MATERIALELE LUI TOBIAS
Seria Saltului Cuantic:
SHOUD 5: "Descoperirea Triumfala" - realizat de Tobias, transmis prin Geoffrey Hoppe
Prezentat de Crimson Circle
5 ianuarie, 2008
 
Si asa este! Shaumbra, nu e nici o indoiala, ca noi ne adunam din nou, in aceasta energie magnifica, magnifica, pe care o creem impreuna!
 
Unele dintre cele mai importante momente, sunt ca acestea, in care canta muzica, fara cuvinte rostite de noi sau de voi, cand doar simtim, in totalitate. Aici, ne simtim gloriosi, in timp ce stam impreuna… cei care sunteti aici in fizic, stand impreuna, avand un semineu in fundal, alaturi de un caine bland, care ajuta la miscarea si transformarea unor energii… impreuna cu toti Shaumbra de aici, acordandu-va un moment, doar pentru a va relaxa.
 
Oh, voi ati anticipat anul nou, intrebandu-va, ce vor spune Tobias, St. Germain sau Kuthumi, ce predictii ar putea fi facute… intrebandu-va ce se va intampla in viata voastra… intrebandu-va daca veti face in asa fel, incat sa vedeti finalul acestui an – sper ca da!... intrebandu-va ce fel de experiente veti avea anul acesta. Ei bine, va voi spune chiar acum, oferindu-va un mesaj de atentionare. Cei care alegeti sa ramaneti si marea majoritate alegeti, acesta va fi anul descoperirii triumfale! Subliniati cuvintele mele – anul descoperirii triumfale – noi alegem cuvintele cu grija… cu mare grija! Exista o energie in spatele cuvantului “triumfal”. Vom intra in acest subiect, putin mai tarziu si desigur, exista o energie in cuvantul “descoperire”.
 
Este anul, este momentul pentru voi Shaumbra, ca aceasta descoperire triumfala sa vina in viata voastra. Ea poate fi realizata foarte, foarte simplu. Nu trebuie sa va fortati. Cu siguranta, nu mai trebuie sa studiem. Este vorba doar despre perceptia sau alegerea voastra: cum veti experimenta acest an, al descoperirii triumfale!
 
Energii Recente
 
Inainte de a intra in Shoud-ul de astazi, trebuie sa ne cerem scuze… ei, nu chiar asa! Trebuie sa subliniem ceva. Ne-am jucat cu unii dintre voi, cu cei de aici, in special astazi; cu altii, in urma cu una, doua zile. Eu, Tobias, (vorbind cu pasiune) din partea sufletului meu, catre al vostru, as dori sa intelegeti ceva ce faceti voi, mereu. Sunteti experti in aceasta privinta, insa nici macar nu realizati asta. Ati putea sa-l faceti sa lucreze pentru voi, insa adesea, acel lucru lucreaza impotriva voastra.
 
Voi ati simtit ceva. La majoritatea a inceput cand v-ati trezit in aceasta dimineata – era un sentiment confuz, un sentiment de “nu sunt sigur”. Acel sentiment ca alt pantof va cadea, insa nu stiati cand, unde sau pe cine, dar va imaginati ca probabil, va cadea peste voi si ca s-ar putea sa fie foarte curand. Era un sentiment prezent, foarte nesigur, foarte vag. Unii ati simtit asta de doua zile si trebuie sa va spunem, ca noi v-am facut asta, cu scopul ca sa intelegeti esenta lucrurilor despre care vom vorbi astazi si sa preluati acea energie, in acest an nou; ca voi sa intelegeti acest joc sau aceste jocuri minunate, pe care le jucati, iar acum, sa le folositi in alegerile voastre! Folositi-le in orice mod vreti, insa nu mai creati un joc mai profund si mai complex!
 
Respirati profund, absorbiti acum, simtiti acea energie, pe care multi ati preluat-o ieri sau astazi, absorbiti acel sentiment neplacut! Unii dintre voi simtiti o senzatie de greata in stomac. Altii simtiti confuzie si dezorientare. Altii aveti dureri de cap. Pentru cei care cred ca dorm acum – mai bine v-ati trezi – va face sa fiti jumatate in zona sau cu alte cuvinte, jumatate in alta dimensiune si jumatate aici. Nu voi explica acum, ce este aceasta energie, insa veti ajunge sa o intelegeti, la sfarsitul acestui Shoud scurt si simplu.
 
Invitatul de Astazi
 
In timp ce incepem cu energia acestei zile, il voi invita pe musafirul nostru de astazi! Din nou, voi ati simtit aceasta energie. Luam o mica pauza si ne asiguram ca intelegeti, ca orice constiinta – nu este, in mod necesar, energie, insa ea foloseste energia, ca pe un instrument – ca orice constiinta are multe, multe nivele. “In locuinta Tatalui meu, exista multe case”. Ati mai auzit asta inainte si acest fapt se aplica oricarui sentiment sau oricarei constiinte, care are multe nivele. Ceea ce ati simtit in ultimele doua zile, are multe nivele, de asemeni. Depinde unde va plasati atentia si ce veti alege sa experimentati!
 
Unul dintre nivelele pe care l-ati simtit, consta din energia invitatului de astazi. Invitatul nostru este Yo-ham – adica voi – metamorfozarea lui Metatron, in fizic si in personal. Metatron, vocea voastra in spirit, a fost un gen de intermediar, intre voi si taramurile multidimensionale, intre voi si esenta voastra. Metatron a fost un intermediar, pornind de la starea pamanteana a fiintei, la starea angelica a fiintei, ajutand ca energiile sa curga in ambele sensuri. Metatron a fost un purtator de cuvant pentru voi toti, deoarece in timp ce energiile voastre erau atat de strans legate de Pamant, era dificil ca voi sa aveti cunoasterea constienta, a modul in care va influentati pe voi si Spiritul din alte taramuri.
 
In pragul Saltului Cuantic, energia lui Metatron s-a transformat intr-o stare mult mai personala si mai combinata, luand o noua vibratie sau un nou nume: Yo-ham. “Tu esti”. Tu esti Tot Ce Este. Tu esti ceea ce esti. Metatron s-a transformat din ceva impersonal… unii ati avut un sentiment de energie metalica sau electrica, ati asociat numele lui Metatron cu un gen de stiinta sau de fizica… care s-a transformat in Yo-ham, in voi din aceasta realitate. Yo-ham, esenta voastra vine astazi mai aproape, decat vreodata inainte, ca sa faca parte din realitatea voastra. Nu vine ca sa va mantuiasca. Nu vine ca sa va salveze, ci se alatura voua in aceasta energie triumfala a vietii, a scopului si a expresiei numita planeta Pamant!
 
Au trecut eoni de timp, de cand ati parasit taramurile angelice, de cand ati venit pe Pamant iar reprezentantul vostru din alte taramuri, era Metatron. Dar acum, prin schimbarea constiintei, prin alegerea vietii si a suveranitatii proprii, energia lui Yo-ham, energia voastra, poate fi prezenta aici. Nu mai este la mare distanta si nu mai este necunoscuta.
 
Respirati profund si permiteti sinelui vostru uman, un moment incantator, pentru a-l experimenta pe Yo-ham, pe voi! Respirati profund si simtiti aceasta energie!
 
(pauza)
 
A Simti
 
In trecut, foarte multi Shaumbra ne-au spus, “Am dori sa putem simti”. Okay, alegeti si veti simti! Apoi, a inceput sa apara un sentiment, care v-a creat confuzie. El a sfidat mintea, a sfidat toate structurile pe care vi le-ati oferit si intreg controlul. Sentimentului – adevaratului sentiment, perceptiei senzoriale – nu-i place controlul. Controlul ucide sentimentul.
 
Sentimentul a aparut si voi v-ati luptat cu el. V-ati dorit un gen de perceptie extrasenzoriala, psihica, in sensul uman al cuvantului, dar, ceea ce ati obtinut a fost sentimentul – sentimentul profund, adevarat, autentic – si nu v-a placut prea mult. Ati incercat sa inchideti amploarea sentimentului. Ati incercat sa-l temperati. Nu a functionat. Ati incercat sa va luptati prin intermediul mintii, insa acesta va urmat, oricum. Ati incercat sa va ascundeti de el, dar ati stiut intotdeauna, ca exista acolo, dincolo de usa constiintei limitate, a micului om. Era chiar acolo.
 
Ati preluat sentimentul, adevarata constiinta… unii chiar ati incercat sa transformati sentimentul intr-un demon, un monstru sau ati incercat sa dati vina pe ceilalti sau pe lume. Nu are legatura cu acestea Este doar un sentiment. Poate ca seamana cu un val energetic de flux sau de constiinta, care s-ar putea revarsa peste voi si sa va ia in stapanire. Dar voi stiti, déjà exista cativa Shaumbra care s-au deschis spre a simti, si-au permis sa simta, cu adevarat, cu curaj. Ei au ajuns la descoperirea triumfala, despre ce inseamna a simti. La inceput, este coplesitor. A indepartat vechile sisteme, dintr-o lovitura. Pare ca si cum v-ati pierdut controlul, insa in acest vartej, in acest vortex de energie a sentimentului, parand ca v-ati pierdut controlul, ati descoperit, cu adevarat, ca puteti incepe sa simtiti, din nou.
 
Este un lucru uimitor, deoarece nu veti mai folosi, din greu, energia mintii, pentru a simti. Nu va mai trebui sa folositi energia de control, pentru a permite sentimentului sa existe in viata voastra. El este neprelucrat. Este intuitiv. Este deschis. Este minunat. Este ca si cum ati porni intr-o cursa uimitoare, cu un vehicul rapid, in care n-ati mai fost niciodata, inainte. Este antrenant si poate putin infricosator. Insa, este un sentiment.
 
Ah, stiti, a simti, inseamna a trai!
 
Omenirea, in general, are tendinta sa blocheze sentimentele. Noi vorbim despre abilitatea de a simti orice – atat fizic cat si non-fizic – insa oamenii incearca sa opreasca sentimentul. Stiti, voi traiti intr-o societate bazata foarte mult pe mental. Totul trebuie sa fie alcatuit din fapte, statistici si sa poate fi luat in calcul, daca acesta este cuvantul. Trebuie sa se fie cuprins in parametri foarte rigizi. Matematica, de exemplu, este o stiinta minunata, insa modul in care este folosita astazi, este foarte limitat. Exista matematici care patrund in sentimente. Nu le puteti calcula, prin intermediul vreunui aparat electronic.
 
Oamenii au tendinta sa-si blocheze sentimentele si, pur si simplu, inceteaza sa traiasca. Astfel obtineti toate celelalte produse secundare, atunci cand nu simtiti si nu traiti. Produsele secundare sunt: afectari mentale, depresii, anxietate, probleme legate de supraponderalitate. Apoi, stiti ce se intampla? Ciudat este, ca atunci cand oamenii insearca sa-si blocheze sentimentele, in mod deliberat, au nevoie de unele excitante in viata, deoarece se simt morti. Ei isi limiteaza sentimentele, incat abia isi indeplinesc functiile uzuale, zilnice si viata devine atat de plictisitoare, incat trebuie sa-si gaseasca unele drame. Fie le creaza, fie merg inafara si platesc pentru ele. Acestea creaza un fel de criza, care sa le reaminteasca pentru un moment, ca sunt in viata si apoi, revin la a nu mai simti, de loc.
 
Pleaca si platesc pentru drama. Merg sa vizioneze un film de groaza. Merg intr-un parc de distractii si fac unele lucruri, pe care niciodata nu s-au gandit sa le faca. Cheltuiesc bani pe un roman politist, insa este ceva temporar si apoi se prabusesc. Apoi, cand sentimentele revin si bat la usa, din nou, spunand ”Dar, exista ceva mult mai autentic, exista ceva foarte real, exista ceva plin de viata, de spirit si de iubire”, oamenii inchid usa, o blocheaza – de fapt o pironesc – pentru a tine sentimentele inafara. Se tem de sentimente. Se tem sa simta viata, sa-i simta pe ceilalti oameni. Se tem sa simta ingerii, de asemeni. Asa ca, tin viata inafara. Ei tin sentimentele inafara.
 
Ei bine, Shaumbra, nu si voi! Si voi ati incercat, insa nu a functionat. Ati inceput sa va deschideti fata de sentimente. Ah, ca si astazi, mai devreme, ca si ieri, ca si noaptea trecuta. De unde au aparut acele sentimente? Ati observat cum ati incercat sa fugiti de ele? Cei care nu ati fugit, ati incercat sa le descifrati, sa le gasiti vreo logica. Va innebunesc, deoarece nu puteti. Sentimentele sunt sentimente… senzatii… pulsatii ale vietii. Ele exista pentru a fi experimentate.
 
Sentimentele nu va pot domina, niciodata. Unii dintre voi va temeti ca va apare un sentiment, de care nu veti mai scapa niciodata; va temeti ca va pune stapanire pe voi. Nu se poate. Nu se poate, deoarece voi sunteti cei care creati sentimentele sau le acceptati, permitandu-va sa le simtiti.
 
In acest an, prin descoperirea triumfala, veti simti multe lucruri despre voi. Ah, da, Annie, lucruri pe care le-ai tinut in spate; lucruri pe care le-ai ascuns, Bonnie; lucruri la care n-ai vrut sa te uiti, Vince; lucruri de care te-ai temut, deoarece nu stiai, daca vei supravietui, dupa ce le-ai fi privit, Mary! Acestea sunt lucruri, care vor fi descoperiri triumfale in interiorul vostru, in acest an.
 
Oh, da, Jean, vor fi necesare multe sentimente! Va fi necesara o deschidere curajoasa a sentimentelor, ca niciodata inainte! Oh, voi credeti ca ati simtit, insa nu este adevarat. Ti-ai cheltuit energiile,John, fugind de sentimente, analizandu-le, devenind furios pe acestea, Bob si voi toti Shaumbra! Nu avem in vedere pe cineva, in particular. Este anul unei deschideri incredibile a sentimentelor! Este anul descoperirii triumfale!
 
Oh, eu cred ca v-ati putea folosi de fraza, “Voi veti misca o imensa cantitate de enrgie.” Dar, sa nu va fie frica, nu va fi necesar sa fie ca inainte! Vom intra in acest subiect, intr-o clipa, ca sa va ajutam sa intelegeti, de ce nu trebuie sa fie ca inainte.
 
(pauza)
 
Sa respirati in sentimente! Nu, nu le opuneti rezistenta! Nu va luptati cu ele!
Unii dintre voi ati avut unele experiente, nu tocmai placute cu sentimentele, cu perceptiile, cu senzatiile. Unele dintre experiente v-au dus in abisul propriului iad. Aici, voi ati fost nevoiti sa experimentati – sa re-experimentati- unele dintre energiile foarte dificile si foarte blocate, din trecut. Sa nu-l numim totusi trecutul vostru, este trecutul unui aspect al vostru. Insa, acele aspecte, nu au fost voi, cu adevarat.
 
Unii ati simtit ca daca nu veti rezista sentimentelor, acestea va vor innebuni. Ati creat acest mic scenariu nostim – “Dar daca voi sfarsi intr-un azil, intr-un spital de nebuni, intr-un sanatoriu? Daca nu voi bloca usa, daca le voi lasa inauntru, este ca si cum as lasa un lup mare si rau sa intre. Ele ma vor domina. Voi fi pierdut. Nu ma voi mai restabili.” Asa ca, ati tinut sentimentele inafara, insa nu mai puteti face asta.
 
Era lui Tu
 
Ne aflam in energia Saltului Cuantic. Ne aflam in era lui tu. Reamintiti-va, Kuthumi a vorbit despre: ce lipseste? Tu lipsesti. Este era lui tu! Nu mai este vorba despre era comunitatii, a intregii omeniri. Este era lui tu, a deschiderii catre tine!
Acum, apar unele intrebari interesante! In timp ce va deschideti fata de sentimente, apare intrebarea: care sunt ale voastre si care nu? O parte a confuziei, tine de faptul ca voi simtiti toate energiile din jur. Dar daca acestea apartin celorlalti? Daca este vorba despre sentimentele lor, constiinta lor, punctele lor slabe sau de iadul lor? Daca vor intra pe usa, cat si in viata voastra? Ce se va intampla apoi? Nu va vor coplesi?
 
Shaumbra, am avut o suta de intalniri cu voi! De o suta de ori v-am spus, “Voi sunteti Dumnezeu, de asemeni! Voi alegeti ce va apartine! Orice altceva nu va apartine. Voi alegeti ce doriti in viata voastra. Orice altceva, zboara ca vantul si pleaca altundeva. Voi alegeti! Nici o energie, nici o constiinta nu este mai grandioasa, decat a voastra si este momentul sa realizati acest lucru! Incetati sa va mai indoiti de asta!
 
Oh da, cu adevarat, energia este perfecta – fie ca este anul “unu”, fie Pluto revine dupa 238 de ani, fie structurile cristaline ale Atlantisului se ridica de pe fundul oceanului – nu are importanta Shaumbra, acesta este anul vostru! El este Saltul Cuantic. Este momentul de dincolo. Este Energia Noua si totul are legatura cu voi.
 
Respirati profund in acesta!
 
(pauza)
 
Da, este vorba, cu adevarat, despre o descoperirea triumfala despre voi… despre voi! Este vorba despre lucruri pe care, ei bine, le stiati, dar nu stiati ca le stiati! Este vorba despre lucruri, de care ati uitat, cu mult timp in urma. Este vorba despre lucruri, de care ati fugit, de care v-ati ascuns. Veti descoperi ca sunteti extraordinari… extraordinari!
 
Toate acestea pot veni foarte usor, deoarece sunteti pregatiti pentru ele. Noi stam aici si privim, nu doar sinele uman din aceasta camera sau care ne asculta. Observam ca toti sunteti pregatiti pentru asta. Exista o nerabdare, din partea divinitatii voastre, de fapt, din partea lui Yo-ham, din partea voastra, de a veni ca sa va alaturati voua, in aceasta viata incitanta, expresiva si dinamica. Divinitatea vrea sa vina. Nu o mai puteti impiedica, nicicand. Puteti incerca, insa nu veti reusi. Energiile sunt de asa natura, incat voi doriti sa experimentati intregul voi. Vreti sa experimentati sentimentul. Vreti sa experimentati viata. Vreti sa depasiti lucrurile, care v-au tinut in loc, care v-au limitat.
Sa respiram in aceasta!
 
(pauza)
 
Noul An
 
Ce aduce anul 2008 si ce urmaza dupa, pentru restul omenirii? Noi il vom numi anul ping-pongului. (unii rad) Este anul ping-pongului. Asa cum stiti majoritatea, ping-pongul este un joc. Este un joc care necesita tarie deosebita si abilitate atletica. El necesita putina finete. Este greu sa te ranesti la ping-pong, decat daca esti tampit, cu adevarat. (rasete) Mingea este usoara. Paletele nu sunt foarte mari sau grele. Se sta la o distanta mare de celalalt jucator, asa ca el nu va poate atinge sau lovi. Este un joc fara probleme, dar… dar este un joc al finetii. Este un joc intens. Acest lucru ar trebui sa va dea o idée, despre ce se afla in fata omenirii, in 2008.
 
Noi aducem aceste lucruri la suprafata, ca voi sa intelegeti perspectiva noastra, sa intelegeti ce vedem noi de pe Piscul Angelic, cand privim unde se afla omenirea. Omenirea se afla intr-o stare de flux si de schimbare importanta, insa nu are nici o idée, despre ce se va schimba. Cel putin, voi intelegeti unde va duce schimbarea voastra. In general, omenirea nu stie. Nici nu vrea sa stie, cu adevarat. Ii place jocul de ping-pong – inainte si inapoi, inainte si inapoi!
 
Veti vedea energia acestui ping-pong, peste tot, in 2008. Va aparea pe pietele finaciare. Acestea vor fluctua inainte si inapoi. Intr-o zi cea mai mare pierdere la bursa de valori din istorie, in urmatoarea zi, cel mai mare castig. Intr-una din zile, o companie va deveni foarte bogata, in ziua urmatoare, isi va pierde banii.
 
Veti observa… noi trebuie sa mentionam bursa de valori: ce barometru minunat – am vorbit despre barometre in sesiunea trecuta – ce barometru minunat al constiintei umane! Stiti, in ce priveste bursele de valori, de oriunde din lume, ati observant vreodata ce sensibile sunt? Daca un fluture da din aripi in China, bursa de valori creste sau scade, in SUA. Daca un cuvintel este rostit de vreun lider, care pare sa nu respecte ceea ce a spus, bursele reactioneaza. Oh, este… observati bursele!
 
Apoi, observati sectoarele individuale, in cadrul bursei! Observati cum difera tehnologia, de exemplu, fata de lucruri ca substantele biochimice, cum difera de agricultura! Simtiti esenta in fiecare dintre aceste sectoare! Ce este tehnologia? Ce este acea energie? Care este sentimentul fata de tehnologie? Care este sentimentul fata de agricultura?
 
Bursa de valori este un minunat barometru! Observati ce se intampla cu companiile verzi, cele care au constiinta mediului. Valorile lor depasesc pe departe, reputatia actuala a companiei, deoarece exista o speranta, exista un vis si o constiinta, care sunt puse in acele companii, deoarece oamenii incep sa realizeze asta. Ei devin Administratori ai Pamantului. Gaia este vie, oamenii o iau in primire. Acest lucru va face ca bursa sa cada imediat! (Tobias rade) Dar, exista suficienti oameni, care accepta acea responsabilitate, care va avea un impact.
 
Va fi anul ping-pongului pe Pamant, deoarece, de exemplu, puteti observa politica. Aici in America, veti vedea un candidat care va pierde si apoi, va castiga si tot asa, inainte si inapoi. Un moment se va afla in partea de sus a sondajelor si in urmatorul moment, in partea de jos a sondajelor. Inainte si inapoi, inainte si inapoi!
 
Shaumbra, ramaneti in spatele zidului scund, in acest an! Nu intrati in panica! Nu intrati in nici un gen de haos, deoarece in momentul in care haosul loveste paleta, veti afla imediat, ca mingea va trece de cealalta parte. Majoritatea oamenilor se vor bloca si vor spune, “O Doamne, mingea este acum de cealalta parte, prin urmare, totul se va prabusi.” Nu se va prabusi; doar ca mingea este de partea B, apoi va reveni, de aceasta parte.
 
Ce este asta, cu adevarat? Este un gen de …este ceva determinat de un numar de facori. Unul, o nesiguranta in constiinta umana, privitor la directia in care se indreapta. Ea nu stie. Intr-un moment constiinta se simte foarte puternica, intr-o anumita privinta, se simte foarte… sa spunem, ca o energie conservatoare. Dar, in urmatorul moment oscileaza sau joaca ping-pong si trece la o atitudine liberala. Aceeasi oameni, aceeasi constiinta, care doar merg, inainte si inapoi. Nu au idée unde vor sa fie.
 
Veti observa multe astfel de lucruri, in 2008. Nu va mai prindeti in drama privind pretul petrolului, care a crescut, deoarece va apare ceva, care il va face sa scada. Nu va mai prindeti in drama, ca va izbucni razboiul si ca toate se vor duce naibii, deoarece este destul de sigur, ca mingea de ping-pong, va trece de partea cealalta. Va apare imediat o miscare pentru pace, vedeti! Nu va prindeti in nimic, din toate acestea! Oamenii – constiinta umana – participa la un joc, inainte si inapoi, inainte si inapoi!
 
Ea ajuta la atingerea unui momentum(din fizica) si a unei energii, la care va puteti raporta cu totii. Nu au trecut nici macar opt ani, de cand jucati ping-pong cu voi-insiva, cand nu stiati cine vreti sa fiti, unde sa va indreptati, asa ca doar loveati mingea, inainte si inapoi, sperand ca va apare ceva, ca veti lua o decizie sau cel putin, veti castiga naibii jocul! Dar, intre timp, reamintiti-va cum ati mers inainte si inapoi! A necesitat multa finete, insa nu multa directionare. Iata unde se afla astazi, constiinta umana! Nu va lasati prinsi in ea!
 
In acest an al descoperirii triumfale, a ceva din interiorul vostru …si nu este doar o promisiune vaga, desarta, Shaumbra! Iata unde se afla energia voastra, in prezent! Nu noi incercam sa va spunem, ca dorim sa fiti acolo, ci voi ne spuneti, noua si lui Yo-ham, ca sunteti acolo!
 
Reamintiri pentru Noul An
 
Pentru acest nou an, va oferim cateva lucruri de reamintit. Nu sunt porunci si nici macar legaminte, ci doar reamintiri! In timp ce veti trece prin a simti, cu adevarat, in acest an – prin sentimente deschise, nealterate, larg deschise, libere – reamintiti-va aceste lucruri: a) Nu este vorba despre voi, decat daca voi vreti sa fie! Veti simti lucruri, de la multe nivele si trepte din constiinta de masa, din jurul vostru. Le veti simti si nu vorbesc doar despre a va gandi la ele sau de a putea fi constienti de acestea, de la distanta, eu vorbesc despre a le simti, chiar acum. Acest joc de ping-pong care are loc acum, pe Pamant – il veti simti! Veti simti ca si cum voi ati fi mingea, in unele zile sau paletele, insa nu este vorba despre voi.
 
Intelegeti conceptul? Cum ati putea de fapt, sa simtiti ceva, sa aveti senzatia vreunui lucru? Nu-l veti gandi doar, ci il veti trai si il veti experimenta, intr-un fel, insa nu este vorba despre voi. Pare ca o contradictie in termeni, insa nu este asa. Se numeste traire… traire!
 
Veti simti tensiunea din Pamant. O veti simti in corpul vostru si va veti intreba ce este in neregula cu corpul; veti trage concluzia ca imbatraniti, ca ati gresit ceva in privinta dietei si… vedeti cum functioneaza? Nu este vorba despre voi! Voi doar o simtiti pe Gaia si simtiti tensiunea din Pamant, care va fi eliberata.
Veti simti energia lipsei de speranta de pe Pamant, in acest an. Daca veti juca prea mult ping-pong, veti simti deznadejdea, de asemeni! (Tobias rade). Insa energia deznadejdii… nu vorbesc de a fi constienti de ea, asa cum am vorbit aici. Vorbesc despre a o simti. “Huooo Tobias! Da de unde, nu vreau asta! Nu vreau sa simt deznadejdea.” Insa, o veti simti!!
 
Vedeti, iata ce inseamna a simti. A simti inseamna a trai! A simti consta in a fi constient de acestea, la orice nivel. Dar, acestea nu va apartin! Acest lucru face diferenta: intelegerea ca nu va apartin! In ziua in care veti fi coplesiti de vreun sentiment intunecat, rece, fara speranta, ce veti face, in mod normal? Va veti intreba ce se intampla cu voi. Va veti intreba de ce treceti prin asta, din nou. Va veti intreba – oh, deveniti furiosi pe noi; voi spuneti, “Dar ne-ai spus ca vom trece de aceste lucruri!” Va veti intreba cu ce-ati gresit, de simtiti deznadejdea aceea afurisita. Nimic! Doar simtiti deznadejdea – ea este a altcuiva. Este uimitor, nu-i asa?
 
Ce se intampla, cand simtiti acea deznadejde? Ah, voi o inspirati! Ei bine nu, de fapt voi incercati sa fugiti de ea! Insa, va trebui sa o inspirati. Simtiti profunzimea deznadejdii! Pare a fi foarte incitant, nu-i asa? Simtiti golul rece al lipsei de speranta din omenire – simtiti unul dintre nivele; exista multe alte nivele placute - acesta este un Maestru! Daca simtiti o energie atat de intim, inseamna ca o traiti. Dar, Yo-ham, Spirite, ea nu iti apartine! Nu va apartin acele sentimente. Aceasta este… vestea buna! Ele apartin omenirii.
 
Acum, va puteti prinde in capcana sentimentului de deznadejde intens, care s-a revarsat asupra voastra si spuneti, “Dar, cum sa stiu ca nu-mi apartin? Poate ca a fost in trecutul meu. Poate ca este copilaria mea. Poate este destinul meu. Poate chiar sunt o persoana fara speranta. Am mai simtit asta, cu ani in urma – a fost iadul, am simtit deznadejdea si ieri – asa ca, probabil, imi apartine.” Si va imbracati cu acel costum si il purtati tot restul zilei. Nu va apartine, decat daca alegeti sa fie asa, decat daca il acceptati!
 
Aici este un punct subtil, un punct important: Nu va apartin, dar, puteti fi un astfel de Maestru, puteti fi atat de curajosi, incat sa le simtiti, sa le puteti trai, sa le puteti inspira, sa le puteti incorpora si sa intelegeti ca nu va apartin? Acesta este un Maestru!
 
Eu va simt. Va simt durerea. Va simt si bucuria. Eu le simt, cu adevarat si de aceea, pot sta cu voi aici, a o suta oara si putem impartasi calatoriile, povestile, lacrimile si rasetele, impreuna, cat si putine sforaituri. Imi permit sa va simt, atat de intim, incat va cunosc, insa nu sunt voi. Ele nu sunt sentimentele mele. Nu sunt eu, vedeti! Aceasta este diferenta.
 
In acest an, in timp ce acest meci de ping-pong se joaca pe Pamant, simtiti-l, inspirati-l, insa fiti constienti ca nu va apartine! Intelegeti ca va apartin, doar lucrurile pe care le alegeti! De fapt, daca ma uit la energia Yo-ham-ului vostru, voi sunteti foarte simpli. Voi sunteti foarte puri. Sunteti – cum sa spun – intregi. Nu aveti nevoie de acele lucruri. Nu trebuie sa va agatati sau sa preluati nimic, din toate acele energii!
 
In anul acestui mare meci de ping-pong, de pe Pamant, trebuie sa intelegeti un alt lucru foarte important: b) Deja v-ati dat orice instrument, pentru a manui orice situatie! Pentru orice ar veni in acest an, veti avea instrumentele necesare, pentru a-l manui. Nu apelati la noi! Nu mergeti la altii! Opriti-va pentru un moment! Deja v-ati pus toate instrumentele, de-a lungul caii. Unele ar putea fi ingropate sau asezate in spatele pomilor. Unele dintre acestea ar putea fi intr-o stare multidimensionala, incat ar putea sa nu fie atat de evidente, pentru privirea sau simturile umane, insa sunt acolo. Orice instrument, se afla acolo, in acest an. Pentru a va activa propriile instrumente, pe care le-ati lasat acolo pentru voi, in mod simplu, chemati-le! “Care este instrumentul pentru aceasta experienta?”
 
Daca veti solicita vreun instrument, pentru a fugi de vreo experietna, acela nu va aparea. Daca veti solicita vreun instrument, pentru a va lupta cu vreo experienta, acela nu va aparea. Daca veti cere vreun instrument al intelepciunii, pentru a va ajuta sa intelegeti experienta si ce va aduce in viata, acela va aparea. Il veti recunoaste. Va fi acolo. Multumiti-va pentru ca ati avut intelepciunea, de a le pune de-a lungul caii, cu un timp inainte. Shaumbra, acestea functioneaza! Functioneaza!
 
Un alt lucru important de reamintit, in acest an: c) Acesta este anul, in care conceptul de divinitate, de Yo-ham, trece dincolo de a fi doar concept si devine o experienta vie si reala! Energia lui Tu alege sa vina, vrea sa fie aici, caci voi ati chemat-o sa fie prezenta, asa ca ea vine, acum! S-ar putea ca uneori, sa va simtiti stingheriti, sa va simtiti inafara controlului, alteori sa va simtiti atat de grandiosi si de coplesiti, incat sa nu fiti siguri, daca sunteti demni de aceasta sau daca ati putea s-o pastrati in aceasta realitate.
 
Dar, ea este prezenta. Nu sunt doar cuvinte, nu este doar filozofie! Este ca si ceea ce vedeti ca fiind realitatea voastra. Dar, intelegeti, cand va veni, nu va avea caracteristicile umane, pe care le aveti voi. Nu merge, nu vorbeste, nu miroase ca un om. Nu gandeste ca un om. De fapt, este mult mai simpla, decat v-ati putea imagina acum, deoarece voi v-ati dorit ca divinitatea voastra sa fie acea energie complexa si superioara.
 
Atunci cand sinele uman este confuz, lucrurile sunt complexe. Inspirati simplitatea lui Yo-ham in viata voastra, deoarece in simplitate si in puritate, exista adevaratele raspunsuri; nu raspunsurile mentale vechi, nu – oh, cum sa spun – nu podurile pe care ati incercat sa le construiti, pentru a trece de la o provocare la alta. Acele poduri era construite fara o fundatie potrivita. Poate ca v-au trecut peste vreo cale instabila, insa Yo-ham vine intr-un mod diferit. El este simplu, Nu este o evadare. Nu este o reparatie temporara. El nu va traverseaza doar printr-un moment. Este ceea ce este si este voi, in intregime.
 
Prin urmare, respirati profund si simtiti simplitatea lui Yo-ham!
 
(pauza)
 
In energia acestui an al descoperiri triumfale, este vorba si despre: d) A simti. V-am vorbit despre sentimente inainte, de diferenta dintre emotii si sentimente. Emotiile reprezinta reactii. Voi aveti emotii, ca raspuns la ceva. Un sentiment este profund… este simtire… este viata. Un sentiment este plin. Emotiile sunt temporare si superficiale. Sentimentele sunt atat de reale!
 
Ele reprezinta o provcare. Aceasta este o realitate foarte interesanta, in care traiti! O numiti realitate, ca in “real”, dar de fapt, este o iluzie. Este un lucru foarte interesant, deoarece sentimentele sunt atat de reale, ele sunt atat de raspandite, iar voi le veti simti anul acesta, intr-un mod foarte intens.
Sa respiram profund in acestea, inainte de a patrunde in urmatorul segment din aceasta sesiune!
 
Ah, da, sentimentele! Nu va temeti de ele! Nu fugiti de ele! Nu incercati sa le analizati! Inspirati-le si experimentati-le!
 
O Poveste Scurta
 
Sa vorbim acum, despre una dintre cele mai recalcitrante energii – o energie foarte recalcitranta – care se afla pe calea voastra! Dar inainte, permiteti-ne sa va spunem o poveste – una scurta! (rasete, deoarece Tobias este cunoscut petru povesti lungi) Este scurta… este o poveste scurta!
 
Era un preot, un diplomat si un rabin. (rasete) ei au intrat intr-un bar si… oh, am gresit povestea! (rasete) Ne-au dat un alt text scris, aici. Scuze! Era pentru un alt grup. (hohote de ras)
 
Au fost doi exploratori, care au dorit sa plece si sa descopere lumea noua. Erau plini de ambitii si erau dornici de aventura. Au plecat din acelasi port, in aceeasi zi, astfel nu avea importanta numerologia zilei, deoarece a fost aceeasi. Nu are importanta cum erau aliniate planetele, deoarece erau la fel.
Numele primului explorator era Cris, iar al celui de-al doilea, era Mark. Cris si Mark au pornit cu acelasi tip de corabie, cu un echipaj avand acelasi numar de membri, cu aceleasi provizii la bord. Nimeni nu stia exact unde se indreaptau, deoarece era lumea noua, nimeni nu mai fusese acolo, inainte. Dar, ei stiau ca pornisera sa gaseasca noi taramuri, sa aiba aventuri noi si descoperiri truimfale proprii.
 
Au pornit in exact acelasi moment. Singura diferenta a constat dintr-un obiect din incarcatura corabiei lui Cris, insa nu si din a lui Mark. Era o cutie in magazia corabiei lui Cris. Era o cutie, una simpla, insa obiectele continute erau foarte puternice. Continutul a fost scos si a fost folosit in calatoria lui Cris. Continutul din acea cutie, consta din indoieli. Indoieli.
 
Au parasit portul in acelasi moment, al aceleeasi zile si desigur…va puteti imagina, probabil, povestea, insa am sa v-o spun, oricum.Mark a plecat in aventura sa, impreuna cu echipajul sau. La scurt timp dupa ce au plecat, au fost loviti de o furtuna. Dar, in loc de a se intreba, de ce a aparut acea furtuna, ce anume incerca Spiritul sa le spuna, in loc sa intre in panica si sa se intrebe de ce au pornit in acea calatorie, Mark a spus, “Vine o furtuna! O simt. Corabia o simte. Echipajul o simte. Toti se simt rau. Vine o furtuna, iar furtuna nu este decat energie. Nu voi lua in stapanire furtuna. Nu sunt furtuna, insa o simt, o traiesc, ma ridic deasupra valurilor. Si aceasta furtuna ma va duce acolo, unde aleg eu sa merg. Desi credeam ca voi merge pe o cale, stiu ca energia acestei furtuni va lucra pentru mine si ma va purta spre cea mai mare dintre posibilitati.”
 
Si asa a pornit Mark in calatoria sa, cu echipajul sau, intalnind tot felul de lucruri – furtuni, momente fara vant – insa ei nu au avut nici o indoiala. Au experimentat totul de-a lungul calatoriei si au descoperit teritorii noi. Au descoperit mirodenii si plante exotice, chiar oameni si animale, pe care nu le-au mai vazut inainte; a fost o experienta extraordinara si au simtit fiecare pas al drumului. S-au intors acasa, dupa doi ani de calatorii si experiente, mai bogati, mai fericiti, mai impliniti si cu sentimentul ca au trait, cu adevarat.
 
Chris a pornit cu corabia lui – in corabie avand o incarcatura de indoieli – si in momentul in care au patruns in furtuna, s-a intrebat de ce a plecat. S-a indepartat de experienta, deoarece valurile erau niste demoni, care incercau sa ia ceva de la el, incercau sa-l omoare, cand de fapt, valurile si furtuna constituiau o parte din experienta. Si-a schimbat cursul, deoarece a simtit imediat, ca a facut ceva gresit. Cine altcineva l-ar fi dus pe el si pe echipajul sau, direct in furtuna? Asa ca si-a schimbat directia.
 
In tot acest timp a fost ingrijorat de aceste lucruri, de faptul ca simtea ca l-ar putea observa si simti echipajul si ca puteau sa se imbolnaveasca, nu doar pentru putin timp. Ei s-au imbolnavit foarte rau si au inceput sa moara.
Corabia lui Cris a pornit pe o cale, care a fost foarte, foarte dificila si n-a descoperit teritorii noi. Nu a descoperit mirodenii si nici aur. De fiecare data cand a acostat undeva, a descoperit ca indigenii, locuitorii insulelor si ai uscatului, erau ostili si furiosi si au dus lupte cu el. Ei l-au alungat. Mare parte din echipaj a suferit de foame si s-a imbolnavit; dupa doar un an, Cris s-a reintors acasa fara succes, trist, fara vreun gen de stralucire sau de expresie. A fost ridiculizat de unii; multi altii erau furiosi, deoarece i-au pierdut pe cei dragi, pe vasul sau.
Aceasta, dragi perieteni este diferenta dintre indoiala si descoperirea triumfala! Indoiala!
 
Voi toti sunteti exploratorii constiintei noi. Toti ati pornit din port, avand acelasi nivel de energie si de constiinta. Niciunul dintre voi, nu avea nici mai mult, nici mai putin, atunci cand se gasea in taramurile angelice. Toti ati avut experienta vietii. Pe multi dintre voi, indoiala v-a indepartat de esenta reala a calatoriei.
 
In acest moment, voi sunteti pionierii noii constiinte. Voi sunteti cei care ati pornit, nu pe mari si oceane, ci printre dimensiuni. Dimensiunile sunt oceanele Energiei Noi. Voi mergeti acolo, mereu. Mergeti acolo noaptea, pe durata gandurilor voastre, in timpul zilei, in starea voastra de vis. Voi, in mod constant, porniti spre noi frontiere existente ale constiintei, asa cum au existat mereu, oceane si teritorii nedescoperite si necartografiate. Voi sunteti cei care ridicati panzele, ca sa descoperiti ceva nou. Nu stiti ce anume si nici nu stiti unde. Voi ati ales asta, deoarece puteti alege. Este o expresie. Este ceva real.
 
Dar, voi sunteti si cei, care ati lasat acea indoiala sa se furiseze, sa va indeparteze de adevarata simtire, de abilitatea de a trai, pe durata calatoriei voastre. Indoiala urma sa va dreneze energia, sa va puna la pamant, sa va faca sa va simtiti nedemni, sa va faca sa va ascundeti intr-un tunel, din care sa nu mai iesiti si sa nu mai calatoriti, niciodata.
 
Voi sunteti capitanii corabiei constiintei, care porneste la drum, expansionandu-se si explorand, chiar si acolo, unde nici ingerii nu au mai fost. Voi credeti ca ingerii au schitat si au cartografiat toate dimensiunile? Nu au facut asta. Ei nu pot face asta. Exista unele dimensiuni, in care nu pot sa se aventureze, decat oamenii si constiinta umana, sa patrunda in acele teritorii noi ale constiintei si iata ce faceti pentru voi, pentru intreaga omenire! Dar, atunci cand indoiala se furiseaza, va tine la distanta de adevarata calatorie.
 
Indoiala
 
Indoiala este un joc si voi participati la el. Toti oamenii il joaca. Nu fiti duri cu voi! Eu sunt aici cu Yo-ham, cu voi, ca sa va intreb, “Sunteti pregatiti sa incetati jocul indoielii? Oh, este un joc. Este prea distractiv! El va distrage atentia. V-ati prin in acesta. Voi aduceti indoiala in viata voastra, incat pretindeti ca nu stiti, voi aduceti indoiala, ca sa continuati acea cautare inutila. O parte din voi se intreaba: ce se va intampla, daca va inceta cautarea, pentru totdeauna? O parte din voi iubeste acest joc de pionierat, incat nu vreti sa-l opriti niciodata. Asa ca voi aduceti indoiala, ca sa-l continuati si pretindeti ca sunteti pierduti, ca nu stiti, ca ati revenit din calatoriile voastre, fara succes. Asa ca, porniti si incercati, din nou. Indoiala creaza dependente. Indoiala este lipicioasa. Indoiala este un joc.
 
Cat de des va indoiti pe zi – in luarea deciziilor, prin actiunile voastre, prin gandurile voastre? Cat de des ii permiteti sa se joace cu voi, sa va conduca sau sa pretindeti ca va conduce corabia, in loc sa preluati conducerea si responsabilitatea, fata de calatoria voastra, fata de constiinta noua? Indoiala este un joc al carui timp a sosit, deoarece cu indoiala la bord, va fi foarte greu sa aveti o descoperire triumfala. Va fi foarte dificil sa porniti spre noi taramuri ale constiintei si sa le experimentati, cu adevarat, intr-un mod total, fara a forta. Prin indoiala si prin acest joc al indoielii la care participati, puteti continua sa alergati in cercuri, puteti continua sa va simtit fara putere, sa fiti o victima.
 
Indoiala este un virus, nu ca cel al energiei sexuale. Nu este transmisibil, in mod necesar. El va apartine. Este un virus din interiorul vostru. Este un cancer, este un cancer energetic in voi, care va face sa participati la joc, mereu si mereu. Indoiala este un mod de a va ascunde, este o cale de a va preface.
 
Indoiala…aceasta energie a indoielii apare – a aparut – cand v-ati coborat prima oara energia, pe Pamant. Indoiala nu era cunoscuta in taramurile angelice. Nu v-ati indoit niciodata ca inger, doar ati experimentat. Uneori experienta a fost intensa. Uneori nu a avut rezultatul dorit, insa cel putin a fost o experienta.
 
Indoiala a fost nascocita printr-o transformare interesanta a constiintei, trecand de la spirit, la om. Ea a patruns in realitatea umana sau in constiinta umana, atunci cand primii ingeri au venit pe Pamant, cand au pretins ca nu mai sunt ingeri, ci ca sunt oameni. Indoiala a aparut atunci cand fiintele angelice au ales sa uite cine erau, atunci cand ati venit pe Pamant. A avut loc o dinamica interesanta, atunci cand ati spus, “Voi uita ca sunt inger, asa ca voi pretinde ca sunt om.” Acesta este momentul in care a patruns indoiala.
 
Indoiala a facut parte din alcatuirea constiintei umane de atunci, iar acum, este foarte, foarte puternica – foarte puternica – aici, pe Pamant. Este atat de puternica, incat atunci cand oamenii mor si fac tranzitia in celelalte taramuri, in taramurile invecinate, ei duc indoiala cu ei. Indoiala pe care o duc cu ei, intr-un sens, se transfera si in taramurile angelice. Acum, exista multi ingeri care se indoiesc, deoarece oamenii au dus indoiala cu ei.
 
Din nou, nu era transmisibila, insa un inger isi permite sa simta omul si sa observe, cu adevarat, energia umana, apoi incep sa se joace cu acea energie. “Ma intreb, cum arata indoiala?”, isi spun. Ei s-au jucat cu indoiala. Acum exista indoiala in toate taramurile. Insa, exista niste pionieri pe Pamant, care vor arunca indoiala peste bord. Acest lucru va deschide o noua granita, o noua frontiera a constiintei noi si va avea implicatii in cer si pe Pamant, dincolo de indoiala.
 
Indoiala este un joc, Shaumbra, iar voi il jucati zilnic. Voi pretindeti ca nu stiti ce sa alegeti. Pretindeti ca faceti judecati necorespunzatoare. Nu puteti. Nu puteti decat sa experimentati. Puteti experimenta caile superioare, caile de jos sau caile invizibile, dar, voi doar experimentati. Indoiala va face sa credeti ca puteti face o alegere gresita si nu se poate. Doar experimentati. Indoiala va faca sa ramaneti in mica voastra capcana umana, sa ramaneti mici, sa continuati jocul, “Eu sunt mic” Va distrati bine cu indoiala, in comparatie cu oricare alta energie. Va place. Sunteti dependenti de ea.
 
Va intreb pe fiecare dintre voi, cei de aici, pe cei care ascultati astazi sau care veti citi sau asculta, mai tarziu: Sunteti pregatiti sa renuntati la jocul de a va indoi de voi-insiva, ca sa puteti simti, cu adevarat? Indoiala si sentimentul – abilitatea de a simti – merg mana in mana: cand va indoiti, va retineti sentimentele. Cand va indoiti, va temeti sa simtiti, deoarece sentimentele va vor face mareti.
Sentimentele va vor face sa fiti reali, din nou!
 
Sunteti pregatiti sa incetati jocul indoielii si sa descoperiti, cum este sa experimentati descoperirea triumfala a noii constiinte?
 
Si asa este!