut prin tensiuni mentale pana in punctul unei caderi, pana in punctul in care am spus: “Nu-mi mai pasa, de loc!” Nu mai eram interesat, asa cum ati spune voi, de nimic. Am ramas in propria anxietate si depresie. Apoi, am eliberat. Am eliberat fiecare concept, tot ce am studiat vreodata. Am eliberat fiecare structura pe care am plasat-o in jurul gandurilor mele. Am eliberat filozofia mea.Am eliberat matematica, care imi era apropiata si draga, deoarece simtisem ca matematica m-a ajutat sa-mi explic cum a aparut lumea, cum am ajuns noi aici, mai intai, si cum de exista ordine in toate lucrurile. Dar matematica nu este motivul pentru care suntem noi aici! Matematica doar ne ajuta sa observam alcatuirea propriei noastre energii.
Ce lucruri exista in viata voastra care nu va plac? Ce se afla in galeria voastra de arta pe care ati dori sa le schimbati? Schimbati-le! Lasati-le sa plece, schimbati-le: va apartin! Veti descoperi (fara a avea lectii majore in viata, chiar fara vreun scop particular, in termeni de ceva ce ar trebui sa faceti in aceasta viata: eliberati-le pe toate acestea) ca sunteti liberi ca sa va bucurati de fiecare moment, de fiecare zi, fara presiune, fara asteptari. Sunteti, cu adevarat, un suflet liber, care intra in Energia Noua.
Cu acestea, am fi incantati sa va raspundem la intrebari!
INTREBARE SHAUMBRA 1 (citita de Linda, de pe internet): Multumesc pentru sprijinul tau! Cum se potrivesc alergiile cu Enegia Noua? Ar putea fi de ajutor sau doar deranjeaza ca sa-i faca pe oameni mai constienti de alergiile lor? Perceptia mea este ca pot fi echilibrate, dar cum? Mai exista si altceva ce ar trebui sa-mi spun?
KUTHUMI  LAL SINGH: Iti vom da un raspuns foarte scurt la intrebarea despre alergie. Daca vei fi capabila sa respiri… vezi, alergiile si respiratia sunt legate una de alta, insemnand ca, daca vei fi capabila sa respiri, vei trece dincolo de alergii. O parte a problemei consta in faptul ca, atunci cand respiri, exista tendinta de a se intensifica alergia. Insa, recunoaste ca exista ceva in aceasta care opune rezistenta, ceva ce te tine pe loc. Iata, aici exista flori minunate (aratand o vaza cu flori), un minunat buchet cu parfumul sau! Daca esti alergica la acestea, observa motivul energetic! Nu iti permiti sa te bucuri de viata, de frumusetea mirosului, atingerii sau privirii acestor flori. El iti creeaza blocaj energetic, care se evidentiaza ca alergie. Este un moment minunat sa ajungi langa aceste flori si sa le mirosi esenta!
In Noua Energie toti deveniti fiinte foarte sensibile. Sunteti sensibili, simtiti mai mult, sunteti mult mai constienti. Sunteti mult mai constienti de energiile intense din orice, insa asta nu inseamna ca trebuie sa va determine vreo reactie sau alergie. Doar respirati, eliberati tot ce va face sa opuneti rezistenta (observati ce va determina sa opuneti rezistenta) si veti descoperi ca, in mod natural, alergiile vor disparea. Daca va mascati alergiile luand medicamente, va mascati si sensibilitatea, simtirea si adevarata cauza (radacina) din care cauza nu sunteti capabili sa va bucurati de toate lucrurile. Multumesc… Sa va bucurati de mancare, in special!
INTREBARE  SHAUMBRA 2 (o femeie la microfon): Buna, Kuthumi! Este placut sa fii aici, astazi! Este dificil sa fiu aici, insa simt ca vorbesc in numele multor Shaumbra: am lucrat cu gnost-ul, am respirat, am permis, am acceptat, insa fluxul continuu si sigur al torentului de abundenta (care incepe sa curga, iar apoi se opreste) chiar nu l-am atins! (incepe sa planga) Stii, am o idee minunata, insa este vorba despre bani, pentru a-i da curs. M-am conectat din nou cu pasiunea mea, insa nu o pot realiza. Imi poti spune ce sa fac?
KUTHUMI  LAL SINGH: Desigur! Iti voi da un raspuns foarte simplu. Exista ceva (si tu stii despre ce este vorba, noi am vorbit despre asta): tu opui rezistenta absoluta ideii de a te bucura de viata. Tu o masori prin abundenta - si asta iti creeaza un mare stres, asa cum stii, caci exista ceva din interior care nu vrea sa se deschida si sa-ti permita sa te bucuri de viata.
Exista  motivatii din vietile trecute, exista chestiuni legate de valoarea de sine, insa tu inca nu-ti permiti sa te bucuri. Spui ca te vei bucura atunci cand vei avea abundenta. Insa, altfel sta problema. Te poti bucura de viata, chiar acum? Iti poti oferi acel dar binecuvantat de a te bucura de viata? Uita de toate celelalte lucruri (tu, in special), lasa toate celelalte lucruri despre care am vorbit: respiratia si altele. Este important ca sa te intrebi mereu: “Pot sa-mi permit sa ma bucur?” O parte din tine spune: “Da”,  insa exista o alta parte care continua sa spuna: “Nu”, care continua sa fie precauta, care nu vrea sa fie ranita, care se teme ca, daca se va deschide, daca vei indeparta unele dintre zidurile pe care le-ai inaltat, vei fi ranita.
Acesta este un moment al adevarului sau al consecintelor. Acesta este un moment al adevarului pentru tine. Este ceva cu care as dori sa lucrezi, sa-l iei in considerare, nu doar pentru doua sau trei zile, ci pana cand ajungi, cu adevarat, la raspuns. Te poti bucura de viata? Cand vei ajunge dincolo de minte si cand iti vei spune cu sinceritate “Da” si vei intelege sincer ce spun eu aici, nu prin disperarea ca trebuie sa ai dolari pentru a-ti plati chiria… eu am ramas fara casa mult timp, am pribegit, fara sa doresc nimic dintre aceste lucruri, si am descoperit ca ma pot sustine total, asa cum si tu poti... Elibereaza-te de asteptari si intreaba-te mereu: iti permiti sa te bucuri de viata? Iti permiti sa fii pe Pamant? Iti permiti sa fii in corpul tau? Iti permiti sa fii o fiinta umana? Apoi, toate celelalte lucruri vor veni la tine.
Tu deja ai inteles ca, atunci cand ai avut bani, acestia nu ti-au adus fericirea. Ei ti-au dat o stare de bine, insa nu ti-au adus fericirea. Cand ai avut energia abundentei curgand in viata ta, ai gasit un mod de a o ameti si ai folosit-o pentru a te distruge. Ai gasit o cale de a sabota aceasta curgere.
Sa revenim la lucrurile de baza. Poti sa te bucuri de viata? Staruie asupra acestei intrebari mereu! Elibereaza conceptul de abundenta, acum! Vei avea suficient pana vei gasi raspunsul! Te rog revino la noi si informeaza-ne!
SHAUMBRA 2: Multumesc!
KUTHUMI  LAL SINGH: Multumesc!
LINDA: Am avut cateva discutii in ultimele doua zile si in aceasta dupa-amiaza; astfel, in urma acelor discutii am doua intrebari, una in mod special. Pare ca au existat unele energii foarte provocatoare, foarte dificile, care continua. Si, deoarece noi, Shaumbra, vrem sa fim foarte responsabili, este usor sa spui: “Ce fac, de ce simt toate aceste energii?” Si multi Shaumbra,  intr-o anumita masura, stim ca nu e vorba doar despre noi, ca exista ceva mult mai important care s-a transformat si se transforma; chiar in ultimul weekend a avut loc o mare transformare a unui lucru, nu stim in ce mod s-a transformat si nu este vorba doar de micile noastre probleme… hello?
KUTHUMI  LAL SINGH: (audienta si Kuthumi rad) Sunt fascinat de dizertatia ta!
LINDA: A fost o intrebare!
KUTHUMI  LAL SINGH: Oh! (hohote de ras) Oh! Acum inteleg! (chicotind) Ei bine...
LINDA: Fii dragut!
KUTHUMI  LAL SINGH: Ma uitam la ce am discutat cu voi, cu sapte ani in urma. Traiti intr-o lume a schimbarii, in care totul se schimba: nu are loc doar o mica schimbare, ci este vorba de o schimbare imensa. Asa cum v-am spus pe durata shoud-ului, totul se zdruncina acum. Nimic nu este cum pare sa fie. Nimic nu mai este cum a fost ieri. Ceea ce simtiti, in cea mai mare parte, este energia Omenirii, care are dificultati in a face fata schimbarii. Oamenii intra in panica. Intra in frica - si frica este cel mai important lucru pe care il simtiti. Ei vor sa dea vina pe cineva sau pe ceva. Patrund in teoria conspiratiilor si nu stiu ce sa faca. Sunt pierduti. Se afla in haos. Insa voi intelegeti, deoarece voi ati trecut prin acestea cu sapte ani in urma, poate cu cinci ani in urma. Voi intelegeti ce se intampla cu toate aceste transformari care au loc.
Ati trecut primii prin toate acestea, la un nivel foarte personal. Ati trecut prin schimbari interioare - prin cutremure, eruptii vulcanice, furtuni, uragane si tsunami interioare. Ati trecut prin toate astea. Am folosit toate aceste notiuni, care au legatura cu Pamantul, deoarece exista o relatie directa intre constiinta si vreme, intre constiinta si incalzirea globala, furtuni sau tipare ciudate de vreme, pe care le veti observa in aceasta vara. Toate aceste lucruri se petrec in jurul vostru, insa nu este vorba despre voi. Le simtiti, insa nu voi sunteti cauza lor. Unii ar dori sa se invinovateasca pentru aceste lucruri, insa nu voi le cauzati. Le simtiti, insa nu veti mai trece, in mod necesar, prin ele niciodata.
Aceasta este etapa in care voi toti trebuie sa fiti Artistii Energiei Noi. Ce inseamna asta? Inseamna sa creati ce alegeti, fara granite si limitari, fara a va prinde in minte, fara sa mai duceti cu voi bagajele vechi. Desigur, veti continua sa simtiti aceste lucruri. Va aflati intr-un tip de.... o voi numi o antecamera a constiintei, impreuna cu Omenirea. Nu trebuie sa fiti subiectul din aceste situatii. Nu trebuie sa permiteti ca acestea sa va determine calea vietii voastre, insa le veti simti.
Daca veti privi viata de pe Pamant de acum 500 de ani, veti observa ca atunci constiinta era mult mai grea si mult mai inceata. Era ca o patura foarte grea peste Omenire. Au fost doar cateva sclipiri. Au fost doar cateva puncte luminoase - cateva si la distanta. Acum ele exista peste tot. Totul se schimba foarte, foarte rapid si ii determina pe oameni sa-si priveasca problemele, sa-si priveasca bagajele pe care le poarta. Desigur, voi simtiti aceste lucruri. Am mai spus asta, de multa vreme. Dorinta lui Tobias a fost ca voi, Shaumbra, sa treceti cu bine, deoarece va aflati intr-un timp al schimbarilor. Va aflati in fruntea schimbarilor din constiinta, din care rezulta restul schimbarilor de pe Pamant.
LINDA: Ne poti aduce noutati legate de instabilitatea din Orientul Mijlociu?
KUTHUMI  LAL SINGH: Aceasta este zona care este cea mai sensibila fata de restul constiintei Omenirii, din cauza energiilor din Orientul Mijlociu, atat cele legate de constiinta, cat si cele din pamant. Acesta este locul in care isi au radacina majoritatea religiilor importante, in aceasta mica parte a lumiii. Aici au crescut credintele. Aici a crescut constiinta. Aici a crescut conceptul despre spiritualitate si despre Dumnezeu. Astfel, este evident: in timp ce exista instabilitate pe Pamant, aceasta zona este cea mai instabila. Dar, instabilitatea nu este rea, in mod necesar. O trepidatie/zdruncin are inseamna scoaterea lucrurilor din vechile lor structuri. Aceasta creeaza potentialul pentru o noua alianta in aceasta zona - un potential de pace, care a nu a fost disponibil de foarte mult timp, din cat pot eu sa-mi amintesc. Multumesc!
INTREBARE SHAUMBRA 3 (o femeie la microfon): Hello, Kuthumi! Ma bucur sa te intalnesc! Timp de multi ani am lucrat cu multe aspecte… (Kuthumi ia o inghititura si face gargara, in timp ce persoana vorbeste, ceea ce determina hohote de ras)
LINDA: Dragut! Cu adevarat dragut! Esti in competitie cu St. Germain?
 SHAUMBRA 3: Nu pot continua! (hohote de ras)
LINDA: A fost aproape grosolan, nu-i asa?
SHAUMBRA 3: Da, a fost. (rade)
KUTHUMI  LAL SINGH: A trecut ceva timp de cand am fost pe Pamant si unele dintre metodele voastre de refrisare sunt foarte interesante!
SHAUMBRA 3: OK!
LINDA: Imi pare rau, Rita.
SHAUMBRA 3: Ei, este in regula. Oricum, intrebarea mea are legatura cu…
LINDA: Inca mai ai o intrebare?
SHAUMBRA 3: Ei, un fel de, sa vedem… ah, este despre relatii si…
KUTHUMI  LAL SINGH: O, nu! (hohote de ras)
SHAUMBRA 3: Eu stiu ca noi toti am lucrat in ultimii ani cu aspectele noastre pe care am vrut sa le eliberam si cred ca a trebuit sa eliberez o multime de lucruri care nu mai functionau pentru mine. Exista unul care continua sa apara si a revenit din nou, ca sa il privesc: cum sa impiedicam pierderea puterii si a sinelui in relatiile noastre romantice?
KUTHUMI  LAL SINGH: Otrava ar fi o metoda buna! (hohote de ras)
SHAUMBRA 3: In regula, o voi incerca! Este o solutie.
KUTHUMI  LAL SINGH: (chicotind) De fapt, rad de Cauldre, care a devenit foarte nervos… (hohote de ras, in timp ce Linda ii ofera de baut, insa el refuza) Ai incercat sa-mi joci o farsa!
Ei bine, iti voi da un raspuns, pe care poate nu-l vei suporta: mai intai sa ai o relatie cu tine si nici o alta relatie nu va putea lua nimic de la tine! Vei fi atat de ancorata in tine insati, incat, daca vreun alt om va veni ca sa se hraneasca si sa-ti ia energia, nu va fi capabil de asta. Cealalta parte a acestei problemei este: cati oameni de pe Pamant nu cauta o relatie pentru ca vor sa se hraneasca? Foarte, foarte putini. Acest lucru limiteaza numarul de parteneri disponibili, pe care il aveti. Asa ca… (cineva din audienta spune: “Suntem redusi la nimic”... audienta si Kuthumi rad) Belushi, inceteaza! (hohote de ras) Sa faci channeling prin Shaumbra… Nu pot sa cred asta!
Voi afirma ceva ce poate nu ai vrea sa auzi, insa, ca Shaumbra care traieste in aceste timpuri, in aceasta era: vei accepta faptul ca va trebui sa fii de una singura? Relatia ar putea sa fie cu tine insati. Poate ca nu il vei gasi pe cel cu care sa fii compatibila la cel mai inalt nivel. Un alt lucru este sa definesti foarte clar termenii unei relatii.
Eu si Cauldre avem o mica discutie. Ma intreaba: “Nu este adevarat faptul ca am fost celibatar in ultimii mei zece ani?” (rasete) Imi pare rau sa spun ca este adevarat, insa am un sfat de dat, precum un preot. (hohote de ras si Kuthumi chicoteste)
Fii foarte clara in privinta celui cu care gandesti ca vei avea o relatie. Astfel: ”Iata care sunt conditiile energetice pentru o astfel de relatie”. Atunci cand iti vor iesi din gura, ar putea sa sune egoist, insa clarifici lucrurile pentru celalalt: “Nu este permisa hranirea”.
SHAUMBRA 3: OK, foarte bine! Multumesc!
KUTHUMI  LAL SINGH: Multumesc!
INTREBARE  SHAUMBRA 4 (citita de Linda, de pe internet): Tobias, care este relatia dintre Ranile lui Isis si Lilith, prima partenera a lui Adam, prima femeie dinainte de Eva? Lilith a fost egala lui Adam si, cand a refuzat sa fie in pozitie de subordonare, a parasit Gradina Edenului. Simt ca exista mai multe lucruri in aceasta poveste decat se spune in scripuri. Cand am ascultat CD-urile despre Ranile lui Isis, am simtit ca este vorba despre Lilith. Ea a fost cea care s-a simtit responsabila de furtul energiilor lui Adam, asa cred, si a parasit taramul de Acasa, simtindu-se vinovata, in felul acesta aparand prima rana karmica din existenta. De asemenea, simt ca, atunci cand echilibram energiile masculine si feminine din interior, de fapt vindecam ranile karmice vechi ale lui Lilith, ca aceasta sa revina Acasa. Este o perceptie corecta? Ne poti spune adevarata poveste despre Lilith si ce se intampla cu ea astazi?
KUTHUMI  LAL SINGH: Suna ca si cum ar fi o carte! Ar putea fi o carte fascinanta, o carte despre  energia masculina si cea feminina. De fapt, povestea lui Lilith… este doar o interpretare. Este un mod de a explica cum functioneaza energiile, cum Lilith nu a acceptat termenii, datorita energiilor lui Isis, asa ca un alt aspect al lui Isis a revenit, cea pe care o numiti Eva, care a preluat invinuirea, a preluat raspunderea pentru ce s-a intamplat atunci. De fapt, ati putea spune ca energia Evei a fost infiintata de biserici, pentru a minimaliza energia lui Isis.
Intr-un sens, este interesant sa explorezi energiile istoriei, istoria din punct de vedere energetic, insa, in alt sens, acest fapt nu face o mare diferenta. Te poti prinde in capcana. Lucrul important de amintit este ca energia masculina, cea feminina, dualitatea, aspectele opuse, toate acestea doresc sa revina impreuna, acum. Acesta este singurul lucru important. Fiecare parte a voastra, fiecare parte a reflectarii voastre doreste sa vi se alature. Nu aveti nevoie de doua parti din voi care sa raspunda intrebarii “Cine sunt eu?” La aceasta intrebare s-a raspuns in acest moment Acum si este vorba despre integrarea completa.
Prin urmare, scrie cartea (daca asa alegi), exploreaza mitologia, exploreaza semnificatia si simbologia din spatele acesteia, insa nu te prinde in capcana, deoarece important este doar aceea ca energiile vor sa revina astazi, impreuna.
INTREBARE  SHAUMBRA 5 (o femeie la microfon): Hello! Intrebarea mea are legatura cu faptul ca, atunci cand viata devine instabila, sfatul tau este sa respir, insa am descoperit ca, daca devine foarte instabila pentru mine, incep sa ma hiperventilez (prin respiratii frecvente - n.t.) si este foarte greu sa-mi amintesc cum sa respir. Exista o cale, cu gratie si usurinta, prin care sa-mi amintesc sa respir? Exista o alta cale/tehnica care sa poata fi folosita atunci?
KUTHUMI  LAL SINGH: Cand respiri… si n-ar trebui sa-ti fie foarte greu sa-ti amintesti... este un lucru foarte natural. Insa, cand descoperi ca energia ta este in dezechilibru sau este accelerata sau daca vrei ca doar sa aduci mai multa energie in tine, respiratia va intensifica instabilitatea. O va face sa danseze mai mult, insa instabilitatea/ trepidatia va fi foarte gratioasa. Trepidatia are importanta prin faptul ca ajuta la indepartarea vechilor structuri din oasele tale, din plamani, din minte. Ea ajuta la scuturarea lucrurilor.
Asa ca trepidatia, spre deosebire de coliziune, nu este un lucru rau, in mod necesar, pentru tine. Inseamna ca devii mult mai flexibila. Inseamna ca devii mult mai extinsa. Nu mai esti dura si rigida ca o roca. Te deschizi energiilor multidimensionale. Simplul fapt ca ai vorbit despre respiratie inseamna ca iti vei reaminti sa respiri, cu toate acestea. Multumesc!
SHAUMBRA 5: Multumesc!
KUTHUMI  LAL SINGH: Si, asa cum ar spune Tobias: Pastreaza lucrurile simple!
INTREBARE  SHAUMBRA 6 (citita de Linda, de pe internet): Sper ca aceasta intrebare sa ajunga la tine. Am pus aceasta intrebare si inainte; voi incerca sa o pun intr-un mod mult mai clar. Cand am participat la intalnirea cu Tobias din Amsterdam, am simtit ca s-au eliberat tipare vechi de energii blocate. Am auzit ca s-a intamplat si cu altii, in momentul intalnirii. Din nefericire, nu am putut ramane in acele tipare ale Noii Energii si, dupa un timp, problemele fizice datorate Vechii Energii stagnante au reaparut. Am avut sentimentul, din momentul in care m-am alaturat Cercului Crimson, la transmisia din Amsterdam, ca ar trebui sa pastrez tiparele Energiei Noi, insa nu stiu cum. La fel simt si ceilalti Shaumbra cu care am vorbit in Olanda. Intrebarea mea este simpla. Atunci cand ne racordam la internet pentru un shoud in direct dispunem de vreun ajutor angelic in mediul nostru pentru a elibera Energia Veche? Cand ne racordam la shoud intr-o alta zi, luna sau in alt an, cum se realizeaza acea conectare si cum apare sustinerea? Multumesc!
KUTHUMI  LAL SINGH: Tranzitia in Noua Energie este un proces gradat. Nu se intampla cat ai clipi din ochi. Este un proces gradat dintr-un anumit motiv: ca sa nu se arda mintea, corpul ori spiritul vostru. Energia Noua se amesteca cu Energia Veche si prin aceasta fuziune apare o transformare totala a realitatii fizice, a modului in care functioneaza lucrurile. Pentru a impiedica explozia Pamantului sau cel putin faptul de a o lua razna, procesul integrarii se realizeaza progresiv.
Astfel, veti participa la workshop-uri sau veti asculta un shoud ca acesta si veti trece la un alt nivel, cu gratie si usurinta (chiar daca unii nu credeti asta),  mult mai usor decat daca s-ar realiza totul dintr-o data.
Cand va aflati intr-o energie ca a acestui shoud, atunci pot veni mult mai aproape fiintele angelice si cei din Consiliul Crimson. Pot veni mult mai usor si astfel se face lucrarea. De aceea, atunci cand plecati de aici sau cand va opriti computerele, aveti sentimente diferite. Nu sunteti prea siguri ce reprezinta acestea. Nu puteti defini, insa stiti ca ceva s-a intamplat, deoarece ne-ati permis sa lucram cu voi.
Se petrec ajustari in corpul vostru, in ADN-ul vostru, chiar si in computerul vostru fluid, pe care il numiti mintea voastra. De asemenea, exista o grila elaborata a constiintei voastre personale, ca si a constiintei de masa. Pe durata timpului petrecut impreuna, in aceasta energie foarte sigura, cu permisiunea voastra, noi realizam unele ajustari, cate putin, in loc de a le ajusta pe toate in acelasi timp. Daca veti privi unde va aflati cu un an in urma, veti observa cat v-ati schimbat, cat ati crescut si, probabil, mai mult decat orice, cum v-ati simplificat. V-ati simplificat. Multumesc!
INTREBARE SHAUMBRA 7 (o femeie la microfon) Salutari, Ku… thumi?
KUTHUMI  LAL SINGH: Acesta sunt eu, desigur!
SHAUMBRA 7: Luna trecuta am participat la shoud pentru prima data si am simtit ca am fost aici tot timpul. Uimitor a fost ca, in timp ce ma aflam aici, niste energii coplesitoare imi spuneau: “Muta-te in California!” Nu am nici un motiv sa fac asta. Vreau sa spun: ar trebui ca doar sa-mi pun bagajele in masina, sa-mi iau pisicile si sa plec? Si sa am incredere?
KUTHUMI  LAL SINGH: Aceasta este o intrebare la care va trebui sa-ti raspunzi singura. Exista un motiv pentru care ai simtit asta. Exista ceva ce te atrage si exista ceva ce mi-ar placea ca tu sa descoperi. Mi-ar placea sa faci acea alegere de a lasa ceea ce ai aici si de a-ti urma chemarea inimii.
Nu este usor sa parasesti siguranta, sa lasi lucrurile care ti-au fost apropiate, insa cred ca toti Shaumbra de aici iti vor vorbi si iti vor spune, la finalul zilei, despre chemari similare pe care le-au simtit. Intelege ca nu a fost nimeni dintre noi! Nu este Tobias cel care a spus: “Trebuie sa te muti acolo.” Nici eu, Kuthumi, nu ti-am cerut sa pleci acolo, ci exista ceva in inima ta. Doresti sa fii tu cea care descopera si ce reprezinta Artista Noii Energii? Este in functie de tine.
SHAUMBRA 7: Multumesc!
KUTHUMI  LAL SINGH: Voi adauga inca un lucru: Ai incredere in intuitia ta!
SHAUMBRA 7: Iti multumesc foarte mult!
INTREBARE  SHAUMBRA 8 (citita de Linda, de pe internet): Sunt Invatator DreamWalker si intrebarea mea are legatura cu mine si cu alti Invatatori DreamWalker si SES, din America de Nord. Cum sa facem ca salile de curs sa fie pline? Studentii nostri sunt putini, in timp ce in Europa salile par sa fie pline. Am urmat pasii obisnuiti in privinta publicitatii, am ales gnost-ul, am permis si, desigur, am respirat. Insa, avem nevoie de informatii condensate 3D pentru a ne fi de folos. Am ajuns sa-i scriu lui Oprah (cea  mai cunoscuta realizatoare de emisiuni TV din SUA - n.t.) despre DreamWalker, insa, asa cum vezi, nici eu, nici alti Shaumbra nu au fost invitati. Te iubesc si orice imi vei spune va fi foarte apreciat.
KUTHUMI  LAL SINGH: Trebuie sa te intreb: Ai de gand sa faci munca asta (de Invatator al Noii Energii) fara asteptari?
LINDA: Nu! (rasete)
KUTHUMI  LAL SINGH: OK! Daca eliberezi asteptarile chiar acum (asteptari in privinta salilor de curs pline), vei elibera energiile pentru activitatea ta. Vei putea incepe cu unul. Vei avea doi sau trei, insa arunca o privire in galeria de arta vie proprie! Ce se intampla, cu adevarat, acolo? Ce experimentezi? Ce motivatie ti-ai creat?
Daca te vei concentra pe lucruri ca marimea clasei, pe suma de bani pe care o vei castiga sau chiar, ca fiinta spirituala, daca te vei concentra in viata ta pe cat de mare va fi contul tau din banca, cati oameni vor citi cartea ta, vei pierde esentialul, deoarece acele lucruri sunt secundare. Ele nu reprezinta focalizarea energiei tale. Focalizarea energiei tale trebuie sa fie pe a crea arta Energiei Noi, cursuri, carti, experiente si a permite ca acestea sa inceapa sa curga. As dori ca dupa un an sa revii sa ne raportezi ce s-a intamplat in privinta evolutiei cursurilor tale. Multumesc!
LINDA: Am glumit in legatura cu asteptarile.
INTREBARE  SHAUMBRA 9 (o femeie la microfon): Buna, Kuthumi! As dori sa-mi spui ce se intampla cu spatele si cu ceafa mea. Par sa fie dezechilibrate si pare ca am, stii, ceva asemanator problemelor de slabiciune musculara. As dori sa stiu daca au legatura cu tesuturile Noii Energii, despre care ne-a vorbit Tobias, care inlocuiesc muschii. El a vorbit despre asta cu cateva luni in urma si nu a mai revenit asupra acestei chestiuni. As dori sa aud mai multe despre asta si as dori sa stiu daca tu sau Tobias veti realiza un channel, candva, despre schimbarile care au loc in corpurile noastre…
LINDA: Aceasta este o idee buna...
SHAUMBRA 9: ... ei, am putea obtine informatii detaliate despre asta? Multumesc!
KUTHUMI  LAL SINGH: Desigur. Orice problema pe care o aveti la nivelul spatelui si coloanei voastre este o confirmare a ajustarii din Energia Noua, deoarece voi vorbiti despre oasele voastre dorsale, despre structurile osoase, care va ofera cea mai mare sustinere, care permit energiei spiritului sa se afle aici.
In prezent, oasele si reteaua neuronala se refac, insa acest lucru se petrece gradat, ca sa nu sfarame vechile sisteme pe care le aveti. Va construiti noul sistem in timp ce inca exista cel vechi. Acest lucru va creeaza presiuni si uneori dureri la nivel fizic, din cauza procesului care are loc. Insa intelegeti… priviti acest lucru ca o confirmare a faptului ca voi permiteti ca, prin procesul Noii Energii, sa va refaceti biologia, in acelasi timp.
Corpul vostru stie, cu siguranta, sa se mentina echilibrat si sanatos. Ceea ce nu stie, in mod necesar, este finalul, ceea ce ati numi reconstructia fizica si biologica din Noua Energie. El se intelege pe sine in Vechea Energie, insa inca invata cum sa se adapteze la Energia Noua. Exista o combinatie interesanta de elemente care se realizeaza in fiinta voastra fizica. Corpul isi descopera sinele sau nou. Acest fapt face sa apara ceea ce numiti dureri: dureri, uneori griji, legate de corpul vostru. Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa patrundeti in interior, energetic, si sa va incurajati corpul sa continuie aceasta cale de a se reface si de a se reconstrui.
De fiecare data cand apar dureri in umeri, in special, acest fapt are de-a face cu mobilizarea a ceea ce noi numim energia responsabilitatii sau a lucrurilor pe care le-ati carat in spate in viata, responsabilitati pe care le-ati preluat din vietile trecute, fata de alti oameni din viata voastra; insa acum va schimbati, asa ca veti simti asta in umeri si la ceafa. Respiratia despre care vorbim continuu permite ca acea energie sa se miste, permite tuturor lucrurilor care s-au strans in zona cervico-humerala sa se elibereze. Este un proces minunat de eliberare!
Ca raspuns la a doua intrebare, da, avem in plan sa realizam o sesiune extinsa despre unele dintre schimbarile biologice care au loc, insa va fi cam intr-un an de zile.
SHAUMBRA 9: Multumesc!
INTREBARE  SHAUMBRA 10 (citita de Linda, de pe internet): Intrebarea mea este: Pot sa-mi rezolv o carie dentara prin Tehnologia Standard sau ar trebui sa merg la dentist? (rasete)
KUTHUMI  LAL SINGH: Iti vom recomanda sa mergi la dentist impreuna cu Tehnologia Standard. Cu alte cuvinte, foloseste-te de amandoua! Aveti unele sisteme medicale moderne minunate, care pot repara si reface, insa utilizarea Tehnologiei Standard semnifica faptul ca voi preluati responsabilitatea corpului. Cand mergeti la dentist, nu plasati intreaga responsabilitate pe el sau pe ea! Intelegeti ca va duceti acolo si ca participati activ la refacerea corpului, chiar daca asta inseamna un dinte fals, orice ar fi. Din punct de vedere energetic voi… daca va faceti o coroana sau o punte, acestea nu sunt in acel moment o parte din biologia voastra. Dar daca veti prelua responsabilitatea pentru biologia voastra, veti integra energetic acea coroana sau punte sau acel dinte fals in curgerea voastra biologica. Astfel, in loc de a ramane un element strain, devine acum o parte din voi. Aceasta este Tehnologia Standard in actiune.
INTREBARE  SHAUMBRA 11 (citita de Linda, de pe internet): Sunt pregatit/a sa incep activitiateta mea de Invatator. Cand imi expansionez constiinta, imi apar informatii despre vegetale si formule matematice. Regret, insa nu pot sa gasesc raspunsul din “broccoli plus doi”. (rasete)
KUTHUMI  LAL SINGH: In timp ce va extindeti constiinta in celelalte taramuri, care trec dincolo de minte, veti intalni serii de simboluri - simboluri energetice. Nu le luati ca atare! In schimb, patrundeti in energia lor, in loc de a le lua doar ca broccoli sau ca formule matematice! Ceea ce ai aici reprezinta o combinatie. Vei ajunge la intelegerea modului in care functioneaza energia. Folosesti broccoli ca un fel de simbol al ingrijirii, al hranirii sau ca un simbol energetic, insa sustinut de un tip de structura matematica a Energiei Noi, care ii permite sa actioneze in aceasta realitate. Nu luati lucrurile ca atare atunci cand patrundeti in celelalte taramuri!
INTREBARE  SHAUMBRA 12 (citita de Linda de pe internet): Sotul meu este obsedat de Planeta X. Te rog, vrei sa-mi oferi o perspectiva clara despre aceasta?
KUTHUMI  LAL SINGH: Voi spune clar ca Planeta X, planeta invizibila…oh, ea are calitati energetice si reale. Exista acolo dintr-un anumit motiv. Este un fel de reflectare nu numai a Pamantului, ci si o reflectare a unor potentiale ale Noului Pamant.
Nu este vorba despre vreo conspiratie. Nu este vorba despre o incercare de a cuceri Pamantul; este foarte usor sa fiti prinsi in astfel de lucruri. Este un fel de oglinda energetica sau o cale energetica, de aici pana pe Noul Pamant. Nu va lasati fascinati de aceste lucruri! Important este doar: Ce faceti voi aici? Ce faceti voi drept Creator? Ce faceti voi ca sa va integrati pe voi insiva aici, nu pe Planeta X sau pe o alta planeta? Multumesc!
Acestea tind sa fie distrageri minunate ale atentiei, insa la finele zilei vor ramane tot distrageri.
INTREBARE   SHAUMBRA 13 (citita de Linda, de pe internet): Stiu ca ai atins subiectul legat de faptul ca in ultimile luni multi Shaumbra au dorit sa paraseasca Pamantul. Imi vine greu sa accept asta. Simt ca, pe zi ce trece, este mai dificil sa ai de-a face cu oamenii si sa traiesti in dualitate. Zilnic ma simt coplesit/a si sunt suparat/a gandind ca singura solutie este sa pleci. Nu vreau sa plec, insa nu stiu la cate lucruri mai pot face fata. Stiu ca nu sunt singurul/a care ma lupt cu aceasta confuzie. Poti sa ne ajuti, te rog?
KUTHUMI  LAL SINGH: Desigur, si va voi oferi acest sfat prin Belushi. Nu plecati! Pamantul, in ultima instanta, este cea mai frumoasa experienta. El isi are urcusurile si coborasurile sale, durerile sale, insa este un dar absolut. Doar aici, pe Pamant, puteti intelege cum este sa fii Creator, deoarece va aflati in mediul cel mai dificil si mai provocator - dualitate, densitate, materie. Insa, acesta ofera foarte multe daruri, inclusiv darul vietii insasi!
Este vorba despre a descoperi cum este sa incorporezi spiritul in materie, cum este nu doar sa privesti un alt inger, deghizat acum ca om, ci si sa-l lovesti, sa-l iubesti, sa-l saruti, sa petreci cu el, sa experimentezi cu el. Nu puteti avea aceste lucruri in alte taramuri - in taramurile angelice, unde se afla acum Belushi si unde ma aflu si eu. Acestea sunt taramuri eterice. Ele sunt minunate, desigur, si acolo nu trebuie sa trageti de acest corp, insa nu puteti avea trairea profunda si experienta de a trai, asa cum le puteti avea oriunde pe Pamant.
Cand treceti prin tranzitie, aveti momente in care traiti dincolo de vechiul voi si de Vechea Energie. A fi impreuna cu alti oameni este dificil. A va concentra pe o slujba obisnuita, a lucra pentru altcineva este foarte dificil. Voi treceti prin aceasta perioada, treceti prin acest moment al tranzitiei si apoi ajungeti intr-un punct in care realizati frumusetea absoluta de a trai aici pe Pamant. Nu exista nimic asemanator cu acest lucru! Exista potentialul de a castiga profunzimea sufletului vostru si de a intelege cum este sa fii un Creator; acestea pot fi realizate doar aici, pe Pamant. Sfatul lui Belushi: Ramaneti pe Pamant! Pe de alta parte, veti ajunge dincolo si veti realiza cat de mult va lipseste acest loc numit Pamantul.
LINDA: Intrebarea este pusa de Kat din Utah.
INTREBARE  SHAUMBRA 14 (citita de Linda, de pe internet): Te rog, ai putea sa ne vorbesti despre Dumnezeu? Care este natura lui Dumnezeu? Se raporteaza Dumnezeu la noi, in experienta 3D? Daca da, cum? Sunt interesat/a sa inteleg mult mai clar relatia mea cu Dumnezeu. Ma poti ajuta?
LINDA: Si, apropo, aceasta este ultima intrebare!
KUTHUMI  LAL SINGH: Desigur, este un mod minunat de a incheia ziua! Dumnezeu este o creatie a omului. Dumnezeu este mental. Dumnezeu, asa cum a spus St. Germain (nu as fi indraznit niciodata sa spun asta!), Dumnezeu nu este nimic altceva decat virusul energiei sexuale in actiune!
Dumnezeu… Conceptul de Dumnezeu este relativ nou. Nu a existat in perioada Lemuriei, nici in Atlantida. El a fost fabricat de om, pentru a ajuta la explicarea inexplicabilului. Facand asta, conceptul de Dumnezeu a preluat toate atributele si calitatile barbatilor si femeilor. Asa ca aveti un Dumnezeu care este distant, aflat la mare distanta; un Dumnezeu suparat si care judeca; un Dumnezeu care nu va asculta rugaciunile; un Dumnezeu care este mai degraba un mecanism de control decat un partener.
Cand v-am spus ca sunteti Artistii Noii Energii, asta inseamna ca cel mai important lucru pe care il faceti si unul dintre cele mai provocatoare si periculoase, as putea spune, este faptul ca il veti prezenta lumii pe Noul Dumnezeu. Este un Dumnezeu care nu este prezent in Biblie. Este un Dumnezeu care nu este suparat. Este un Dumnezeu care nu este o fiinta grandioasa, puternica, atotcunoscatoare. Dumnezeu este simplu. Dumnezeu este pur. Dumnezeu nu are planuri. Lui Dumnezeu nu-i pasa daca mergeti in Rai sau in Iad, deoarece aceste lucruri sunt creatiile voastre, nu ale lui.
Va pot spune ce nu este Dumnezeu, deoarece doar voi puteti experimenta acest concept de Dumnezeu. Daca as incerca sa-l explic prin cuvinte, veti intra in minte si va veti bloca acolo. Propria voastra minte ar  rasuci si ar distorsiona puritatea, simplitatea lui Dumnezeu. Va voi cere sa va permiteti sa experimentati energia lui Dumnezeu - energia voastra - din viata voastra; sa o experimentati in galeria voastra de arta vie; sa permiteti energiei lui Dumnezeu sa vina, insa fara asteptari!
Exista atat de multe asteptari legate de ce este Dumnezeu. Shaumbra, puteti sa-l eliberati pe Dumnezeu? Puteti elibera fiecare gand, notiune, concept privitor la ce-ati gandit ca era Dumnezeu? Puteti elibera total toate aceste lucruri? Este un pas indraznet! Apoi ii puteti invata pe ceilalti frumusetea eliberarii lui Dumnezeu?
Aceste cuvinte ar putea parea o blasfemie, o amenintare pentru cei care tin foarte mult la conceptul de Dumnezeu din Energia Veche, astfel incat ar putea sa se lupte pentru el si ar putea ucide pentru el. Poate ca asta este problema de pe Pamant, din prezent si poate, doar poate, aceasta reprezinta urmatoarea frontiera a constiintei: Noul Dumnezeu de pe Pamant! In ce-l priveste pe Vechiul Dumnezeu - este momentul ca acesta sa plece. In mod normal, aveati mii, zeci de mii de Dumnezei. Apoi, totul s-a redus la un Dumnezeu. Acesta a devenit Dumnezeu-ul, care era mai degraba ca omul, in privinta caracteristicilor sale. Acum este momentul sa treceti la Noul Dumnezeu, insa este in functie de voi sa-l experimentati pentru voi insiva.
A fost o incantare pentru mine, Kuthumi, sa fiu impreuna cu voi astazi! Voi reveni la Saltul Cuantic sau inainte de el.
Namaste!